Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a hagyományos pároknak is...

Ha a hagyományos pároknak is el kéne járni különféle oktatásra, meg felkészítésre ha gyereket akarnak hasonlóan azokhoz akik örökbe fogadnak akkor kevesebb alkalmatlan szülő lenne? Támogatnád, hogy ilyesmit bevezessenek?

Figyelt kérdés

2021. szept. 18. 11:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Évente kb 35-40 ezer gyerek születik Magyarországon. Legyen mondjuk 30 ezer nő aki szül egy adott évben. Hogyan kiviteleznéd számukra a kb 30-50 vagy ki tudja hány órás felkészítő tanfolyamot? Mit csinálsz azon nőkkel akik teherbe estek de megbuktak a tanfolyamon? Mi garantálja, hogy a tanfolyam sikeres elvégzése után nem lesz rossz szülő a tanfolyamra kötelezett ember? Honnan teremtesz elő ennyi szakembert/pénzt/infrastruktúrát a tanfolyamokhoz?

Nem támogatnám ezt a kezdeményezést.

A 2. válaszoló vagyok.

2021. szept. 18. 12:18
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Én nem támogatnam, mert szerintem nincs olyan egységes szempontrendszer ami mindenki számára elfogadható.

Egyébkent is inkább az ellenkezője folyik: vannak jogvédő szervezetek akik azért küzdenek hogy fogyatékkal élő, gondozást igénylő embereknek ne tehessék kötelezővé a fogamzasgatlast. (Ezzel sem értek egyet)

Más: az örökbefogadás esetén a tanfolyam azért kell mert az orokbefogadasra fel kell lelkileg készülni, és erről szól (tudomásom szerint) és nem a gyereknevelésrol.

2021. szept. 18. 12:19
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

Alapvetően támogatnám, csak nem tudom, hogy ez hogyan lenne kivitelezhető. Senkire nem tudod rákényszeríteni a fogamzásgátlást.

Szóval szerintem lehet hatékonyabb lenne, ha a nem örökbefogadott gyerekeknek a körülményeit jobban ellenőrizni, mindenkit, vagy legalább minimum a kiskorúakat rendszeres, kötelező pszichológiai szűrés alávetni. Ehhez könnyebb feltételeket teremteni, mint a "szülőségre alkalmassági vizsgáig" embereket kötelezni a fogamzásgátlásra.

2021. szept. 18. 12:21
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Ezzel egyik naprol a masikra nem lehetne egy ekkora problemat megoldani.

Viszont ha gyerekkorban, mondjuk alsoban, elkezdeni a felkeszitest. Onismeret, h mindenki rajojjon, ki is o es mit szeretne az eleterol. Eleg lenne csak par osztalyfonoki ora.

De siman el tudnek kepzelni egy sajat orat ennek, ahol az eletre keszitik fel a gyerekeket. Hogyan kell adot fizetni, hogyan kell boritekot cimezni, hogyan kell hivatalos emailt irni, hogyan kezelni mondjuk a fogyatekkal eloket.

Egy felelossegteljesebb, "tudatosabb" generaciot kinevelni es csak utana lehetne az egesz tarsadalomban valtozast letrehozni.

Azert irtam, h felejtos, mert ez hosszutavu projekt es sajnos a politikanak ez nem erdeke, mert az okos, ontudatos valasztopolgart nem lehet megvezetni.

2021. szept. 18. 12:23
 15/18 anonim ***** válasza:
16%
Vajon az emberiség hogy jutott el idáig ilyen oktatás nélkül...
2021. szept. 18. 16:38
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

örökbefogadó szülőként: nagyon nagy tévhitben vannak az emberek, hogy egy tanfolyam nekünk a gyermeknevelésről szól.. csak és kizárólag az örökbe fogadás a téma és az örökbe fogadott gyermek körül felmerülő problémákról, mit-hogy lehet megoldani, mit tanácsolnak.. egy vér szerinti gyermeknek nem kell mesélned arról, hogy igazából nem is te szülted... nincs kérdés: akkor ki? miért hagyott el? mikor mond el? hogy mond el? stb... megbeszéljük milyen problémák lehetnek-merülhetnek fel ha újszülöttet fogadsz örökbe, mik lehetnek a problémák ha nagyobb gyermeket-ezeket hogy lehet kezelni, mi az előnye-hátránya a nyílt és a titkos örökbe fogadásnak, stb... szóval csak és kizárólag örökbe fogadott gyermeknél felmerülő problémákról van szó és ezekhez kapunk segítséget és a tanfolyam végén kell véglegesen eldöntenünk ezek tudatában amikről beszéltünk mit vállalunk be.. hány éves gyermeket, beteg gyermeket, más bőrszínű gyermeket, gond ha ismerjük a szülőanyukát vagy sem..

a gyermekvállalás felelőssége -normál esetben- úgy gondolom családi, szülői beszélgetés-szülői minta- iskolában tájékoztató órák.. ezekre szükség lenne, de hogy ezért tanfolyamra kelljen menni.. ez szerintem egyrészt kivitelezhetetlen is és felesleges is.. nem ettől múlna..

2021. szept. 19. 00:37
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Támogatnám, de sajnos ez nem megoldható.
2021. szept. 19. 09:07
 18/18 Metionin ***** válasza:
100%
Igen, korábban be is írtam valahová egy kérdésre. Csak sajnos nehezen lehetne megoldani, hiszen nem lehet szabályozni, hogy ki mikor eshet teherbe vagy ejthet teherbe valakit. Talán úgy működne, hogy nincs támogatás annak aki alkalmatlanként gyereket csinál és elveszik tőle a gyereket is.
2021. szept. 20. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!