Mit csináljak? Gyerekelhelyezési ügy. Bővebben lentebb.
Nem.
Igaz kb 8 éve de nekem volt egy jó simerösöm akik azt kérték hogy egyhetet itt egy hetet ott legyen a gyerek. akkor már másfél éve külön éltek és müködött. így senki nem is fizetett gyerektartást sem, mert felesben csináltak mindent.
ezt beadtáka bíróságra és évekig húzódott az egész, mert a közös ügyvédjük nyomta hogy de igen is ö majd kiharcolja. a végén semmi nem lett belöle, kéthetente egy hétvége gyerektartás az apától....
szerintem egyszerüen hagyjátok az egészet és hogy minél gyorsabban menjen fogadjátok el amit a bíróság dönt. az hogy onnantól mit csináltok, az a ti döntésetek. ha nem úgy tesztek ahogy a bíróság ítél sem lesz semmi baj. De ha ragaszkodtok a ti elképzeléseitekhez hosszú lesz és semmit nem értek el vele.
de elfogadják, de csak akkor ha minden szükségesben megegyeztetek: a gyerek tartás és elhely mellett: házastárs tartása (az is megegyezés hogy nem lesz ilyen), közös lakás használata, összes közös vagyont (kivéve ingatlan) eloszása.
Ha ezeket nem írtátok bele akkor egyezzetek meg ebben is és küldjétek be. Ha ezek is benne voltak lehet csak rossz a tájékoztatás az idézésen (ez is előfordulhat). Ha megegyeztetek ne aggódjatok nagy baj nem lehet, de vigyétek a bankszámlát.
Igazából mivel jóvá hják ilyenkor a megegyezésetek vizsgálhatják azért hogy miben állapodtatok meg, de csak ha teljes lehetetlenség akkor nem hagyják jóvá szerintem
Nincs olyan,hogy házastársi tartás! Ez csak nagyon ritka esetben,a feleség munkaképtelen,idős stb. lehetséges.
Feltehetően a megállapodásotokban nem szerepel minden szükséges adat. A keresetigazolás pedig azért kell,hogy a bíróság megállapíthassa,hogy melyikőtök képes anyagilag eltartani a gyerekeket!
Köszönöm az eddigi válaszokat!A 2 gyermek 2 külön apától van mind a kettővel megegyeztünk az összegről és hogy nálam maradnak hisz eddig is igy volt.Költségmentességet kértem mert a nagyobik gyermekem tartósan beteg és ápolási díjat kapok utánna!ráadásul a 2 bírósági levél különbözik(míg az egyik apának személyes megjelenés kötelezettsége van addig a másik apának ez nincsen rajta...
Nem értem!
Akkor válás nincs csak gyerekelhelyezés ha jól értem?
Akkor is meg lehet állapodni és a bíróság csak akkor dönt, ha nincs megállapodás (vagy ha valami teljesen gyerek érdekeivel ellentétes dolgot találtatok ki).
Ha nem kapsz költségmentességet akkor is ezek az ügyek költségfeljegyzésesek, magyarul csak az eljárás végén kell majd a költségeket megfizetni.
Ha kapsz költségmentességet akkor kérhetsz pártfogó ügyvédet is, esetleg érdemes lenne főleg mivel ingyen van nem veszthetsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!