Tényleg ekkora bűn ha valakinek több kutyája van, jól neveltek és ráadásul komolyan foglalkozik, sétál is velük naponta?
-Azért nem a kutyásban kérdezem, mert ott kutyások vannak akik úgyis azt mondják hogy nekem van igazam mert ők is sétálnak úgy meg nem ér semmit...
-És rendes kutyásokról van szó! Nem a sz*relhagyós, neveletlen kutyát elengedős, uszítós stb emberekről... Komolyan mondom ha szemmel, beszólással ölni lehetne, akkor már rég nem élnék úgy utálnak amiért sétálok a kutyáimmal... Inkább a drogos tűt, piás üveget dobálnám a házuk előtt, vagy mégis mi bajuk van egy normális hobbival?
Nekünk 2 kistestű van panelben, a nagyobb kutyák miatt nem vesszük le soha a pórázt (csak egy elkerített részen, azaz a kertünkben).
A kutyakakit általában felszedem. Ha olyan helyre sikerül, ahol az alkesz hajléktalanok fetrengenek, onnan direkt nem. (Már meggyűlt velük a bajom, és a ház többi lakójának is).
Jól neveltek, este 6 és reggel 8 előtt sosem ugatnak (mintha éreznék, hogy nem szabad).
Sokan mégis úgy gondolják, hogy nem jó ez így.
Én spec. lesz.rom mások véleményét.
Nekem két kisgyerekem van. Az egyiket kétszer a másikat egyszer ( a kisebb 1 éves volt, épp járni tanult) fellökte a "jó nevelt" póráz nélkül sétáltatott kutya (hiába hívta a gazda nem reagált rá). Ilyenkor a gazdi csak annyit mond: nem bánt és még nem csinált ilyet nem tudja mi történt. A gyerekeim félnek ha kutyát látnak. Arról ne is beszélve, hogy a "kedves" kutyatartóknak a környéken a kutyasétáltatásuk abból áll, hogy kiviszik a ház előtti füves részre sz@aratni, ott ahol a gyerekek játszanak. A játszóteret a környéken felújították, a kutyások a kutyáikat gond nélkül beviszik akár a homokozóba is (nagyot néznek ha rászólok ilyenkor).
Arról nem is beszélve ha babakocsival megyek a járdán és szembe jönnek akkor nekem kell lemenni a fűbe mert csak így férünk el egymás mellett. A 100 kutyatartóból 99 ilyen. Az az egy aki nem ilyen azt észre sem vesszük mi anyukák. Tehát ha te betartod az alapvető kutyatartási előírásokat akkor senki sem fog rád ferdén nézni bármennyi kutyád is van.
16.37-es vagyok.
Sajnos nálunk ez a helyzet. Egy közeli városban voltunk többször a nyáron, a kutyasétáltatók ott is voltak, de minden kulturált volt. Szinte nem hittem a szememnek. Kutyapiszok sehol (kutyapiszoknak kukák voltak felállítva), a játszóterek tiszták.
Én csak a saját környékemről írtam, nem mindenhol ilyen rossz a helyzet, de sajnos ilyen is van. Azért írtam le a mi helyzetünket is, hogy lássátok a kutyatartás mennyire el tud durvulni.
-Arról én nem tehetek hogy valaki hazudik a jólneveltségről, attól az még valóban létezik.
-Itt még játszótér sincsen csak az oviban meg ilyen helyeken, az meg le van zárva. Amúgy a macskák nem zavarnak? Előbb sz*rnak oda mint a kutya de az embereknek joga van macskát tartani és szegény állat nem tudhatja... Zárják le a homokozót stb...
-Nálunk nincs olyan hogy ház előtti füves rész, mert náluk vizes árok van a ház előtt, vagy ha nem akkor csak egy kis bokor, fű és utána rögtön út. Ott nincs hely kutyáknak.
-Mint írtam nem sétálok a járdán.
-Nálunk inkább a gyerekek, szülők terrorizálnának mert nem értik meg, hogy nem, nem csinálhatnak a kutyáimmal amit akarnak, nem, nem barátkozom, nem, nem érdeklik az idegenek a kutyáim, nem a gyerekeket sem imádják, nem nem lesznek barátságosak, nem nem lehet velük játszani, nem nem fognak másoknak cirkuszi mutatványokat csinálni, nem ez nem gyerekjáték, és bunkó módon szó nélkül másznának rá, hergelik, dobálják, benyúlkálnak a kertbe... Lehetne sorolni mindkét oldal hibáit... Mert igen, nem csak a kutyásoknak van.
És azért nem szerintem nem kéne játszani az ártatlant hogy az ember olyan tökéletes hogy aki nem ad rá okot azt nem is utálja. Nem ilyen a természetük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!