Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire ciki, ha én aggódom,...

Mennyire ciki, ha én aggódom, szorongom azon, hogy családtagjaimnak gyereke lesz?

Figyelt kérdés

Két családtagomnak is gyereke születik idén. Sajnos eléggé aggódom értük, mert egyikük sem túl ideális helyzetben/kapcsolatban születik. Az egyikük nagyon fiatal, ez az első kapcsolata, becsúszott a pici. A másikuk elvált, 45 feletti, akarták a babát mindketten, mert nem volt mire várni. Mindkét kapcsolat kb. 1 éve tart, anyagilag nem állnak túl jól a párok.

Tudom semmi közöm az életükhöz, de a családomban szinte mindenki elvált eddig, és van egy olyan szomorú predikcióm, hogy a kicsik is megtapasztalják majd ugyanezt.

Nem túl ideális a rózsaszín ködre szülni sajnos, mert a gyerek szerelemből nem nő fel.

Aztán nagyon remélem az élet megcáfol és mégis sikerül rendben felnevelni a gyerekeket.

2022. febr. 11. 17:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%

Nem érdekel,hogy mikor leszel anya vagy mikor nem,vannak akik egyetem mellett lesznek anyák-apák és egyáltalán nem rosszak.Nem tudod ezt mindenkire ráhúzni,általánosítás.

Nem aggódsz te a rokonok miatt,csak bele ütöd az orrod a dolgukba,mert neked épp nincs jobb.

Vannak akik kivárnak mindent,mégis úgy ahogy van pocsék szülők lesznek.Ez nagyon személy függő,nem élethelyzet.

Ha ők el is csesznek valamit..hát joguk van hozzá.Nekik kell vele utána megbirkózni,nem neked.Neked csak megadatik az a felesleges lehetőséged,hogy már most ítélkezz felettük.

2022. febr. 11. 23:15
 12/21 A kérdező kommentje:

Írtál már két 0 százalékos választ, én most megértem a kritikád, de tudod ez is csak egy vélemény. Te meg ennyi erővel kritizálod azokat, akik "kivárnak mindent, mégis pocsék szülők lesznek", én nem tudom neked mi pocsék, nem is érdekel, ez a te véleményed. Csináld jobban.

Kezdjük ott, hogy én nem a szülői képességeiket firtattam, hanem az a bajom, hogy nem akarom, hogy ők is elváljanak majd és a gyerekeik is csonka családban nőjenek fel, mert hidd el, nem volt jó tapasztalat a rengeteg válás a családomban, mert kb. Így nőttem fel.

Én tudom magamról, hogy emiatt 3x is meggondolom, kivel merek összejönni egyáltalán. De ez megintcsak az én problémám, és igen, téged nincs miért érdekeljen, meg amúgy senkit sem.

Továbbra is azt gondolom, hogy nem kell válaszolni, ha semmi hasznosat nem sikerül írni, de ha cserébe mindig van valaki, aki a kérdezőt szidja. Gratulálok. :D

2022. febr. 11. 23:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, kérdező, azt te is tudod, hogy az életben semmit nem lehet előre tudni. Lehet, hogy minden irányból leellenőrzött, eltervezett, bebiztosított kapcsolat fut pikk-pakk gallyra, lehet, hogy nagy döccenőkkel induló tart száz évig. Lehet, hogy gyenge anyagiakat közösen feljavítanak átlag fölé, stabil anyagi hátteret meg elvisz egy betegség. Tényleg felesleges ilyen dolgokon aggódni, főleg, ha az nem is a te életed.
2022. febr. 12. 00:01
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

Szóval csak az a hasznos ami veled egyetért? Ne üsd bele az orrod a rokonait dolgába,ebbe igazuk van a hozzászólóknak.

Semmi jogod előre ítélkezni se felettük és főleg nem volt amúgy jogod ide kiírni a helyzetüket se.Oké,hogy névtelen vagy te is,a kérdés is és ők is,de basszus jó hogy nem adsz rejtett face linket,hogy nesztek itt a 2 rokonom szerintem felelőtlen leendő szülők a láthatáron..

Nem is értem mit akarsz a kérdéseddel,mi lenne itt hasznos.

Tanács? Nem te vagy terhes,és nem te akarsz gyereket.

Vélemény? Kb azt fogadtad el ami veled egyet ért és ócsarolja a rokonaid döntését,életvitelét.

Segítség? Miben? Nem a te dolgod,nem a te gyerekeid lesznek.

Nem az a ciki,hogy aggódsz értük,hanem az,hogy ennyire ítélkezel felettük holott semmi közöd a magán ügyeikhez.

2022. febr. 12. 00:03
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

"Írtál már két 0 százalékos választ, én most megértem a kritikád, de tudod ez is csak egy vélemény."

Az én voltam és csak az egyik.Tényleg mindenki helyett gondolkozni akarsz és mindig olyanba tenyerelsz amibe nem kellene.🤣

2022. febr. 12. 00:04
 16/21 anonim ***** válasza:
73%

azt én írtam h írigyled őket, mert bemerik vállalni.

Nem vagy te Teréz anya.

Valami motiválja az érzéseidet, és biztos vagyok benne a válaszaid alapján h nem csak az emberbaráti szeretet

2022. febr. 12. 07:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmi közöd hozzájuk, ebben teljesen igazad van.
2022. febr. 12. 08:36
 18/21 A kérdező kommentje:
Jól van, megkaptam ugyanazt a kritikát még másoktól is, legyetek boldogok vele, én többet nem figyelem ezt a kérdést.
2022. febr. 12. 09:27
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Helyes! Minden a meggyőződésünknek ellentmondó információt, véleményt szigorúan ki kell zárni az életünkből, különben még muszáj lenne más nézőpontból is látnunk az eseményeket. :)
2022. febr. 12. 09:34
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

az a baj, hogy a huszonévesek azt hiszik, hogy a kezükben van a bölcsek köve. majd húsz év múlva jó esetben rájönnek, hogy más nézőpontok is vannak.

azt értem, hogy rossz látni, hogy talán nem lesz jó a gyerekeknek. de nem tudhatod. aggódni pedig tök felesleges. a saját életed a fontos, azért tegyél meg mindent

2022. febr. 12. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!