Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy a cigány barátnőmtől unokájuk lesz, ha egyáltalán nem fogadják el a nőt?
A szüleid a barátnődet a származása miatt nem fogadják el?
Mert ha igen, akkor valami ilyesmit tálalnék:
- Anyuka/apuka! Szeretitek a cigányokat?
- Jaj kisfiam, tudod jól, hogy ki nem állhatjuk.
- Az nem jó, mert akkor az unokátokat csak félig fogjátok szeretni, a másik felét meg utálni.
Na most ne azt nézd,hogy a szüleid mennyire szeretik a cigànyokat,hanem hogy te mennyire szereted a baràtnödet.
Ha szereted,akkor àllj ki mellette.
A szüleid is belenyugszanak idövel,ha làtjàk hogy a làny szàrmazàsa ellenére eltudja làtni a gyereket,mg téged is.
Persze sok mulik majd azon,hogy a làny telepen él-e,vagy normàlis körülmények között.
Én roma szàrmazàsom miatt soha nem mertem kapcsolatot kezdeni nem roma férfiakkal,nem azért mert ök nem akartak,hanem a késöbbi csalàdi konfliktusok miatt,pedig én iskolàzott,tisztességes,àpolt nö vagyok...
Nehéz lesz az biztos,màr kérdésedböl kivéve ugy tünik a szüleid nem nagyon szeretik a romàkat,de neked most azt kell figyelembe venned,hogy ez a nö a te gyermekedet,a te véredet hordozza a szive alatt,neki tàmaszra van szüksége,mint minden kismamànak.
Ha szereted,akkor én nem félnek kijelenteni,hogy igenis gyermeked lesz ettöl a személytöl!
Miért bànnà meg?
Mert te fehérnek születtél?
És ha a te pàrod ,akibe beleszerettél,(mert a szivnek nem lehet parancsolni)is cigàny lenne?
Na erre mondjàk hogy rasszista.
Mert még ezt a nöt nem is ismered,nem is làttàl az életébe bele,te azonnal lehurrogod,hogy megfogja bànni.
Egy babàt nem lehet megbànni.
Felelösséget kell érte vàllalni
Szerintem ne menj bele képmutató faji előítéletek taglalásába.Ez a "tőled van-e a gyerek?" meg,hogy "számíts a roma család reakciójára"-effektus szánalmas!Én is félroma vagyok,de a két család között soha nem volt nézeteltérés egymás származása miatt.
Lehet,hogy a barátnődet tényleg nem fogják elfogadni a szüleid az előítéleteik miatt,így sok fog múlni a barátnődön,mennyire fogadtatja el magát velük,de a gyereket ne keverjük ide!
Az a nagyszülő,aki a saját unokáját gyűlöli azért,mert néger/sárga/fekete vagy éppen roma (félroma),nem érdemli meg az ember nevet.Bocs,de az a gyerek semmiről sem tehet,arról se,hogy a világon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!