Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám iszik és ma éresztem...

Az anyám iszik és ma éresztem vodka szagot ahogy beszélt és veszekedés lett belőle én elmentem és mire hazajötem kb 1és fél óra mulva nem volt itthon most mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Mem veszi föl a telefonját anyám élettársa is ittvolt aki arra bíztatja hogy mennyek intézetbe.Anyámnak már voltak piás problémái például most 4hónapig ivott és azt mondta hogy abbahagya de nem hiszek neki csak nem megy el "vándorolni"de ma megint elment és félek h megint részegen jön haza:'( félek mert egyedül vagyok ithon hogy idehoz részeg embereket vagy hogy valami baja lessz neki:S esetleg bevitessem elvonóra?most is majdnem öngyilkos lettem még jó hogy nem talláltam a pengét:Studom hogy hülyeség de én ezt nem bírom:s
2010. szept. 2. 18:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem tettél kárt önmagadban, és az, hogy közlöd ezt az emberekkel, nagyon jó! Semmiképp ne temetkezz bele a saját sötét gondolataidba! Édesanyádat mindenképp elvonóra kell küldeni, akármit mond. Én nem hagynám magam. Ugyan nem tudom, milyen viszonyban vagy édesanyáddal és az élettársával, de még az is lehet, hogy jobban járnál, ha elköltöznél tőlük. Egyék meg, amit főztek! Nem szabad hagynod, hogy a helyzet felülkerekedjen rajtad. Tudom, hogy nehéznek hangzik, de próbáld meg higgattan végiggondolni. Mintha csak mástól hallanád a történetet. A lényeg, hogy urald a helyzetet! Ha semmiképp sem tudsz mit kezdeni, azt mondom LÉGY ÖNZŐ! Mindenképp a saját biztonságoddal és épségeddel törődj, ha már máséval nem tudsz. Fontos: mindig a van kiút! Én drukkolok Neked.:)
2010. szept. 2. 18:52
 12/24 A kérdező kommentje:
miért?egyépként meg adria
2010. szept. 2. 18:54
 13/24 anonim ***** válasza:

Anyukádnak segítségre van szüksége, ezt pedig csak az elvonón fogja megkapni. Bemehetsz a gyámügyre, előadhatod a problémádat, ők biztosan segíteni fognak. Ahogy írod, nincs már rokonod - ez azért rossz, mert így tényleg nagy az esélye annak, hogy intézetbe kerülsz.

Sajnos tudnod kell, hogy az alkoholistáknál már nincs kényszergyógykezelés, így ha nayukád maga nem akar elvonóra menni, erőszakkal nem vihetik be. Téged viszont "kiemelnek a családból", azaz elvesznek anyádtól.

Nem írtad meg, hogy hány éves vagy, mert ezt is fontos lenne tudni.

Magadba kárt semmiképpen se tegyél, nem ér meg annyit! Hidd el, megoldódik minden, csak akarni kell!

2010. szept. 2. 19:06
 14/24 anonim ***** válasza:

Újpalotai Családsegítő Szolgálat

Cím: 1157 Budapest, Árendás köz 4-6. • Telefon: 1/414-0879 Holnap suli után az legyen az első dolgod, hogy oda bemész. Rövidre kell zárni a dolgot. Most viszont a szobád ajtaját zárd magadra, és reggelig ki se gyere. Úgyis csak provokálna ha hazamegy.

2010. szept. 2. 19:09
 15/24 anonim ***** válasza:
De kérd valamelyik tanárod vagy az osztályfönököd segítségét ha elmész a családsegítökhöz, jó ha van veled egy felnött is.
2010. szept. 2. 19:10
 16/24 A kérdező kommentje:
15/f
2010. szept. 2. 19:12
 17/24 anonim ***** válasza:
Sajnálom a helyzetes és sok jót tanácsolni nem tudok, de próbálj meg minél kevesebbet lenni otthon, sajnos anyukádon nem tudsz segíteni, amíg ő nem akar leállni. Bizonyára nem véletlenül kezdett inni, elég züllött élete lehetett, esetleg próbáld meg rávenni, hogy forduljon pszichológushoz és szakorvoshoz. És mivel nincs senkid, próbálj meg küzdeni egy jobb életért, tanulj sokat, mert semmire nem fogod vinni egyébként. A helyesírásodon tényleg lenne mit csiszolni... :D (bocs, tudom, kisebb gondod is nagyobb, de egy helyesen írt szöveggel máris előrébb vagy egy munkahelyen pl) Családsegítők rendesek szoktak lenni, én voltam már náluk (igaz, nem ilyen minőségben, csak kihelyezett előadásom volt ott).
2010. szept. 2. 19:13
 18/24 A kérdező kommentje:
picik a laptopn a billentyűk
2010. szept. 2. 19:22
 19/24 anonim ***** válasza:
nemtudom, hogy hova jársz suliba. Ismered a kontyfát? a kontyfánál van a családsegítő. én is 15.kerben lakom, ha akarod elmagyarázom neked, hogy hova kell menni.
2010. szept. 2. 19:24
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül mások is élnek alkesz szülökkel ha minden alkesz szülő gyereke megölné magát... nem éri meg.

Nézd a dolgot pozitivan legalább nem otthon fetreng, ha haza megy magadra zárod az ajtót, és hidd el nem lesz baja az én anyám is ilyen és karcolások nélkül haza talált.

2010. szept. 2. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!