Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amerikában a gyerekek mindig...

Amerikában a gyerekek mindig így viselkednek, ha nem olyan nemű kistestvérük születik, amilyenre vágytak?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy ez a kérdés hülyén hangzik, de engem kíváncsivá tett.

Mindannyian tudjátok, hogy Amerikában van egy szokás: a nembejelentő buli. Láttam 2-3 videót erről, habár nem érdekelt. Többnyire gyerekek szerepeltek benne. Az tűnt fel, hogy az a gyerek, amelyik nem a vágyott nemű kistestvért kapja, elsírja magát. Szinte az ilyenek voltak a középpontban. Őszintén sajnáltam őket :( Emlékszem, volt olyan videó, ami pár éve hatalmas felháborodást keltett, melyen egy kisfiú sírt, hogy nem öccse lesz a két húga után. A negatív üzenet a szülőknek szólt, mert vigasztalás helyett inkább videózták a gyereket. Tehát legtöbben a kisfiút sajnálták.

Minálunk ugyan nincsen ilyen buli, de kíváncsi voltam, hogyan reagáltak a magyar gyerekek a testvérük érkezésének, és hogy öcsikét vagy hugit szerettek volna-e. Én csak 3 éves voltam, amikor az öcsém született, úgyhogy mindegy volt, milyen nemű kistesóm lesz. Sorra kérdeztem a társaimat, hogy mi volt a reakciójuk. Szinte mindenki azt felelte, hogy nekik mindegy volt. Kivéve azt az egyet, amelyik nem akart testvért. Se fiút, se lányt. 4 éves volt akkor és emlékei szerint csak vonogatta a vállát, amikor mondták neki a szülei, hogy lesz testvére. (Ma sincs szoros kapcsolatban vele, de ez nem jelenti azt, hogy nem kedvelik egymást)

Egy volt lányosztálytársam kint él Amerikában. Egyszer volt ő is ilyen bulin. 2 gyerek felnyitott egy dobozt, amiből rózsaszín lufik szálltak fel. A lány örült, hogy húga lesz, az öccse viszont sírt. A lányosztálytársam megsajnálta őt és megpróbálta megvigasztalni őt. Elmondta neki, hogy amikor neki húga lett, ő nem sírt, mert neki mindegy volt. A kisfiú viszont tovább szomorkodott. Mikor elmondta a szülőknek, ők csak annyit mondtak: mert te magyar vagy, nálatok más a helyzet. (ezt nem sértésből mondták)

2021. júl. 31. 12:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
88%
Hagyjuk már ezt a besavanyodott marhaságot. Én sem szeretem az ilyen marhaságokat, szimplán mert introvertált vagyok. Tartson aki akar, de engem ne hívjanak.
2022. szept. 21. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!