Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan fiatal, aki...

Van itt olyan fiatal, aki hàtat fordított az egész csalàdjànak, a sok szenvedés miatt, amit okoztak?

Figyelt kérdés
Gondolok itt lelki, akàr anyagi lehúzàsra, ami miatt annyira elege lett, hogy egyszer és mindenkorra az egész csalàdjàval (szülő, testvér, nagyszülő) megszakította a kapcsolatot, és ez volt az egyetlen esélye a normàlis életre. Szeretnék történeteket, okokat, megoldàsokat olvasni, ki hogy làbalt ki, és hogy gyógyult fel lelkileg, hogy alakított sajàt életet, és milyen érzés ez. Én is így jàrtam/tettem, de még nincs vége sajnos.
2021. dec. 16. 15:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Én huszonéves korom elején jöttem el vidékről a fővàrosba, és azóta mindig egyre feljebb megyek. Van pàrom, jó munkahelyem, egyetemre jàrok, egyre több a fizetésem, de ez mind a sajàt érdemem, nem a csalàdomé. Nekem csak így lehetett esélyem arra, hogy élhessek. Ha otthon lennék, màr nem élnék, teljesen tönkretettek volna. Akivel megszakítottam a kapcsolatot, vele évek óta nem beszélek, nem érti, hogy miért történt így... Persze, ha értené, mennyi fàjdalmat okozott, akkor nem jutottunk volna idàig. A többiekkel is nagyon ritkàn tartom a kapcsolatot, de még van, aki így is, onnan is lehúz anyagilag és àtver, és olyan is, aki kontrollàlni akarnà az életem. Én érzem és tudom, hogy ez nem jó, és egyre inkàbb azt érzem, hogy ezt sem hagyhatom, csak magamnak mondom, hogy ez nekem fàj. Az én lelkemben a normàlis csalàdról ennek ellenére él egy kép, és az nagyon nem ilyen.
2021. dec. 16. 16:35
 12/21 anonim ***** válasza:
10%
Én 17 éves vagyok, megismertem 1 lányt, durván 2 éve ismerem mindennap beszélek vele szeretnék vele összejönni HA SZÜLEIM ENGEDNÉK, sajnos csak online tartjuk a kapcsolatot körülbelül 5 órás út vezetne oda hozzá, Anyámék konkrétan le kurvázták szarrá szidták pedig nagyon kedves és rendes, Próbáltam vele találkozni de folyton le lettem baszva, többször kaptam a hátamra, tarkómra egy két "lángost" a szüleim teljes szívből utálom amiért nem tudják megérteni az érzéseim, ezért nem is merünk összejönni mert félek hogy még ŐT basszák le, legszívesebben megszöknék itthonról, lelkileg nem épültem fel sose.
2021. dec. 16. 16:55
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nekem is ez volt az egyetlen kiút a bántalmazásból. Sokan vagyunk így, csak a hétköznapi életben erről nem nagyon esik szó.

Én úgy lábaltam ki, hogy kidolgoztam a belemet, így már keresek annyit, amiből fenn tudom tartani magam, nincs mivel zsarolni. Korábban volt tartós kapcsolatom is, de sajnos az a végén már inkább rombolt, mint épített, így abból kiléptem. Életem ezen része még erősen fejlesztésre szorul. 🙂

Kitartást neked is! Ők SOHA nem fognak megváltozni. Amúgy sztem a bűntudat, hiányérzet sem múlik el soha. De amikor megkörnyékez ez az érzés, emlékeztetem magam valamelyik nagyon durva bántásra, így máris eltűnnek a fellegek.

2021. dec. 16. 16:57
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Akivel megszakítottam a kapcsolatot, vele évek óta nem beszélek, nem érti, hogy miért történt így..."

Nem is kell, hogy megértse. Anélkül is tudod, hogy jól döntöttél, hogy leléptél onnan.

"A többiekkel is nagyon ritkàn tartom a kapcsolatot, de még van, aki így is, onnan is lehúz anyagilag és àtver, és olyan is, aki kontrollàlni akarnà az életem."

Ritkítsd még tovább a kapcsolattartást és ne hagyd, hogy átverjenek, mert az rombolja az önbecsülésedet.

"csak magamnak mondom, hogy ez nekem fàj"

Persze, hogy fáj... Időnként nem is baj, ha kibőgöd magad, vagy kiírod magadból, de ne emészd magad ezen túl sokat. Ne arra koncentrálj, ami fáj, hanem arra, ami boldoggá tesz.

2021. dec. 16. 17:32
 15/21 anonim ***** válasza:
85%
Anyámmal,húgommal,apámmal van kapcsolatom,ennyi.Rajtuk kívül egyik rokonnal sem tartom a kapcsolatot.
2021. dec. 16. 19:37
 16/21 anonim ***** válasza:
86%
Én. Nem 1000%, mert csak anyámmal fogok találkozni karácsonykor, de rajta kívül mindenkivel és vele is pár havonta egyszer beszélek.
2021. dec. 16. 20:12
 17/21 anonim ***** válasza:
95%
Én anyámmal nem beszélek 10 éve, a családomtól meg 5 éve költöztem el. Az életem egy protokoll volt, ami, ha nem úgy alakult, akkor ki voltak akadva. Összeszedtem 1,2 milliót, akkor annyi kellett az önerőhöz és hitelre vettem egy lakást. Mai napig fáj és sír a szájuk, hogy én nem a családi házra vettem azt fel. De nem tud érdekelni
2021. dec. 16. 20:40
 18/21 anonim ***** válasza:
45%
Ahány család a világon ilyen tekintetben széthullik, több van mint amennyinek valojaban lenni kéne.
2021. dec. 17. 00:29
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Velem 2 éves koromban szakították meg a kapcsolatot. De én jól jártam.
2021. dec. 18. 05:54
 20/21 anonim ***** válasza:
Van.
2023. máj. 26. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!