Ha a hagyományos pároknak is el kéne járni különféle oktatásra, meg felkészítésre ha gyereket akarnak hasonlóan azokhoz akik örökbe fogadnak akkor kevesebb alkalmatlan szülő lenne? Támogatnád, hogy ilyesmit bevezessenek?
Évente kb 35-40 ezer gyerek születik Magyarországon. Legyen mondjuk 30 ezer nő aki szül egy adott évben. Hogyan kiviteleznéd számukra a kb 30-50 vagy ki tudja hány órás felkészítő tanfolyamot? Mit csinálsz azon nőkkel akik teherbe estek de megbuktak a tanfolyamon? Mi garantálja, hogy a tanfolyam sikeres elvégzése után nem lesz rossz szülő a tanfolyamra kötelezett ember? Honnan teremtesz elő ennyi szakembert/pénzt/infrastruktúrát a tanfolyamokhoz?
Nem támogatnám ezt a kezdeményezést.
A 2. válaszoló vagyok.
Én nem támogatnam, mert szerintem nincs olyan egységes szempontrendszer ami mindenki számára elfogadható.
Egyébkent is inkább az ellenkezője folyik: vannak jogvédő szervezetek akik azért küzdenek hogy fogyatékkal élő, gondozást igénylő embereknek ne tehessék kötelezővé a fogamzasgatlast. (Ezzel sem értek egyet)
Más: az örökbefogadás esetén a tanfolyam azért kell mert az orokbefogadasra fel kell lelkileg készülni, és erről szól (tudomásom szerint) és nem a gyereknevelésrol.
Alapvetően támogatnám, csak nem tudom, hogy ez hogyan lenne kivitelezhető. Senkire nem tudod rákényszeríteni a fogamzásgátlást.
Szóval szerintem lehet hatékonyabb lenne, ha a nem örökbefogadott gyerekeknek a körülményeit jobban ellenőrizni, mindenkit, vagy legalább minimum a kiskorúakat rendszeres, kötelező pszichológiai szűrés alávetni. Ehhez könnyebb feltételeket teremteni, mint a "szülőségre alkalmassági vizsgáig" embereket kötelezni a fogamzásgátlásra.
Ezzel egyik naprol a masikra nem lehetne egy ekkora problemat megoldani.
Viszont ha gyerekkorban, mondjuk alsoban, elkezdeni a felkeszitest. Onismeret, h mindenki rajojjon, ki is o es mit szeretne az eleterol. Eleg lenne csak par osztalyfonoki ora.
De siman el tudnek kepzelni egy sajat orat ennek, ahol az eletre keszitik fel a gyerekeket. Hogyan kell adot fizetni, hogyan kell boritekot cimezni, hogyan kell hivatalos emailt irni, hogyan kezelni mondjuk a fogyatekkal eloket.
Egy felelossegteljesebb, "tudatosabb" generaciot kinevelni es csak utana lehetne az egesz tarsadalomban valtozast letrehozni.
Azert irtam, h felejtos, mert ez hosszutavu projekt es sajnos a politikanak ez nem erdeke, mert az okos, ontudatos valasztopolgart nem lehet megvezetni.
örökbefogadó szülőként: nagyon nagy tévhitben vannak az emberek, hogy egy tanfolyam nekünk a gyermeknevelésről szól.. csak és kizárólag az örökbe fogadás a téma és az örökbe fogadott gyermek körül felmerülő problémákról, mit-hogy lehet megoldani, mit tanácsolnak.. egy vér szerinti gyermeknek nem kell mesélned arról, hogy igazából nem is te szülted... nincs kérdés: akkor ki? miért hagyott el? mikor mond el? hogy mond el? stb... megbeszéljük milyen problémák lehetnek-merülhetnek fel ha újszülöttet fogadsz örökbe, mik lehetnek a problémák ha nagyobb gyermeket-ezeket hogy lehet kezelni, mi az előnye-hátránya a nyílt és a titkos örökbe fogadásnak, stb... szóval csak és kizárólag örökbe fogadott gyermeknél felmerülő problémákról van szó és ezekhez kapunk segítséget és a tanfolyam végén kell véglegesen eldöntenünk ezek tudatában amikről beszéltünk mit vállalunk be.. hány éves gyermeket, beteg gyermeket, más bőrszínű gyermeket, gond ha ismerjük a szülőanyukát vagy sem..
a gyermekvállalás felelőssége -normál esetben- úgy gondolom családi, szülői beszélgetés-szülői minta- iskolában tájékoztató órák.. ezekre szükség lenne, de hogy ezért tanfolyamra kelljen menni.. ez szerintem egyrészt kivitelezhetetlen is és felesleges is.. nem ettől múlna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!