Én reagálom túl, vagy ők? (Jézuskás téma kisgyerekes családnál)
Az élettársam rokoni körében van egy 8 éves gyerek, mikuláskor együtt töltöttük a délutánt kb. 10-en.
Szó esett a karácsonyról, a hagyományról, a reszkessetekbetörőkről..
A nagy beszélgetés közben megemlítettem, hogy képzeljék el, az Ausztráliában élő ismerősöméknél tuja van karácskonykor, mert náluk nem marad meg a fenyő, és a télapó...
...ekkor az anyuka az asztal alatt a lábamba rúgott, apuka pedig mérgesen rám nézett és az ujját a szája elé tette.
Mikor a gyerek kiment a csokikat megkeresni az udvaron, hová dugta a Mikulás, a szülők és az élettársam odajöttek hozzám, hogy a gyerek úgy tudja, hogy a Jézuska hozza el szenteste a már feldíszített karácsonyfát, és nincs Télapó!!!
Bocsánatot kértem természetesen, de nekem ez nagyon furcsa.
Egy, hogy a csapból is, tévéből, meséből, rádióból is az folyik, hogy Télapó így, Télapó úgy.. A gyerek is néz tévét, ahol látja a piros ruhás szakállas bácsit..
Kettő, amin nagyon meglepődtem, hogy a gyereket lepasszolják este nagyszülőhöz, amíg anya-apa feldíszíti a fát, és mire a gyerek hazaér, addigra ott járt a Jézuska és meghozta az instant fát.
Nekem gyerekkoromban az volt a legnagyobb élmény, hogy a szüleimmel együtt díszítettük a fát. Olyan hangulatos és jó érzés volt. Aztán este meg "belopózott a Télapó" és a fa alá dugták az ajándékokat.
Tudom, más család, más szokások, na de ennyire ledorombolni nem kellett volna szerintem, hiszen semmi rosszat nem mondtam. A gyereket se érdekelte szemmel láthatóan, mert játszott, meg kereste a csokikat.
Mellesleg annyit mondtam, hogy tuja van. Tuját nem hozhat a Jézuska??
Micsoda hülyeség már ezért rugdosni valakit az asztal alatt.
Ezek hülyék.
Figyelj, mindenkinek az marad meg szép emléknek, amiben felnő.
Nálunk is az volt a szokás, hogy 23-án éjszaka a szülők feldíszítették a fát, és alátették az ajándékokat, mi meg reggel arra ébredtünk, hogy ott áll a csillogó karácsonyfa. Nekünk ez volt az izgalmas, a hangulatos, mikor már mi is díszítettünk, az nem volt ugyanolyan.
Hát most egyfelől nem értem, hogy egy 8 éves gyereket minek kell akár Télapóval, akár Mikulással, Jézuskával, Angyalkával, Santa Claussal hülyíteni. Engem sosem hülyítettek ilyesmivel, persze mondták, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, de attól még sosem volt titok, hogy igazából apáék. Ráadásul 8 évesen már arról is bőven tudtam, hogy máshol más a szokás, mint nálunk, azaz hogy nálunk a Mikulás 6-án jön, Amerikában meg karácsonykor.
Amúgy meg ne foglalkozz az idióta szülőkkel, akik képesek emiatt téged letolni.
Nekem meg az a fura, hogy a Mikulás nálatok az udvaron dugja el a csokit. Húsvétkor a tojást szokás így keresni.
A Mikulás/Télapó (ki hogy hívja) éjszaka a gyerekek cipőjébe teszi a csokit/virgácsot, amit kitettek az ablakba.
Igen, eddig én is úgy tudtam, hogy szépre pucolt, ablakba kitett csizmácskába teszi a csokit, nálunk is így volt. A sáros cipőkbe meg virgácsot kaptam :D
Ez a nyuszis dugdosás megintcsak a rokonék új szokása..
Köszönöm az eddigi válaszokat, igyekszek mindenkit felpontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!