Szülőként hogy reagálnátok, ha a fiatok semmilyen formában (tehát sem érzelmileg sem anyagilag) nem akarna felelősséget vállalni a (hosszabb kapcsolatban született) gyermekéért?
Figyelt kérdés
A kérdés elméleti, ezért a feltételeket én szabom :) (Csak, hogy ne jöjjenek olyan válaszok, hogy nem is biztos, hogy tőle van a gyerek pl.) Nyilván a kapcsolatnak már vége.
Akár ki is tagadnátok ezért a fiút? (Nyilván nem jogilag, az nem lenne lehetséges, tudom.)
2021. dec. 30. 14:17
11/15 anonim válasza:
Én elgondolkodnék, hogy mit tanítottam rosszul a gyermekemnek. És elképzelhető, hogy jogilag olyan módon tagadnám ki, hogy életemben az unokám nevére kerülne minden.
12/15 anonim válasza:
Olyan nincs. Ha az anya bepereli fizetni fogja a gyerektartást. Sőt, van egy rossz hírem, ha ő nem fizeti, mert pl. nincs legális munkája veletek fogják fizettetni.
13/15 anonim válasza:
Hát jogásznak ne menj, mert éhen halsz!:D
14/15 anonim válasza:
Mindent megtennék, hogy fizesse a gyt-t, mert ha már gumit húzni sem tud, akkor vállalja a kötelességeit.
15/15 anonim válasza:
Hát én nem örülnék neki, és megmondanám a gyerekemnek, hogy nem ilyennek neveltem, és nem értek egyet az életvitelével. A gyereket támogatnám, a fiamat megpróbálnám rávenni a gyt. fizetésére. Nyilván kitagadni jogilag nem tudom, de amíg nem hajlandó apaként viselkedni, azért nem támogatnám már tovább (pl. nem ugranék, ha segítséget kér, nem költözhetne vissza, hanem kereshetne (másik) albérletet, ha kirakják stb., a gyerek nagyobb prioritást élvezne családi összejöveteleken)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!