Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyülölöm a saját anyámat!...

Gyülölöm a saját anyámat! Ezek után jogos? Vagy nem?

Figyelt kérdés

18éves vagyok!

Oké, aláírom nem vagyok egy konyhatündér,anyámnak ez is az egyik baja.

Azt mondja nem csinálok semmit pedig ez nem így van.

Mindig ha kérdezem: anya mit segítsek??A válasz ne segíts semmit majd szolók.Oké akkor várom hogy biztos szól majd néha szól néha nem.

Mindennap veszekedünk, mindent felhánytorgat szemrehányásokat tesz.

Eddig nem kelletett rám költenie 2009 szeptembertől mert amit havonta kapok pénzt ösztöndíjat 12000ft az enyém lehett magamnak vettem belőle ruhákat.

Most mondta hogy odakell adjam a pénzt de nekem nem is vesz majd semmit.

állandóan megvan áldva a szomszéd lány milyen ügyes bla bla bla.

utálom egyszerűen ezt a sok megalázást amit kaptam nem tudom megbocsájtani.

Törölgettem valamelyiknap kérdi miez a rongy mondtam törökgetteem mit a pin@dból a g€cit?Na meg folyamatosan lequrvázz.Gyülöl tudom én is őt.Mondta hogy utál itt lakni.Stb

Nem tudom jobb lenne elköltözzek de nincs hova az a baj.

2010. szept. 6. 19:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
sajnos igen.pedig azt mondja nagyon szeret.De az csak a látszat.:(
2010. szept. 6. 20:03
 12/21 anonim ***** válasza:
Szerintem az a baja,hogy van barátod és fél,hogy ő már nem lesz fontos neked és nála ez így nyilvánul meg.Talán megérne egy próbát,ha megmagyaráznád neki,hogy akkor is szeretni fogod,ha van barátod.Persze amennyiben felhagy megalázó viselkedésével.
2010. szept. 6. 20:09
 13/21 anonim ***** válasza:
Az én anyukám is azt mondja hogy szeret meg én vagyok állitolag a kedvence de nem ezt mutatja, az öcsémet isteniti mindig én meg miatta kapok örökké...
2010. szept. 6. 20:09
 14/21 anonim ***** válasza:
keress neki valakit és lefoglalja majd magát XDD
2010. szept. 6. 21:16
 15/21 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok mint te, csak én épp apámmal. Az én szüleim elváltak, és apámmal éltem. Általános iskola végétől én vezettem otthon a háztartást, de mindig azt kaptam, hogy nem csinálok semmit. Mindent a fejemhez vert, még azt is amit nem adott. Rendszeresen megalázott a barátai előtt. Ő is elvette az ösztöndíjamat, úgyhogy azt tudom neked mondani, hogy ne engedd meg anyukádnak, hogy eltulajdonítsa töled, ami neked jár. Én odaadtam apámnak, mert abban bíztam, hogy akkor hátha kevesebb lesz a veszekedés, hátha nem tart majd annyira haszontalannak... de csak magammal bántam el. Nem változott semmi, és még pénzem se volt alapvető dolgokra sem. Elég kilátástalan helyzet ez, amikor még otthon a családodban sem kapsz szeretet... Egy éve távolabbi egyetemre íratkoztam, és így nem kellett annyit otthon lennem. Így is havonta - kéthavonta sírva mentem haza... Most átköltöztem anyukámhoz, és így jobb. Annyit tudok tanácsolni, hogy fejleszd magad minden téren, hogy mielőbb meg tudj állni a saját lábadon. Próbáld a barátokkal, iskolával, valamilyen hobbival lekötni magad, hogy minél kevesebbet legyél otthon, és minél kevesebbet tudj anyukádon gondolkodni. Mindig állj ki a saját igazad mellett, mert ilyen szülővel másképp nem lehet..
2010. szept. 7. 14:24
 16/21 anonim ***** válasza:
egy két jól célzott pofon észhez téritené és elgondolkozna miért kapta.
2010. szept. 13. 21:50
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Tiszteld apádat és anyádat ,hogy hosszú életű legyél a földön
2010. szept. 14. 01:10
 18/21 anonim ***** válasza:

Azt írtad, ne szidjuk anyukádat, téged se istenítsünk, csak a véleméynünket írjuk le, de azért 2 dolgot muszáj megemlítenem, hogy értsd, mit miért mondok, mint vélemény. Ezzel az egy mondattal "Törölgettem valamelyiknap kérdi miez a rongy mondtam törökgetteem mit a pin@dból a g€cit?" anyukád elásta magát, ebből egyértelműen látszik, nincs kellő intelligenciája ahhoz, hogy neked, mint a gyerekének, bármiféle értéket, tudást, hasznos élettapasztalatot át tudjon adni, mint szülő.

Sajnos az ilyen szülő nem igazán tisztelhető, viszont amíg Te magad nem teremted meg az elköltözés lehetőségét, addig túl sok választási lehetőséged nincs, alkalmazkodnod kell.

Az, hogy az ösztöndíjadat jogosan szeretné-e elszedni anyukád, egy lényeges kérdéstől függ. Milyen az anyagi helyzetetek? Ott, ahol a szülőnek rezsire, kajára sincs pénze, érthető igény, hogy a családba befolyó összes pénzre szükség lehet, de a jobb módú családoknál ez másképp van. Ismerek olyan családot is, ahol még a gyerekek is melóznak suli után, hogy meg tudjanak élni, de olyat is, ahol dúskálnak a pénzben. Minden attól függ, mire kell az a pénz.

Neked azt tanácsolom, gondold végig, Te magad mit tehetnél annak érdekében, hogy mihamarabb önálló, önfenntartó tudj lenni és ne függj anyukádtól. Csak ez az egy járható út van, hogy normálisan tudj élni.

2010. szept. 14. 07:51
 19/21 anonim ***** válasza:
Nincs esetleg nagymama nagypapa akihez költözhetnél?Megértelek hogy ehhez akármennyire a lánya vagy akkor sincs joga.Próbálj meg kitalálni valamit hogy minél előbb elgyere onnan mert hosszú távon kihathat a tanulmányaidra is.És akkor már ösztöndíj sem lesz!Bízom benne hogy hamarosan rendeződik a sorsod!Addig is fel a fejjel!
2010. szept. 14. 09:17
 20/21 anonim ***** válasza:

Azon lennék, hogy mihamarabb elköltözzek otthonról, akár egy pasihoz, akár baráthoz...

a saját lányát lekvázza?

először is beszélj vele, mondd el, hogy mi bánt..

de nem egy intelligens ember az anyukád, bocs...

azon legyél, hogy Te ne ilyet adj majd át a gyerekednek.

26 L

2010. szept. 14. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!