Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok és keresztapám...

17 éves vagyok és keresztapám vett át engem nevelni és gyámság alatt vagyok nagyon nem jó ott nem törődnek velem nem is látok semmit se a pénzemből oda szeretnék költözni a szintén 17éves barátomhoz mit tudok tenni ha ezt ellenzi?

Figyelt kérdés

2022. jan. 4. 18:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%
Remek ötlet.. Két jövedelem nélküli kamasz összeköltözne. Ha gyerektartást kapnak utánad, az NEM a te pénzed: az a kajádra, ruhádra, rezsire van, nem arra hogy zsebpénznek használd. Ha örökségről van szó, kiskorúként ahhoz egyelőre semmi közöd.
2022. jan. 4. 18:54
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy mi az hogy átvettek nevelni? A szüleid elhunytak, vagy veszélyeztettek, és ezért nem lehetsz velük?
2022. jan. 4. 19:08
 13/20 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, hová lettél?

Van pár tisztázandó körülmény!

2022. jan. 4. 19:21
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

Mig a 18-at nem toltod be sehova sem mehetsz

Tok mindegy miert vett at a keresztapad,a kerdes tekinteteben ez lenyegtelen

2022. jan. 4. 19:21
 15/20 anonim ***** válasza:
44%
Hát, összeházasodhattok, akkor elvileg nagykorúsítanak. De nem feltélen javaslom. Inkább tegyél panaszt kersztapád ellen a gyámhivatalnál. Milyen pénzed veszi el? Diákmunka, ösztöndíj?
2022. jan. 4. 19:52
 16/20 anonim ***** válasza:
26%

Én most nem felvágni akarok, de én tényleg élhetetlen körülmények közt élek 17 évesen, és már gondolkodozom azon, hogy egyedül elinduljak az utamon, nem várom meg a 18-at. Védelembe vagyok véve, a szoc. munkások teljesen megértik, és nem tehetnek semmit igazából. Nekem ilyen anyum van, ezt kell szerezni.

Neked is adódott a diákmunka lehetőség, hétvégente lehet 70-80at keresni simán, abból 60ert lehet bárhol legalább egy szobát bérelni ha ennyire rossz.

2022. jan. 4. 20:35
 17/20 anonim ***** válasza:
90%

16-os: NEM TUDNAK összeházasodni semmi esetben!

Egyrészt legalább az egyik félnek nagykorúnak kellene lennie.

Másodszor CSAK a gyámhatóság engedélyével köthetnének házasságot, de ehhez szükséges a megfelelö testi és szellemi érettség (ez minimum a kérdezönél nincs meg, de feltehetöen a barátjánál sem), illetve megfelelö kövedelem, amiböl fenn tudják tartani magukat.

Mivel egyik feltétel sem adott, ezért kizárt az engedélyezés.

2022. jan. 4. 20:46
 18/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem derült ki, hogy milyen pénzről van szó?
2022. jan. 5. 15:29
 19/20 anonim ***** válasza:
66%
Menjen el diákmunkára, és 18 évesen költözzön el. Addigra tegyen félre pénzt
2022. jan. 5. 16:16
 20/20 anonim ***** válasza:
83%
17es, ez hülyeség, két kiskorú is köthet, ha elmúltak 16 évesek, igazolni tudják, hogy a házasságkötésük után a lakhatásuk és a megélhetésük biztosított. Ha a kérdező rákeres, vagy érdeklődik a kormányhivatalnál, megtudja, milyen papírok szükségesek. De mint mondtam, ha elmúltak 17 évesek, én sem javaslom, akkor egyszerűbb kivárni a 18at.
2022. jan. 5. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!