Mennyire normális, ha azért akarom házasság után felvenni a feleségem nevét férfiként, mert apámat is úgy hívták mint engem?
Figyelt kérdés
Én vagyok a negyedik Gipsz Jakab a családban dédapámtól kezdve. Apa nagyon jó ember volt, nagyon sokat segített nekem. De egyrészt emiatt néha önazonosság problémáim vannak. Mennyire fura, ha többek között emiatt házasság után kötőjelesen felvenném a feleségem nevét pl. Gipsz-Malter Jakab lennék utána, ha pl. egy Malter Luca nevű lányt vennék el. Illetve szerintem ez egy szép egyenlőséget kifejező gesztus lenne a feleségem felé.2021. nov. 14. 22:05
11/28 anonim válasza:
A te neved, a te döntésed, még csak meg se kell indokolnod.
12/28 anonim válasza:
Megteheted! Már nem azt a világot éljük, hogy a ükunoka is Gipsz Jakab legyen! Régen sokat adtak erre...fiú legyen...csak egy legyen...
13/28 anonim válasza:
Érthető, csak nyugodtan. (Szerintem ritka hülye szokás a szülő vagy közeli rokon után keresztnevet adni a gyereknek, de ez persze csak egy vélemény.)
De valóban úgy lenne talán a legjobb, legelegánsabb, ha a feleségedet is Gipsz-Malternek hívnák a házasság után. Gipsz-Malter Jakab és Gipsz-Malter Aranka. Majd aztán a gyerekeitek is ezzel a vezetéknévvel lennének anyakönyvezve, gondolom.
15/28 anonim válasza:
Számomra fura, hogy az tök normális, ha a nő veszi fel, de a ferfinal mindenki kiakad.
Szerintem nyugodtan vedd fel, ez a te döntésed.
16/28 anonim válasza:
Ezt a gesztust én nőként biztosan nagyon nagyra értékelném
17/28 anonim válasza:
Számomra meg az a fura, hogy nem akad ki rajta mindenki, és te mégis azt írod, hogy mindenki kiakad rajta 🤣
18/28 anonim válasza:
Normális, teljesen rendben van, tedd ezt, ha ezt szeretnéd!
19/28 anonim válasza:
Szerintem legtöbben röhejesnek tartanak, bocsi. Tudom hogy anonim fórumokon mindenki haladó gondolkodású de eddig egy ilyen esetet láttam és meg a Facebookon is kapott cikizest kommentben..
20/28 anonim válasza:
Teljesen rendben van, hogy szeretnéd magad megkülönböztetni. Inkább azon gondolkozz, ha fiad lesz az is Gipsz Jakab lesz? Mert ez tuti elvárás lesz a család felől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!