Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem dönthetem el milyen...

Miért nem dönthetem el milyen legyen a szobám?! Attól, hogy apám festő máris jobb a bugyirózsaszín meg beteges sárga?

Figyelt kérdés

Bocsánat ha rossz a témakör. Apu festő s eddig mindendig fehér,halványkék, napsárga/sárga és bugyirózsaszín (szerinte barack :S) lettek a falak s már hányhatnékom van tőlük. Szeretnék sötétkéket, sötétzöldet vagy bordót de mindig hülyének néznek. 2éve is kértem, hogy had fessem ki én a szobámat, azt mondta oké, enyém, persze hisz jól érezzem magam benne stb. Mikor megmondtam akkor meg hogyképzelem, h.lyeség, károsítja az idegrendszert a nyomasztóan erős szín. Lefestettem de átfestette már másnap mire teleaggattam poszterekkel minden felületet, ne is lássam de az meg "gyerekes" szerintük. 21 évesen annyit akarok, hogy számomra normális legyen a falam.

Ilyen kicsi dolgokon amik engem boldoggá tennének nekik miért kell kiakadniuk??? Annyira idegesítő, hogy a káros idegrendszerre meg alvászavarra hivatkoznak amikor 4-5 évig depressziós, pánikbeteg s alváshiányos voltam azt meg észre se akarták venni mondván nem "igazi, normális" betegség. Utálok bármi ilyesmit csinálni velük már mert olyan "képmutatóak", úgytesznek mintha nekem jobb lenne, s értem teszik amikor világosan megmondtam én mire vágyom.

Ez másoknál is olyen nehéz? Nektek milyen színű a falatok?

2010. szept. 1. 13:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Te figyi, nem vagy már gyerek. Értem ezt arra is, hogy otthon laksz (bár ehhez semmi közöm, és nem is erről szól a kérdés és talán lehet rá okod), meg arra is, hogy gyerekként kezelnek. Ne hagy magad, semmi közük hozzá. Nem kell engeddélyt kérned ahhoz, hogy te fessed ki a szobádat. Tervezd meg, állj neki. Ha hisztériázik az apád, akkor meg költözz el.
2010. szept. 1. 14:09
 12/22 anonim válasza:
Úgy nem lehetne megoldani, hogy a falak sötét színűek, a plafon pedig vanília esetleg fehér színű?
2010. szept. 1. 14:28
 13/22 anonim ***** válasza:

szerintem jó helyre tetted a kérdést,mivel most nem a fallal van a baj,hanem a szüleiddel,családoddal.Szerintem is jogod van a szobád falszínét eldönteni...ez nem nagy kérés,de szerintem nem tartják jó ötletnek a nagyon sötét színt.De azért egy közepes bordó színt (se nem erőset se nem gyengét) megengedhetnének...hisz az a te saját kis "birodalmad" az a lényeg,hogy te jól érezd magad benne.Nekik nem muszály ott tölteni sok időt.

Valahogy magyarázd el nekik...

2010. szept. 1. 14:34
 14/22 anonim ***** válasza:
Hát, nekem a nagyobbik gyerek 17, a kicsi 10, de eldönthették a három évvel ezelőtti festésnél a fal színét. A nagyobbiknál narancssárga, a kicsinél napsárga és piros a fal. Anyám szüttyögött is, hogy hogy néz ki a piros a sárgával, de ha a gyerek ezt akarta, ez lett. A nagy jövőre szürkére szeretné festeni a falat. Kamasz, fiú, jelenleg a színskálán található összes szín "nyálas"-nak van minősítve. Igazából feketét szeretne, de azt azért mégse... Az ajtaját pedig acélszínű kalapácslakkal fogjuk befesteni (már megvettem), mert szerinte az olyan jó páncélszekrény-szerű.
2010. szept. 1. 15:09
 15/22 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Most egy időre elvonúlt, talán még futok pár kört. A plafont békénhagytam volna fehéren is az mindegy nekem. Igazából va egy jókora késztetésem, hogy mindenféle mintákat fessek a falra pl: virág, indaágak, pillangók,katicák, vagy hasonló alakzatokat de azt már nem is említettem nekik. Mert akkor már nem "rendes" az a fal.
2010. szept. 1. 15:26
 16/22 anonim ***** válasza:
Nekem piros a falam(sötét) 16/L
2010. szept. 1. 15:29
 17/22 A kérdező kommentje:
Régebben is halványkékre lett festve az egyik falam s már unalmamban kb 90-100 darab katicát ragasztottam rá. (magam csináltam szinespapírból és tök jó lett, egymást követték kacskaringósan a falon. Erre kitalálta, hogy nekem szekrénysor "KELL" s eltakarta vele. (godolom nem akarta leténpi mert az hülyén jött volna ki) Mondanom se kell, hogy a szekrénysor is ugyanolyan színű mint a fal volt. (sokáig kereshetett mire talált ilyen rondát :D)
2010. szept. 1. 15:30
 18/22 anonim ***** válasza:
Apámnál világoskék tapéta van sárga csillagokkal, anyunál a régi lakásban a szobám halvány rózsaszín volt(úgy vettük, és nem festettük át), a nappali narancssárga volt, a mostani lakásban pedig sötét bordó falam van(sötétebbet szerettem volna), a nappali pedig napsárga. Anyuval szeretjük a színeket. :) 16/l
2010. szept. 1. 15:42
 19/22 anonim ***** válasza:
43%

21 éves vagy,olyan mintha 5 éves lennél,azok problémáznak ilyenen,normáliséknál 10 évesen eldöntheted h milen legyen az a fal,én folyton variálok otthon meg albiba is,otthon nonfiguratív mintákat festegetek ha olyanom van átfestem,most otthoni szobám fehér alapon rózsaszin szürke mintákkal van tarkítva.Egyszerűen mond meg apudnak h mit akarsz h te igy nem érzed jól magad a szobádban,ha nem érti meg akkor költözz el,vagy ne legyél otthon csak aludni meg fürüdni előbb utóbb leesek neki a tantusz.

Sajnos 21 évesen úgy kezelnek mint egy gyereket pasid lehet ?Bulizni elengenek vagy tizre otthon kell lenni.Ne hari de csak azt lehet irányítani aki hagyja meg kell mondani apukádnak h 18 év után kuss a neve és az a te szobád nem az övé vagy fesse ki és lakjon aludjon ő a hányásszinű falak között te meg alszol a pasidnál vagy az akárhol.állj már a sarkadra 21 évesen 30 évesen is azon akarsz sírni h a szobádban apukád dönti el h milyen szinű fal legyen.

2010. szept. 1. 19:30
 20/22 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló:

Képzeld nem ez életem legnagyobb problémája de tudtommal itt bármit megkérdezhetek s annak se lenne nagyon értelme ha terhes lehetek?/megcsalt x gyerekes anyuka ként?/szülinapra mit vegyek témákkat vetnék fel ami kb 200szor fent van s engem nem érintenek.

Van párom igen, a magánéletem a sajátom és bulizni is elmehetnék akármeddig ha akarok.

De mivel nem elköltözni akarok s nem is szállodának tekintem a szobámat ezért érdekel, hogyan néz ki.

Ha ennyire zavar, hogy nem tudok a te lehetőségeiddel élni akkor kérlek ne válaszolj s lapozz tovább. Nyilván ha lenne külön lakásom ott hupilila is lehetne én döntök.

2010. szept. 1. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!