Egyetértesz azzal az állítással, hogy a család alapja a házasság?
Nem.
Mindenki ismer olyat, hogy élettársi kapcsolatban élőknek van gyereke, attól ők még család.
Ismertem olyat is, hogy nagymama-anyuka-gyerek alkotja a családot, most az, hogy az első két nemzedék megkérdőjelezhető megbízhatóságú férfinak szült gyereket, attól ők még család.
Jó, az ilyen hiperlibsi hülyeségben már én sem hiszek, hogy gazdi+kutya+macska az is család, szerintem korlátozzuk az emberekre.
Miért kellene annak lennie? A család két emberen múlik, akik úgy döntenek hogy vállalnak gyereket vagy pedig nem. Nem kell megházasodjanak. Én pl. ha meg is házasodnék, 100 % biztos, hogy nem adom a nevem!
24/N
Nem értek egyet ezzel, annak ellére, hogy több, mint 30 éve vagyok ugyanazzal az emberrel összeházasodva, és ma is örömmel kötnék vele házasságot.
De attól, hogy valaki nem akar megházasodni, még kellöen családcentrikus lehet. A házasság föleg jogi téma, sok mindenben jobban biztosít egyes dolgokat, meg részben szokás is, de nem igazán ez a lényeg.
Rengeteg házasság van, ahol ugyan van gyerek is, de nem müköndek családként, hanem inkább katasztrófális a helyzet, meg legalább annyi "csak" együttélés, ahol házasságkötés nélkül is összetartó, szeretö családként élnek.
Sokkal többet számít a két fél hozzáállása egy párkapcsolathoz, llletve gyerekvállaláshoz, neveléshez, mint maga a jogi állapot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!