Ha a testvérem nem akar hazajönni Dubaiból (UAE), érheti baj? Nagyon aggódom, de nem tudom, mit tehetnék?
21 éves, tavasszal végzett az alapképzésen. Felvették ugyan a mesterképzésre, de azt mondta, hogy nem kezdené rögtön most szeptemberben, inkább dolgozna 1-2 évet, mert elfáradt az agya a tanulástól, vizsgáktól és szeretne kiszakadni az egyetemi környezetből. Meg lett itthon beszélve, hogy elmegy dolgozni akkor, mert a szüleink nem szponzorálják a semmittevését.
Nyáron újra jóban lett egy évek óta nem látott barátnőjével, a lány kint él és dolgozik Dubaiban, mint légi utaskísérő. Szeptemberben kiment hozzá, majd úgy jött haza, hogy ő kint akar élni és dolgozni, de ezen a szüleink kiakadtak, hogy biztosan nem, meg azért ez elsőre egy nagyobb kiadással is járt volna (szerintük).
Keresett munkát közben itthon, de nem nagyon talált, majd 2 hete megint kiment a fent említett barátnőjéhez de úgy, hogy a szüleinktől pénzt erre az útra már nem kapott, meg össze is vesztek vele, hogy ne nyaralni járjon kéthavonta munkanélküliként, hanem kezdjen magával valamit. Most ugye kiment és kérdeztem hétvégén, hogy mikor jön haza pontosan, mire mondta, hogy most péntekre van a repülőjegye, de szerinte kint marad. Kérdeztem, hogy hol kint? Mondta, hogy Dubaiban, mert ő nem vágyik egyáltalán arra, hogy itthon éljen, még Budapesten csak-csak elvolt az egyetem alatt, de vidéken, itthon elviselhetetlen az élet, minden szürke és unalmas, ő nem így akarja leélni az életét. És hogy keres kint munkát, úgy ott tud maradni legálisan. Ez volt hétvégén. Ma meg már azt mesélte, hogy tegnap két helyen is volt és valószínűleg lesz munkája, nézett lakásokat is (most a barátnőjénél lakik/alszik). De nekem valami nem kerek itt... Ha ennyire egyszerű lenne ez, minden 3. magyar ott akarna élni, dolgozni. Ráadásul gondolom a dubaji lakásárak nem egy pesti garzonéval egyenlőek még bérlés szintjén sem, ő meg összvissz valami 150 ezer forinttal ment ki (átváltva nyilván), azt is a nagyszüleinktől kérte, mert apukánk mondta, hogy ő erre egy forintot nem ad.
Unokatesónkkal beszéltem erről, szerinte prostinak állt. Mert hogy mindig szerette az arab, török fiúkat, egész egyetem alatt csak velük járt bulizni, mindig külföldi srácokkal kavart, volt együtt és hogy most belecsöppent a "paradicsomba", jó, hogy nem akar hazajönni. De még ha ez így is lenne, hogy talált volna ilyen rövid idő alatt magának bárkit kint?
Nem tudom, hogy működik a kinti rendszer, de azt igen, hogy a nőknek nagyon "nincs szava" úgymond. Nem értem azt sem, hogyha itthon hetekig nem talált egyetlen állást sem, kint hogy lett rögtön kettő olyan, ami szerinte nagyon esélyes, hogy felveszik rögtön... Nem buta lány, lediplomázott, felsőfokon beszéli az angolt és a franciát, de érthetetlen számomra kicsit ez az egész. Azt mondta, hogy a szüleinknek ne mondjam még, majd elmondja ő, de igazából nem is akar ennek nagy feneket keríteni. Karácsonykor sem akar hazajönni, mert hogy minek, kint jobban érzi magát és nincs kedve a veszekedésekhez.
Kérdeztem, hogy hol fog dolgozni, vagy milyen interjún volt, annyit mondott, hogy mind a két hely irodai munka, de konkrétumot még nem tud (?!).
Kérdező, a támogatást nem csak anyagilag kell érteni. Támogatás az is, hogy ha nem is értenek egyet maximálisan az ambícióiddal, csak annyit mondanak: "Csak így tovább!","Egy kalappal!",stb. és ugyan csak egy pici gesztus, de sokkal többet jelent egy albi pénzelésénél.
