Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetértesz azzal az állítássa...

Egyetértesz azzal az állítással, hogy a család alapja a házasság?

Figyelt kérdés
Miért?

2021. aug. 2. 14:04
A kérdező szavazást indított:
Teljes mértékben egyetértek.
Inkább egyetértek.
Attól függ, hogy ...
Inkább nem érte egyet.
Egyáltalán nem értek egyet.
89 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%

Nem.

Mindenki ismer olyat, hogy élettársi kapcsolatban élőknek van gyereke, attól ők még család.

Ismertem olyat is, hogy nagymama-anyuka-gyerek alkotja a családot, most az, hogy az első két nemzedék megkérdőjelezhető megbízhatóságú férfinak szült gyereket, attól ők még család.

Jó, az ilyen hiperlibsi hülyeségben már én sem hiszek, hogy gazdi+kutya+macska az is család, szerintem korlátozzuk az emberekre.

2021. aug. 2. 14:11
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

Miért kellene annak lennie? A család két emberen múlik, akik úgy döntenek hogy vállalnak gyereket vagy pedig nem. Nem kell megházasodjanak. Én pl. ha meg is házasodnék, 100 % biztos, hogy nem adom a nevem!

24/N

2021. aug. 2. 14:11
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Nem értek egyet ezzel, annak ellére, hogy több, mint 30 éve vagyok ugyanazzal az emberrel összeházasodva, és ma is örömmel kötnék vele házasságot.

De attól, hogy valaki nem akar megházasodni, még kellöen családcentrikus lehet. A házasság föleg jogi téma, sok mindenben jobban biztosít egyes dolgokat, meg részben szokás is, de nem igazán ez a lényeg.

Rengeteg házasság van, ahol ugyan van gyerek is, de nem müköndek családként, hanem inkább katasztrófális a helyzet, meg legalább annyi "csak" együttélés, ahol házasságkötés nélkül is összetartó, szeretö családként élnek.

Sokkal többet számít a két fél hozzáállása egy párkapcsolathoz, llletve gyerekvállaláshoz, neveléshez, mint maga a jogi állapot.

2021. aug. 2. 14:15
 4/14 anonim ***** válasza:
42%
Mi ez a sok Varga Juditos kérdés a napokban?
2021. aug. 2. 16:06
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
Nem értek vele egyet. Számomra más formációk is családnak tekinthetőek. Például a nagymama felneveli az árván maradt unokáit. Vagy az idősebb testvér lesz a kisebb testvérének gyámja szintén halál miatt. Én őket is családnak tekintem, holott házasságnak híre-hamva sem lehet.
2021. aug. 2. 16:29
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
2021-ben ez már nagyon idejétmúlt felfogás. Sokan úgy vannak vele hogy úgymond kötelező formalitás ami rengeteg pénzbe is kerül.
2021. aug. 2. 16:56
 7/14 anonim ***** válasza:
82%
6-os: egy esküvö nem kerül pénzbe, csak a lakodalom, az meg nem kötelezö
2021. aug. 2. 18:48
 8/14 anonim ***** válasza:
38%
Nem ez az alapja.
2021. aug. 3. 00:15
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
A gyerekek nem házasok, mégis családtagok.
2021. aug. 3. 16:38
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
Mert a család alapja a szeretet.
2021. aug. 4. 08:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!