Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 23 éves lány vagyok, és nem...

23 éves lány vagyok, és nem igazán érdekelnek a kisbabák. Így hogy lesz családom?

Figyelt kérdés

Igazából már szégyellem magam emiatt, de még csak különösen aranyosnak sem találom a babákat. Inkább csak fényképen. De az állatok pl. sokkal jobban lekötnek, szívesebben nézem őket, foglalkozom velük, stb. Egyelőre a párom is így van vele, de csak nem maradhat ez így... Lassan- lassan eljönne az ideje, hogy gondolkozzunk a gyermekáldáson, de egyáltalán el sem tudom képzelni. Viszont szeretnék majd családot, mondjuk 2 gyerekkel. De amíg kicsik, egyszerűen nem foglalkoztatnak :( ne bántsatok légyszi emiatt, elég rossz érzés.

Ugye változni fog?

2010. szept. 1. 11:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Újabb sorstárs: én is így vagyok ezzel, Kérdező. (25/N vagyok.) Sokáig abnormálisnak éreztem magam, de aztán rájöttem, hogy sokan vannak még ezzel így. Sem én, sem a nővérem nem voltunk soha azok a nagyon babázós típusok. Ha volt a rokonságban kisbaba (távoli rokon), inkább csak tisztes távolból figyeltük, miközben az anyánk meg jól elvolt vele... :) Én is sokkal jobban kijövök az állatokkal, főleg a macskákkal, idegeneket is megsimogatom, és minden macskát dorombolásra tudok bírni. :D

Míg a kisgyerekeket, babákat max. csak megnézem távolról, és rájuk mosolygok. Ez is csak pár éve van egyébként, mert régebben még egy pillantást se vetettem rájuk, kerültem őket. Pár éve aztán már előfordul, hogy egész aranyosnak látok egy-egy kisbabát, de ennyi.

Szerintem amúgy az is lehet, hogy nekem sose volt kistesóm, közelebbi rokonságban sem volt kisbaba, és nem volt alkalmam közelebbről megismerkedni velük. Ezért kicsit tartok tőlük.

Szerintem Veled is, velem is, minden "gyerekkerülővel" az lesz, hogy ha eljut odáig, hogy saját gyereket vállal, az biztos kihozza belőle az anyai ösztönöket. Emiatt egyáltalán ne aggódj, ettől még nagyon jó anya lehetsz!!!

2010. szept. 1. 12:09
 12/23 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem kell odalenned a babákért, elég ha a sajátodért odavagy:) de az sem baj ha nem "ájulsz el" tőle, attól még nem vagy rossz anya h nem gügyögsz neki folyton:) sokan odavannak a babákért, de ha nagyobb, már nem érdekli őket. Te valószínűleg akkor szereted majd meg igazán mikor beszél, és kommunikálhattok:)
2010. szept. 1. 12:21
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem kell emiatt szégellned magad,nem mindenki érzi "azt " az érzést ilyen fiatalon.Lehet,hogy egy nap majd úgy ébredsz,hogy igen,én gyereket akarok.Lehet,hogy fél év múlva,lehet hogy 30 évesen.Én már kiskoromban tudtam,hogy nekem fiatalon lesz gyerekem.Megtaláltam a páromat,akibe nem csak szerelmes vagyok,ő a legjobb barátom,és a testvérem is egyben , most vagyok 23 és a második babánkat várjuk.Ki így-ki úgy....Mindenesetre úgy semmiképp ne vállalj gyereket,ha nem érzed azt,hogy itt lenne az ideje.
2010. szept. 1. 12:22
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

én 30 vagyok és ugyanigy érzek. :)

de nem zavar,szerintem én nem is fogok szülni. Találtam egy hivatást,amit csak szivvel lélekkel lehet csinálni,másra nem is vágyom. A gyerekek nem nekem valók úgy érzem. De nincs ezzel semmi baj. Mindenki más,igy kerek a világ :)

2010. szept. 1. 13:11
 15/23 anonim ***** válasza:
Nekem a karrierem a legfontosabb. Ha találok valakit aki ezt elfogadja és nem várja el hogy 3 évet töltsek otthon egy gyerekkel, szülök neki. Ha nem, ez van:) nincs ezzel gond.
2010. szept. 1. 13:17
 16/23 anonim ***** válasza:

Én is hasonló dolgokon töprengek. Én nem vagyok az, aki le tud menni babába, meg gügyögni. Nem tartam magamat olyan igazi tanító típusnak, nem vagyok elég türelmes... és lehet, hogy ez majd csak akkor derül ki, amikor saját gyerekem lesz, meg saját gyerekkel minden más, de főlek, hogy rosszul fogom nevelni... más gyerekére pl. nem merek rászólni, még akkor is, ha vmi nagyon nagy rosszaságot tesz vagy nagyon neveletlen, készakarva is. Nem tudom, hogy jó anya lennék-e, és félek ettől, nagyon (hogy nem rontanék-e el egy egész életet).

21/L

2010. szept. 1. 13:26
 17/23 anonim ***** válasza:
Majd lesz ha felkészültél rá. Ne idegesísd magad most ilyesmin. Fiatal vagy és még bőven van időd szülni 10 év múlva is.
2010. szept. 1. 13:39
 18/23 anonim ***** válasza:
22 vagyok, és én így vagyok vele, mint te. Még a párom is, de kitudja meddig. Aranyosak a gyerekek, el is játszok velük olyan 4-5 éves korukban. Addig viszont nem tudok velük mit csinálni. A barátnőm gyerekét 10 hónaposan fogtam meg először, addig meg se mertem fogni, hiába mondta.
2010. szept. 1. 13:51
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy nem vagyok egyedül! Nekem ilyen gondom nincs, hogy nem merném megfogni a babákat, inkább nem érzek rá ingerenciát. Nekem furcsa látvány is egy csecsemő, egy öntudatlan emberi lény... De talán majd idővel...
2010. szept. 1. 14:01
 20/23 anonim ***** válasza:

Pár év alatt sokat változhat a hozzáállásod. Én sem voltam nagy gyerekpárti, igazából elvoltam velük, de mégis olyan jó volt visszaküldeni őket a saját szüleikhez. :)

Na meg ha nekiálltak kiabálni, üvölteni, akkor kiakadtam rajtuk.

Aztán kb. 1 éve elkezdtünk a párommal saját babán gondolkozni, és össze is jött. Hamarosan köztünk lesz (1 hónapon belül) és rá teljesen másképp gondolok!

Anyukám is mindig azt mondta, hogy addig nem tudott mit kezdeni a gyerekekkel, amíg nem lett sajátja. S minket imádott, mindent megadott nekünk.

Szóval tuti változni fogsz, nincs ezzel baj.

Én most 28 leszek. S még egy évvel ezelőtt sem éreztem, hogy érett lennék egy gyerekre, de most már másképp látom.

2010. szept. 1. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!