Köteles vagyok-e gyerektartást fizetni, ha már 2 hónaja nálam van a lányom, és a gyógyszereit, bérletét, stb. én fizetem? A gyerekelhelyezési kérelmet már benyujtottuk!
Gondolom bele, hiszen már akkor a feljelentést tett volna! Két hónap alatt csak bejelentette volna a másik szülő!!!!
Menj be bírósági panasznapra, ott elmondanak mindent!
Ha bírósági végzés van róla, akkor addig kell fizetni, amíg a bírósági végzésben meg van határozva, vagy amíg hivatalosan az anya eltartottja, és nem kérted a bírósági végzés hatályon kívül helyezését, vagy más hivatalos papír nem készült arról, hogy mivel Te tartod mostmár el, akkor Neked fizessen a volt feleség gyerektartást.
Ha például úgy van megírva, hogy a gyerek nagykorúságáig vagy köteles fizetni, amikor betölti a 18. életévét, a Te érdeked, hogy a bíróságon ezt bejelentsd, és kérd a határozat megváltoztatását, hatályon kívül helyezését a nagykorúságára tekintettel. A bíróság nem tartja nyilván a gyerek életkorát, életkörülményeit stb. Neked kell intézkednek e felől, ha már a volt feleség nem teszi meg. Ilyen esetben van olyan is, hogy "túlfizetés" esetén visszafizetési kötelezettséget ír elő a bíróság a volt feleség részére, ha Te ezt kéred.
A munkáltató is addig köteles vonni a gyerektartást, amíg egy hatályon kívül helyező, vagy megváltoztató végzést nem viszel az eredeti ügyszámra hivatkozással hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!