Anyám életveszélyesen megfenyegetett. Feljelenthetem? Mikkel jár egy feljelentés?
Figyelt kérdés
Évek óta nem vagyok jó az anyámmal, sajnos még vele élek, nem volt lehetőségem elköltözni, de mihelyst alkalmam adódik, lépek itthonról lefele. Állandóan belém köt, úgy beszél velem, mint gy kutyával. Én meg nem hagyom magamat, visszaszólok neki. Manapság meg szokott fenyegetni, hogy elvágja a nyakamat vagy megfojt. Erről van hangfelvételem is. Feljelenthetem? És mikkel jár egy feljelentés? Hogy zajlik? Mennyi pénz kell hozzá?2010. aug. 29. 11:57
11/14 anonim válasza:
A rendőrségi feljelentés ingyenes, ehhez nem kell ügyvéd.
12/14 anonim válasza:
Igen, de utána szüksége lesz egy ügyvédre, ugyanis feljelentés után valószínű bírósági ügy lesz
13/14 anonim válasza:
Nem lesz szüksége ügyvédre. Életveszéllyel fenyegetés nem polgári per, hanem büntetőper, ha a rendőrség a vizsgálati szakaszt lezárja.
Ügyvédre per esetén a vádlottnak, jelen esetben az anyának nevezett szörnyetegnek lesz szüksége.
A vádat az ügyész képviseli, nem ügyvéd.
14/14 anonim válasza:
Ez mind nagyon szép amilyen tanácsokat osztogattok csak egy bibi van hogy ő már nagykoru tehát anyuka ki is vághatja nem köteles vele egy fedél alatt lakni. Ugy hogy jobban jár ha meghuzza magát és megpróbál anyuka kedvében járni vagy szép csendben elköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!