Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül dolgozni...

Családon belül dolgozni "olcsón" ilyen hozzászólások, beszólások mellett?

Figyelt kérdés

Most fogok végezni tavasszal a jogon.

Beszéltem pesti ismerősökkel, akiknél dolgozhatnék, jelenleg 3 hely van. Mondták, hogyha megvan a diplomám, akkor beszéljünk erről komolyabban, de helyem lenne, az biztos.

A családom 200 km-rel arrébb él. Anyukám szeretné, ha a diplomám megszerzése után odaköltöznék vissza, mert hogy csak közel lennék, gyakrabban látna és hogy a férje ügyvéd. Dolgozhatnék nála és később lehetne az enyém az ügyvédi irodája (58 éves)... Viszont már most voltak olyan dolgok, amik nem szimpatikusak.

Pl. mondta, hogy ő a diplomás minimálbért tudja nekem adni havonta. Mondtam, hogy itt Pesten ennél kicsivel jobb fizetést kapnék, erre felháborodva kérdezte, hogy miért, mire akarok én annyit költeni?! Meg hogy minek fizessen nekem költségtérítést a benzinre, mikor óránként jár a két város között a busz, vagy ő is el tud vinni reggelente. Meg anyám is olyanokkal jön, hogy nem is kell ott nekem házat venni, mert napközben úgyis dolgozni leszek, aludni mehetek haza is, elférünk (mármint a családi házunkban). Csak nekem az élet nem ennyi, hogy dolgozom, aztán hazamegyek, megvacsorázok, fürdök és alszom... Mert az anyámnak ilyen egy napja, de nekem nem. Fiatal vagyok, szeretek eljárkálni akár csak úgy, hogy barátnőkkel beülünk valahová egy pohár borra, vagy vacsorázni, vagy elmenni színházba, bulizni.

Az sem ritka, hogy nem egyedül töltöm az éjszakát. Most ha otthon fogok lakni, majd anyámék hallgatják, ahogy szexelek? Vagy úgy kell felcsempészni a szobába a pasikat, mintha valami gimis lány lennék?

(És azért hetente nekem többször van igényem a testi együttlétre, ezt nyilván így otthon nem szoktam mondani.)

Van, hogy néha néha honvágyam van, és tényleg nem mindig kényelmes ez a 200 km. Főleg ha úgy megyek, hogy szombaton oda, vasárnap vissza. De közben meg félek, hogy ott semmilyen magánéletem nem lesz, hiszen nonstop figyelve leszek. Ráadásul ha a főnököm nem a férje lenne, kétlem, hogy ilyen számon kérő kérdéseket kapnék a fizetésemet illetően, hogy mire kell nekem annyi pénz.

Nem tudom, mi lenne a jó döntés. Szeretek otthon lenni vidéken, de már sokkal inkább érzem az otthonomnak Budapestet.

2022. febr. 19. 18:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%

Nem mondod komolyan, hogy most fogsz végezni a jogon, van már jónak látszó ajánlatod és még felmerülhet 24 évesen nálad ez a kérdés!

Szarabbul jársz anyagilag és visszasüllyedsz gyerekstátuszba valahol a világ végén és te még ezen kérdezősködsz?

2022. febr. 19. 19:03
 2/21 A kérdező kommentje:
Mert nyilván munka mellett még kevesebbszer tudok majd hazajárni.
2022. febr. 19. 19:05
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Na és? Mész amikor ráérsz, mellette meg éled az életed és építed a saját karriered, nem pedig Jocibácsi csicskása leszel haláláig!

2022. febr. 19. 19:07
 4/21 anonim ***** válasza:
83%
Komolyan jogot tanulsz? Ez inkább egy életkeptelen kisgimis írásának tűnik.
2022. febr. 19. 19:07
 5/21 anonim ***** válasza:
87%

És ilyen helyre minek akarsz gyakrabban hazajárni?

Szeretsz szenvedni?

2022. febr. 19. 19:08
 6/21 anonim ***** válasza:
89%
Ha engem ilyen életre akarnának kényszeríteni, mint téged a szüleid, inkább felkötném magam, ezt teljesen komolyan mondom...Komolyan felmerül ez, mint opció? Én még a híd alá is hamarabb mennék.
2022. febr. 19. 19:10
 7/21 anonim ***** válasza:
75%
24 évesen nem haza kell szaladgálni anyucihoz
2022. febr. 19. 19:12
 8/21 anonim ***** válasza:
91%

Mindentől függetlenül tanuld meg, hogy családtag vállalkozásában nem dolgozunk és a sajátunkba rokont nem veszünk fel!

Már amennyiben a jó viszonyt tartani akarjátok, hosszabb távon.

A visszabatyuzást a gyerekszobádba már nem is minősítem, te is tudod, hogy képtelenség!

2022. febr. 19. 19:19
 9/21 anonim ***** válasza:
71%
4, megelőztél. Ezt nem végzős joghallgató írta.
2022. febr. 19. 19:20
 10/21 anonim ***** válasza:
91%

"Pl. mondta, hogy ő a diplomás minimálbért tudja nekem adni havonta."

Ez normális, ha ügyvédbojtár lennél.

Nagyon kevés sz ügyvédi hely, vért izzadnak, mire kapnak egy ügyvédbojtári állást, 14 órákat dolgoztatják őket, stb.

Pesten!

"Mondtam, hogy itt Pesten ennél kicsivel jobb fizetést kapnék, erre felháborodva kérdezte, hogy miért, mire akarok én annyit költeni?!"

Na, ez nem normális! Személyesen beszéltetek erről és úgy mondta neked ezt?

2022. febr. 19. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!