Miért mondja mindig ezt?
Nézd meg a testtömeg indexedet. A mai ideál az, ha valaki szó szerint sovány. (Ami egyébként nem normális és egészségtelen is.)
Ha csak 5-6 kg zsír van rajtad (ami azt jelenti, hogy nem vagy csupa csont és bőr)az szerintem még a normális kategóriába esik. Ha a testtömegindex alapján normális kategóriába esik a termeted, akkor pedig nyugodtan megmondhatod a sértegetőknek, hogy nem, az én súlyom normális, a ti fejetekben propaganda által elültetett anorexiás ideál a beteg, én egészséges vagyok.
Amúgy az alkoholista apa olyan fitt, sportos, ideális testtalkattal randelkezik? Tudtommal az alkohol hízlal, nem is kicsit, és ráadásul aránytalan, elhízott termetet ad. Szerintem apukád azért neked mondja, hogy kövér vagy, hogy addig is ne saját magának kelljen amikor tükörbe néz. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy apa, nem úgy érted, hogy te vagy kövér?
Át kell állni arra az életmódra, hogy annyi kalóriát viszel be, amire szüksége van a szervezetednek.
Működik.
Képzeld el. Tervezd meg. Tartsd be. Érd el.
Pont ezèrt. Hogy a saját hibáival ne kelljen szembe néznie.
De hidd el, ha vékony lennél, akkor meg az öltözködésed, a sminked, a hajad, a szobád… bármi másod zavarná.
Sirokai Diána szerintem sokat tudna neked segíteni az önelfogadásban (van TikTokja is). De ha nagyon durva a helyzet, egy pszichológust javasolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!