21/42 anonim válasza:
Nyilván ez szubjektív, hiszen személyes élmény, de nekem mondjuk eddig a Bálint nevű ismerőseim mind rendes emberek voltak. Szintúgy az Árpádok. Ennek szöges ellentéteként, meg mondjuk az Attila nevű emberekhez többnyire negatív emlékek kötnek.
Egyébként a Bálint név eredeti latin változata a Valentin. Úgy mint az Özsébnek az Euszebiosz.
22/42 anonim válasza:
Nekem soha nem tetszett, de szerintem belejátszott az is, hogy anno a nagymamámék szomszédjában egy félh....lye agglegény lakott, Bálint volt a neve.
Azt tudom, hogy amikor 90-es évek elején ide is begyűrűzött a Valentin nap, akkor reneszánszát élte a Bálint név pár évig. Nem adnám a fiamnak.
23/42 anonim válasza:
Én nem adnám mert sok más név van, ami jobban tetszik, de vállalhatónak tartom.
24/42 anonim válasza:
Nekem tetszik a hangzása, és a jelentése is. Ha fiam születne, simán adnám neki ezt a nevet.
26/42 anonim válasza:
Szerintem rendben van. Nekem pozitív tapasztalataim vannak a Bálint nevű emberekkel. :)
27/42 anonim válasza:
Nekem csak rossz emlékeim vannak Bálintokkal, szóval én biztosan nem adnám. Annak viszont , akinek nincsenek ilyen gondjai, jó lehet, mert egyébként se nem túl hosszú, se nem túl rövid.
28/42 anonim válasza:
Tetszik, az egyik kedvenc fiúnevem.
29/42 A kérdező kommentje:
Bálint az egyetlen olyan név a B betüs nevek közül, amit nehéz becézni, mert van egy Benedek ismerősöm, az ő bátyja Balázs és neki a beceneve Balu. (B betüs család) egyébként ismerősömék.
2021. szept. 14. 22:52
30/42 Kései Sirató válasza:
Öreges.
Még a Bence név is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!