Lehet ilyet csinálni?! Öröklés, hagyaték ügy!
Köszönöm a válaszokat!
Az a helyzet, hogy az illető nevén volt a ház egyharmad része, de mivel óriási adósságokat csinált pár éve, ezért a szülői házból neki járó részt fele-fele arányban a mostohagyerekeire íratta...
A mama halála után 2 héttel pedig fogta magát, és eladott a házból ágyat, kályhákat, mosógépet, stb...Pedig akkor már a szomszéd család intézte a vásárlást, nekik pedig bútorostól ígértük a házat:(
Gyakorlatilag lehet, a törvény meg ebben az országban 80% ban csak papírforma!
Egy valamit lehet tenni, kérdés hogy időben tudtok e lépni, de sztem mire eljut arra az idő, addigra már eladtak mindent!
Szóvala jegyzőnél kell kérni egy hagyatéki leltárt.
Iylenkorkimegy a jegyző, és mindent be kellene hogy írjon amiről nem tudnak mások a saját nevökre szóló számlát bemutatni.
Ez lenne a törvény azaz a papírforma, a gyakorlat meg az lesz majd figyeld meg, hogy a jegyző baromi elfoglalt és majd fél év múlva kapsz időpontot..
Figy sztem egyszerűbb túlenni az ügyön, és hagyni a jegyzőt meg a kcsg rokonotokat is a francba,
Az új vevőknek engedjetek az árból annyit amennyit a bútorok meg a többi ért, és adjátok el úgy a házat!
Jobb ezen mielőbb túlesni, mert a ház is tönkremegy pár év alatt ha nem lakják, meg nincs kifűtve rendesen!
előző voltam.
21.11-es nem a Jegyzőre gondolt, hanem közjegyzőre.
(nem mindegy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!