Mondom úgy, hogy engem is támogattak anyagilag az egyetem alatt, de amikor váltani akartam, szó se lehetett, csak a lefikázás ment, meg ha úgy cakumpakk valami önálló gondolatom volt már korábban is, akkor is a fikát kaptam.
Nyugodj meg, ha nekem lenne ilyen barátnőm és szingli lennék, én se akarnék hazamenni egy tapodtat sem. Mert kb. annyira tudok kötődni Magyarországhoz, hogy ha pasasom nem lenne, akkor kapva kapnék egy külföldi melón, az ziher és anyámékhoz se biztos, hogy hazajárnék, max. képeslapot, ha küldenék.
"Azért gondolod ezt a testvéredről mert pont Dubaiba ment?"
Nem, hanem mert már volt ebből problémája, nem egyszer.
Hogy összeismerkedett egy külföldön élő sráccal, beszélgettek hetekig, majd jött ugye, hogy találkozni kéne... A tesóm megvetette vele a repülőjegyét, foglaltatott magának szobát egy luxus szállodaláncnál, aztán kint fél nap után közölte a sráccal, hogy hát neki élőben ez mégsem működik, úgy érzi, de attól még chatelgethetnek néha és köszöni a szállást, meg a repülőjegyet is. Utána a srác nyilván nem akarta így állni neki a hotelszámlát, és ment a balhé itthon is, hogy akkor a szüleink utaljanak neki pénzt, mert nála nincsen annyi.
Vagy legutóbb nyáron kért meg engem, hogy utaljak neki pénzt, mert kint volt Görögországban szintén egy "udvarlójával", összevesztek és a srác kirakta az összes cuccát a hotelszobából, a repülőjegyét sem adta oda. Úgyhogy ő kifizetett magának máshol két éjszakát, és foglalt egy másik járatra repülőjegyet a saját pénzén, vagyis az enyémen.
Szóval azért kéne szégyellnem magam, mert nem ez az első eset, hogy országokon át utazott volna pasik miatt?
Kérdező, én is hasonlóan leszólós családból származom és bizony nálam sem véletlen, hogy nem a szomszédból választottam magamnak párt sosem. Ott még vedd bele azt is, hogy anyám 16 évet dolgozott a megyei városházán és ember nem volt, akit 20-30 km-es hatósugaron belül ne ismert volna. Szerinted ha elkezdtem volna randizni egy közeli hapekkal, be kellett volna mutatnom? Nem, mert ismerte volna látásból és onnan húzta volna le a francba.
Sőt, volt, hogy utaztam ki pasiért, csak direkte olyan szállást választottam, amit egyedül is kibírtam volna fizetni, biztos, amit biztos alapon.
Azok után, hogy vagy ezért, vagy azért, de mindig poharat törtök felette, remélem sikerül olyan szintre feltornáznia magát, hogy saját családot alapítson és minden további nélkül megszakítson Veletek minden kapcsolatot-Veled is, "kedves" kérdező, igen- és csak akkor jöjjön haza, ha anyádékat temetik, vagy még akkor sem.
Szerintem tesódnak igaza van. Persze, maradhatna itthon és kereshetne diplomával nettó 200-at 150-es albi árak mellett. Álmodozhatna róla, hogy 30 év hitellel és a méhe bérbeadásával vehet egy 1,5 szobás panel lakást egyszer.
Vagy pedig kiköltözhet egy normális, élhető országba, ahol jobb eletszinvonalon élhet és kb minden nap "nyaralhat".
Én csak nyaralni voltam Dubajban többször, még így is megkaptam a háttérből, hogy prostiként voltam kint. Mert ha egy nő Dubajban van, akkor egészen biztosan prostitúcióval fog foglalkozni. Istenem 😂
Igazából nem csodálkozok, hogy nem szeretne hazajönni. Dubajban egyébként viszonylag normális árak vannak. Magyarországi fizetéshez képest lehet kicsit drágák, de nem nagy a különbség. Cserébe többet kereshetsz, jobb színvonalon elhetsz..
#29: nekünk átszámítva 850.000 Ft/hó a bérleti díj itt, cserébe bútorzatlan és nem gépesített. Mindent a bérlőnek kell menvenni. A tűzhelyet és hűtőszekrényt is. Az élet nem csak kicsit drágább mint Magyarországon.
Sok szerencsét a kérdező testvérének, de azért nem annyira egyszerű itt a kommentelők gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!