Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gaslighting-ra milyen példát...

Gaslighting-ra milyen példát tudtok mondani családi kapcsolatokban?

Figyelt kérdés

2021. aug. 4. 13:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Fontos, hogy akaratlagos legyen, manipulatív céllal es rendszeresen, tehat nagyon fontos megkulonboztetni az egyszerű tevedesektol, rosszul emlekezestol.
2021. aug. 4. 16:20
 12/26 anonim ***** válasza:
26%

"Pszichológiát hallgatok, még mielőtt valaki kötözködne."

:DD

2021. aug. 4. 20:47
 13/26 anonim ***** válasza:
24%
Mondjuk az angol szó helyett simán le lehetett volna írni pár szóval, hogy mire gondol, és nem kell akkor keresgetni.
2021. aug. 5. 03:33
 14/26 anonim ***** válasza:
92%
13-as, de ha egyszer ez a neve? :D Arról nem tehet senki, hogy te még életedben nem hallottál róla.
2021. aug. 5. 11:39
 15/26 anonim ***** válasza:
62%
Te meg arról nem hallottál, hogy a magyar nyelvben ezt a szót ritkán használják, ezért ha egy ilyen oldalon feltesz valaki egy kérdést ezzel kapcsolatban, akkor illene elmagyaráznia, hogy miről is van szó, hogy mindenki érthesse, ráadásul több választ, több példát is kaphatna, ha elmagyarázta volna, mert lehet, hogy magát a kifejezést még sose hallották olyanok, akik viszont magával a jelenséggel már találkoztak.
2021. aug. 5. 14:12
 16/26 anonim ***** válasza:
79%
Magyarul gázlángozásként emlegetik esetleg. De aki nem tudja, miről van szó, magyarul se fogja tudni.
2021. aug. 5. 14:13
 17/26 anonim ***** válasza:
21%
Mondom, ha olyan szót vagy kifejezést használ valaki, aminek a jelentése nem egyértelmű első olvasatra, akkor illik és érdemes is elmagyarázni, hogy az is tudhassa, miről beszélünk, aki csak a jelenséggel találkozott, azt viszont nem tudta, hogy van valamiféle elnevezése.
2021. aug. 5. 15:29
 18/26 anonim ***** válasza:
91%

Amiket én is megtapasztaltam:

- veszekedések során undorító dolgokat vágtak a fejemhez... később, amikor ezek feljönnek, akkor műbamba arccal színészkedve közlik, hogy hát ők ilyenre nem emlékeznek, biztos rosszul emlékszem / hallottam; hasonló helyzet: anyám iszonyat gúnyos és bunkó stílusban tud reagálni dolgokra... amikor ezt bárki szóváteszi neki, játssza az értetlent, hogy "túlérzékeny vagy, én nem voltam veled sohasem gúnyos, csak úgy akartad érteni"... az a vicces, hogy néha 1 másodperccel utána, miután konkrétan vissza van neki utánozva túlzás nélkül, hogy hogy beszélt... "hát ő így nem". És nem én vagyok az egyetlen ember, aki ezt észrevette rajta

- amikor másokkal példálóznak, hogy az XY gyereke mennyivel ilyenebb meg olyanabb... amikor meg az XY gyereke vmi olyat tesz, ami nem szimpatikus, akkor "engem sosem érdekelt az XY gyereke". Vagy amikor azzal indokolnak meg dolgokat, hogy "de ez a legtöbb háztartásban így van / más gyereket is ütnek / nekik sem engednek meg ezt-azt-amazt", amikor meg kiderül, hogy máshol nem ez megy, akkor "engem nem érdekelnek a hülye kortársaid, attól még van elég ilyen család / engem sosem érdekeltek mások"

- ígérgetések, aztán amikor számon vannak kérve, akkor "én ilyet nem ígértem meg soha"

2021. aug. 5. 15:55
 19/26 anonim ***** válasza:
89%
"aminek a jelentése nem egyértelmű első olvasatra" - ez egy explicit és egyértelmű kifejezés a pszichológiában. Manapság mellesleg a csapból is ez folyik. Amennyit itt pörögsz, mert te személy szerint nem vagy jártas a témában, annyi idő alatt akár utána is nézhettél volna magad.
2021. aug. 5. 16:19
 20/26 anonim ***** válasza:
72%
17-es, szerintem ne égesd tovább magad. :D :D
2021. aug. 5. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!