Hogyan lehet feldolgozni, ha a kamasz gyerekedet, unokádat elüti egy autó és meghal?
Nagyon sokan élünk át ilyen kegyetlen csapást. Van még egy nővére, aki szintén belerokkan, akár csak én, a nagymamája. Talán az édesapa megy legjobban tönkre. Próbálom úgy felfogni, hogy volt 17 év ajándékunk ---na de miért nem több???
Nem járunk feketében -- egyéb családi okok miatt -- remélem ezért nem szólnak meg. Na de ha igen, akkor magyarázzák el, hogy a feketében nem fáj annyira.
Kerékpárversenyző volt, és edzés közben ütötte el egy autó, nagy belátható kanyarban!!! ---nagyon nehéz elfogadni!!!! csk nyugtatóval lehet elviselni a napokat.
Nekem a nyugtato tea sokat segitett, es az ima!
Az ima az eltereli a figyelmet, es megnyugtatja az elmet,
de ugyanakkor nem hiszel ilyenkor sem Istenben, sem emberben,
csak ott allsz kegyetlenul kiszolgaltatva a sorsod elott, es tehetetlenul!
En sem hordtam feketet, pedig 1 eve halt meg a lanyom 30 evesen, s az Ocsem 3 eve 39 evesen,
de meg csak eszembe sem jutott az, hogy feketebe jarjak!
Sot meg emberektol is elzarkoztam, hogy Senki ne mondja azt: hogy Oszinte reszvetem!
mert meg hallani sem akartam, csak egyedul akartam lenni!
Tehat olyan lettem, mint 1 "robot"! mentem dolgozni, a haztartast is vezetni kellett, mivel van meg 3 gyermekem,
de ugy ereztem, hogy "kiteptek" a szivemet!
S ehhez ido kell, hogy ez az erzes megszunjon, de megszunik ez az "uresseg" s aztan ha lassan is, de visszater az "elet"!
Mivel felkell fogni, hogy ELNI kell, es az "eloknek" kell elnunk nem azoknak, Akik mar elmentek.
Nekem talan a 3 gyermekem volt az, Aki labra allitott!
De ugy, hogy Oket kellett "apolnom", szeretnem, nyugtatgatnom, mivel Ok meg nehezebben tudtak feldolgozni!
Te is most probalj segiteni a nagyobbik Unokadnak, mert Te mar tapasztaltabb vagy, s talald meg a modjat, es hidd el, hogy igy konnyebb lesz Neked is.
Nem szabad, hogy Mindenki elhagyja Magat, Valakinek tudni kell talpon maradni, es osszefogni meg az eloket.
Tudom, hogy nagyon fajdalmas, de hidd el, hogy igy van, En tapasztaltam,
s meg kell, hogy mondjam, hogy a mai napig ugy elem meg, mintha "aludtam" volna honapokig, de a gyaszolo gyermekeimnek segitettem feldolgozni a fajdalmukat, En
Akit "megszaggatatott" a teremto!!
A mai napig hihetetlenul allunk itt, s szinte 2 naponkent mindig megjegyzi valamelyik gyermekem,
hogy Anyu, En nem hiszem el.... s Enis mindennap erre gondolok,
hogy nem hiszem el, hogy meghalt!
Az ido segit csak, de ne hagyd el Magad, allj talpra, mert
a megvaltozhatatlant nem fogod tudni megvaltoztatni!
"Amikor 1 ajto bezarodik mogottunk a foldi sikon, akkor
megnyillik 1 ajto ott fent,
es oda bekell lepned, s ott folytatodik az elet!"
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Ma együtt voltunk a nagyobb unokámmal, legalább kisit beszélgettünk. Mondja, hogy időnként bemegy az öccse bezárt szobájába, mikor egyedül van otthon, legalább ott érzi az illatát ---még minden úgy van, ahogy az utolsó tanítási napon, oszt. kirándulásból hazajövet hagyta --és ment edzeni ---csak nem tért már akkor haza.
Tudom, hogy az élők felé kell fordulni, próbálom is. Minden este kimegyek felnézek a csillagunkra, amit még kicsi korukban választottunk, hogy ott vannak azok, akiket szerettünk és már nincsenek köztünk.
Úgy érzem, hogy most már ő is ott van, és együtt vannak ---remélem!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!