Szülőként hogy reagálnátok, ha a fiatok semmilyen formában (tehát sem érzelmileg sem anyagilag) nem akarna felelősséget vállalni a (hosszabb kapcsolatban született) gyermekéért?
A kérdés elméleti, ezért a feltételeket én szabom :) (Csak, hogy ne jöjjenek olyan válaszok, hogy nem is biztos, hogy tőle van a gyerek pl.) Nyilván a kapcsolatnak már vége.
Akár ki is tagadnátok ezért a fiút? (Nyilván nem jogilag, az nem lenne lehetséges, tudom.)
Mivel anyóssal-apóssal (nagyszülőkkel) kapcsolatban az az elvárás, hogy soha, semmilyen szinten ne szóljon hozzá a fiatalok életéhez - még a gyerekneveléssel kapcsolatban sem - így maximum egy beszélgetés keretében igyekeznék a gyerekem álláspontját megismerni és kész!
De egyetlen nagyszülőt sem tart vissza senki, hogy pátyolgassa anyagilag és tevőlegesen az unokát, a gyereke helyett!
A gyerekkel egyedül maradt szülőnek az anyagi elmaradás miatt joga van - és a gyerekkel szembeni kötelessége is - bírósághoz fordulni.
Kiskorú a fiam, hogy regulázgathatom? Én könyörögtem és beszéltem rá őket az unokára? Mert ha ezek közül egyik sem, akkor semmi jogom beleszólni.
Kitagadnám?
Dehogy tagadnám.
Nyilván nem tagadnám ki, mert a gyerekem és szeretem, de elmondanám neki a véleményemet és magamat is szégyellem, hogy ilyen embert sikerült nevelnem.
Az unokámmal pedig szeretném tartani a kapcsolatot, bár ilyen esetben a nők 95%-a a nagyszülőkön is bosszút áll, és ellehetetleníti a kapcsolattartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!