Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy külföldön...

Miért van az, hogy külföldön olyan nevet adsz a gyerekednek (gondolok itt pl. Amerikára) amilyet akarsz, M. o. -n meg nem lehet ilyet, csak ami benne van az anyakönyveztethető nevekbe?

Figyelt kérdés
Ott a várandós tinik, nézem, ott is olyan neveket adnak, pl. Summer, Heaven visszafele olvasva, , meg ilyesmik, itt meg... ? :S
2010. aug. 31. 12:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

Angliában is így van:)

Szerintem jó dolog, bár nem biztos, hogy Mo-on van olyan a kultúra, hogy megengedhető. Képzeld csak el, hány vicceskedő szülő nevezné a gyerekét Pisinek, Kakinak, Hányásnak vagy épp Rózsabimbócskának, Babinéninek, Bikicsunájnak. Mert vannak ilyen felnőttek.

2010. aug. 31. 12:22
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert nagyon sok az elmebeteg,és sajna ők is vállalhatnak gyereket,azaz fenáll a veszélye annak hogy a névadás korlátozása nélkül ilxen nevek születnének:napfény,szivárvány,barack,uborka stb....
2010. aug. 31. 12:24
 3/17 A kérdező kommentje:
Hát jó, én is ugy gondoltam, hogy bizonyos keretek között, amik nem olyan szorosak mint most. De ilyen pisi,kaki, hányás dolgokat természetes nem lehetne. :D Na mind1, változtatni úgy se tudok rajt, de azért jó lenne, ha azt adnám a gyerekemnek amit akarnék, nem csak azt amiből lehet válogatni...
2010. aug. 31. 12:37
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

ááááá utolsó ez k.rva nagy!!!áááá

Amúgy tényleg...szerintem nem kell hogy irigyek legyünk azokra az elmebeteg amcsikra mert azok se normálisak...ne próbáljuk mindennek majmolni őket

2010. aug. 31. 12:37
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg Dzsenifferr csak dzs-vel anyakönyvezhető.
2010. aug. 31. 12:41
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Fradika élő példa, hogy az illetékes bizottság sem túl szigorú.

"bizonyos keretek között" - ez így van járj utána kedves kérdező miként lehet...

(Lehet!)

2010. aug. 31. 12:47
 7/17 anonim ***** válasza:

Ország Alma

Kasza Blanka

Csak két távoli ismerősöm, akiknek a Ladó féle könyvből is lehetett volna kevésbé hivalkodó nevet választani.

Mezei Virág sem a fantázia szüleménye...

Emlékeztek Gábor Gáborra?

2010. aug. 31. 13:21
 8/17 A kérdező kommentje:
Na jó, ez beteg, én nem ilyenekre gondoltam, csak pl. a Summer tetszik, és szerintme nem lehetne, meg ilyenek. Még nem vagyok terhes, sőt, egy ideig nem is szeretnék babát, de ha lesz különleges nevet akarok neki, nem tucatnevet, mint pl. Laura, Lara, Zsófi, stb.. Ezek a magyar különleges nevek mint pl. Agripina meg nem tetszenek. (igen, van ilyen név, anyakönyveztethető nevekbe találtam)
2010. aug. 31. 13:29
 9/17 anonim ***** válasza:

Summer nekem is tetszik :]

De igazuk van a válaszolóknak, hogy vannak olyan "jajj de cuki lesz ez a név", és Baracknak meg Sárgadinnyének neveznék a gyereküket, ami elég nagy kiszúrás lenne a csemetével. Egyébként, ha végiglapozod az utónévkönyvet, ott is találsz pár cifra nevet. Orália, Titanik...

2010. aug. 31. 13:38
 10/17 anonim ***** válasza:
Amúgy azt, hogy Barack, lehet adni :D
2010. aug. 31. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!