Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőként hogy reagálnátok,...

Szülőként hogy reagálnátok, ha a fiatok semmilyen formában (tehát sem érzelmileg sem anyagilag) nem akarna felelősséget vállalni a (hosszabb kapcsolatban született) gyermekéért?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti, ezért a feltételeket én szabom :) (Csak, hogy ne jöjjenek olyan válaszok, hogy nem is biztos, hogy tőle van a gyerek pl.) Nyilván a kapcsolatnak már vége.

Akár ki is tagadnátok ezért a fiút? (Nyilván nem jogilag, az nem lenne lehetséges, tudom.)

2021. dec. 30. 14:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Hat en elgodolkoznek mit rontottam el ,hogy iylen felelötlen gyerekem lett.
2021. dec. 30. 14:31
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Fizujából úgy is levonnák...
2021. dec. 30. 14:37
 3/15 anonim ***** válasza:
72%

Mivel anyóssal-apóssal (nagyszülőkkel) kapcsolatban az az elvárás, hogy soha, semmilyen szinten ne szóljon hozzá a fiatalok életéhez - még a gyerekneveléssel kapcsolatban sem - így maximum egy beszélgetés keretében igyekeznék a gyerekem álláspontját megismerni és kész!

De egyetlen nagyszülőt sem tart vissza senki, hogy pátyolgassa anyagilag és tevőlegesen az unokát, a gyereke helyett!

A gyerekkel egyedül maradt szülőnek az anyagi elmaradás miatt joga van - és a gyerekkel szembeni kötelessége is - bírósághoz fordulni.

2021. dec. 30. 14:42
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

Kiskorú a fiam, hogy regulázgathatom? Én könyörögtem és beszéltem rá őket az unokára? Mert ha ezek közül egyik sem, akkor semmi jogom beleszólni.

Kitagadnám?

Dehogy tagadnám.

2021. dec. 30. 14:49
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
Sz4r alaknak tartanám. Ennyi.
2021. dec. 30. 15:04
 6/15 anonim ***** válasza:
73%
Magánügye, azt csinál, amit akar.
2021. dec. 30. 15:27
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
Beszélgetnék vele róla, ha van olyan a kapcsolatunk. Megkérdezném tőle, neki hogy esett volna anno, ha gyerekként nem vállalta volna fel az apja, és nem foglalkozott volna vele semenmyire. De sajnos van az úgy, hogy nem te voltál sz.r szülō, ilyenkor te semmit nem tudsz tenni egy már felnőtt emberrel, hiába a fiad.
2021. dec. 30. 15:41
 8/15 anonim ***** válasza:
89%
Szégyen, de nem ritka eset; pont ezért van jog, ami kötelezi gyermektartási díj fizetésére
2021. dec. 30. 15:42
 9/15 anonim ***** válasza:
83%

Nyilván nem tagadnám ki, mert a gyerekem és szeretem, de elmondanám neki a véleményemet és magamat is szégyellem, hogy ilyen embert sikerült nevelnem.

Az unokámmal pedig szeretném tartani a kapcsolatot, bár ilyen esetben a nők 95%-a a nagyszülőkön is bosszút áll, és ellehetetleníti a kapcsolattartást.

2021. dec. 30. 15:49
 10/15 anonim ***** válasza:
56%
Én szégyellném magam, hogy ilyen "férfit" neveltem.
2021. dec. 30. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!