Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarna, ha párotok nagydolog...

Zavarna, ha párotok nagydolog után nem szappannal mosna kezet?

Figyelt kérdés
Párszor rajtakaptam, hogy száraz maradt a szappan és engem állatira idegesít ez, mert értelmes, diplomás ember. Én kb napi 10x mosok szappannal a kezet, bárhova érkezek, főzés előtt, közben, nagyon figyelek a higiéniára, lehet, hogy én viszem ezt túlzásba? Azt sem tudom, mit mondjak neki, vagy hogy lehetne rászoktatni, mert már nem fiatal. Kissé kiábrándultam ettől és zavar.
2010. szept. 3. 13:29
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Engem is zavarna. Nem vagyok tisztaságmániás, de figyelek én is a higiéniára, szerintem a kisdolog után is illik kezet mosni. Tedd szóvá többször, hogy téged zavar és fontosnak tartod, egy idő után már megszokja, hogy mosson kezet.
2010. szept. 3. 13:40
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

13:39 :DDD

Mondd el neki, hogy zavar, hogy nem mos kezet, mert már kaptál el fertőzést, lehet ám kamuzni is, hogy ne bántsd meg... :P

2010. szept. 3. 13:41
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Engem is zavar az ilyesmi, nálam 3 fiú van rendszeresen kérdezem tőlük, hogy megmosták-e a kezüket. Egyébként ne a szappan témát erőltesd, hanem a türülközővel vezesd rá. Pl. nem vetted észre, hogy kézmosás után nem jól tetted vissza türülközőt és leesett. Jön a reakció. Aztán ha úgy jön ki a lépés akkor mondhatod, Én azthittem kezetmostál nagydolog után. Egy pár tapintatos apró trükk nálunk bevált.
2010. szept. 3. 13:50
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég undorító.

Szóljál neki!

Sok férfi mos kezet, de mégtöbb nem!

Van aki csak 2-3 naponta fürdik. Ez is undorító számomra.

Az egészségügyben dolgozó férfiak biztosan mosnak kezet, szóval nem veled van gond.

2010. szept. 3. 13:52
 15/35 anonim ***** válasza:
81%

Volt itt egy hozzászóló aki nem tudja mire vélni ezt a kézmosósdi mizériát, meg ilyen dumája volt hogy a papírral törli ki. Hát üzenem neki, hogy nem szívesen lennék a közelében... Attól hogy nem látod a szart a kezeden még ott van. Attól hogy nem látod a kezeden a baktériumokat még ott van. Utána meg tömöd a szádat és eszed a szarod. Kapj el egy fertőzést és majd megtudod!

A kérdésre reagálva! Szólj neki ne hagyd annyiban!

Nemhogy utána, előtte is kezet KELL mosni (nem pedig illik ahogy itt egyesek mondták). Ez egy alapvető higiéniai dolog. Nem is értem hogy bírnak enélkül egyesek kajához, egymáshoz nyúlni.

2010. szept. 3. 13:53
 16/35 anonim ***** válasza:

"Attól hogy nem látod a szart a kezeden még ott van. Utána meg tömöd a szádat és eszed a szarod."

Nem bírom! :D:D:D:D:D:D:D:D

2010. szept. 3. 13:58
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
A lakótársaim meg egyáltalán nem mosnak kezet wc után. Örülj, hogy a párod legalább megmossa a kezét, még ha nem szappannal is.
2010. szept. 3. 14:07
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Jó lehet undorító és lehet engem is zavarna de lehet nem szokta meg,nem tetszik neki a szappan(illata,stb.)stb.

A másik dolog,örülj neki,hogy mos kezet van aki még nem is mos. De beszéld meg vele,hogy mit szólna hozzá ha folyékonyszappant használnátok,válasszatok együtt.

Vagy szépen kérd meg mosson szappannal kezet,mond azt szereted ha illatos a keze :D

2010. szept. 3. 14:15
 19/35 anonim ***** válasza:
55%

"Volt itt egy hozzászóló aki nem tudja mire vélni ezt a kézmosósdi mizériát, meg ilyen dumája volt hogy a papírral törli ki." Ez nem "duma" ez csak egy kijelentés volt. Mondjuk én meg a te közeledben nem lennék, amilyen arrogáns vagy, de mindegy. Csak úgy érdekelne, hogy ha te a PAPÍRT megfogod, akkor a neked ilyenkor szaros lesz a kezed? Mert akkor elég rosszul csinálsz valamit. Amúgy szoktam kezet mosni, csak azt nem értem, ha valaki ebből ekkora ügyet csinál.

Ellenben elég furának tartom, hogy sokan ilyen kézmosás megszállottak, viszont buszról leszállva lazán nekiállnak szendvicset enni, amit ugye megfognak kézzel, azzal a kezükkel, amivel a buszon a kapaszkodót fogták, amit ki tudja ki fogdosott előttük. Szerintem a kettő közül a második sokkal gusztustalanabb.

2010. szept. 3. 14:18
 20/35 anonim ***** válasza:
69%

Több millió baktérium él a bőrünkön. Kézmosás után is. Szappannal való kézmosás után is. A törölköző használata után is. Amikor beszélsz majd vele erről, arra is kérd meg, hogy a WC-ülőkét is fertőtlenítse maga után, mert azon is tenyésznek a baktériumai és te rá fogsz ülni.

Inkább pszichésen veszélyes rád ez a szokása mint fertőzően. Együtt éltek már egy ideje, a flórátok keveredett, elcseréltetek már jó pár bacilusfajt.

Mondjuk fontosnak tartom rászoktatni a szappan használatára abból a szempontból, hogy jönnek a hűvösebb idők, egyre többen fognak megfázni, influenzások lesznek, s a munkahelyéről, közösen használt klaviatúráról, a BKV kapaszkodókról, boltból simán hazahozhat mindenféle fertőzést. Érvelj ezekkel, hogy vegye fel ezt az új szokást, meg hogy ha egy ideje nem tud kezet mosni, akkor ne nyúlkáljon az arcához, szájához, pl.

Egy sima, átlagos, olcsó szappan már megteszi - ha nincs a munkahelyén, vegyél neki egyet és ragaszkodj hozzá, hogy elvigye magával és használja, ha másért nem, hát azért, mert neked ez fontos.

Ma már vita van az antibakteriális szappanok körül is, kialakult egy olyan nézet, hogy ez inkább csak reklámfogás, az antibakteriális hatás egyes baktériumokat még ellenállóbbá tesz a szappan használóit meg éppen hogy védtelenebbé bizonyos fertőzések ellen a természetes védelem gyengítésével.

Szóval, szerintem sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a külvilágból hazahozott "idegen" baktériumok, mint az, hogy WC után csak vízzel mos kezet. Bocs a kiselőadásért.

2010. szept. 3. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!