Szerintetek mennyire "normális" ez?
A húgom nem rég szült. Voltam nemrég apukámnál Es a húgom is ott volt. A kisbabája elkezdett sírni (nyilván éhes volt) a húgom meg mindenki előtt megszoptatta. Nem arról van szó,hogy ne szoptassa, csak nekem elég furcsa, hogy a fiú testvére és az apja előtt szoptatja a babát.
F/27
Nőként mondom hogy nem szoptatnék a bátyám és apám előtt. Nagyon fura lenne és szégyellném is a mellemet meg ezt az egészet előttük.
3 bátyám van, mindegyiknek mikor lett gyereke sokat ott voltak a feleségeikkel. Mindegyik kivétel nélkül bement a babával a szobába és ott intézte a szoptatást, a tisztába tevést, öltöztetést. Soha senkinek nem jutott eszébe a család férfi tagjai előtt szoptatni. Szerintem ezek a nők mutogatni akarnak valamit vagy feltűnősködni. Hiszen mindig van erre hely, lehetőség csak akarni kell.
Ebbe soha nem lesz egyetértés, de nekem sem fér ez bele. Ha én csinálom, ha más csinálja.
Éhes a gyerekem, akkor elvonulunk egy szobába a sok közül (háló pl...) és ott nyugiban megetetem.
Igen rohadt természetes, de a világon minden az az emberi testtel kapcsolatban, mégis vannak dolgok, amiket még családban sem csinálunk egymás előtt. És nem, nem azért mert undorító, egyszerűen nem tartozik másra.
Van akiben van szemérem, van akiben nincs, bennem van a szüleim előtt is.
Továbbá azt sem értettem, amikor anyuka a nagy csomagos pelust a nagy család (értsd 20 ember) ebédlő asztala melletti kanapén tette tisztába.
Se a szagélmény (igen, az enyém is büdös, de én nem akkor és oda végzem, amikor más épp eszik), se a látvány (szerintem a babát is megilleti egy kis magánszféra) nem való mindenki szájába. Érted, lett volna vagy 3 szoba, ami teljesen kiesik, és mégis ott kellett.
Értem, hogy otthon mindegy, de vendégségbe nemár...
Számomra nagyon hasonló a két szitu.
Minden más alkalomra meg ott a kendő.
Mindenki ki van akadva hogy egy anyuka megeteti a gyermekét, de amikor egy csaj elmegy az utcán előttetek, aki ízlésesen, kissé merészen fel van öltözve, ti pasik(tiszetelet a kivételnek) megvesztek érte...szánalom.
Mivel írod hogy nem rég szült, simán lehet hogy semmi ereje nem volt átmenni másik szobába, cipelni magával a kisbabát, hogy megetesse. Fájdalmas dolog a szülés, és sokaknak a "felgyógyulás" is.
Szoptatós anyaként engem nagyon zavart, hogy minden társasági érintkezésből kimaradok mert a szobában kell egyedül lennem a babával míg a többiek beszélgetnek.
Aztán amikor elkezdtem szoptatni lassan hozzászoktak ehhez, hogy a baba eszik. Nyilván a mellem főként takarva van, ruhából alig látszik ki. Vagy volt hogy kendőben szoptattam a babát, akkor semmi sem látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!