Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A biztosat vagy a bizonytalant...

A biztosat vagy a bizonytalant választottátok/választanátok? Sokéves együttélés, amiben elvagytok meg jól ki is jöttök, de érzitek, hogy nem az igazi vagy egy harmadik, akiről keveset tudtok, de megfogott titeket?

Figyelt kérdés
Függ ez a választás a nemtől, életkortól is ?
2010. aug. 28. 14:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A biztosat.

Ismerek olyan nőt, aki ott hagyta a férjét egy harmadikért. A férje mellett mindene megvolt. Az mellett, akiért meg ott hagyta egyk napról a másikra él.

Nem látom értelmét.

2010. aug. 28. 14:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha van közös gyerek, akkor inkább maradjon a biztos. Ha nincs, akkor sok mindentől függ a választás. Például:

- szerelmes vagy az újba? úgy értem, szerelmesebb vagy bele, mint amennyire a mostani párodba voltál a kapcsolatotok kezdetén?

- a mostani pároddal van szeretet, tisztelet, bizalom egymás iránt?

- mennyi esély van, hogy felfrissítsétek a kapcsolatotokat? úgy értem a jelenlegi párod mennyire lenne partner ebben? mert egy idő után minden kapcsolat ellaposodik...

- bízol a mostani párodban annyira, hogy el mernéd neki most mondani, hogy megtetszett valaki más? és hogy miért tetszett meg? mert ha el mernéd mondani neki, és ő nem sértődne meg, hanem segítene, hogy kiküszöböljétek azt, ami miatt ez előfordult (azaz ami neked hiányzik őbenne, és fordítva), az azt jelentené, hogy bíztok egymásban, és meg tudjátok valószínűleg oldani a problémát együtt. mert ez közös probléma. ugyanúgy az övé, mint a tied is.

Készíts plusz-mínusz analízist. Számold össze mi szól a régi mellett, és mi az új mellett, ez is segíthet a választásban.

29/n

2010. aug. 28. 14:57
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

14.57 vagyok még:

és az is fontos, mi az, ami megfogott az újban. ez a dolog megvolt valaha a párodban, illetve a vele való kapcsolatodban, csak elmúlt, vagy nem is volt meg benne soha? Szóval mi az, ami megfogott az újban? Külső vagy belső dolog? Mert ha külső, pl. kinézet, anyagiak, státusz, stb. amiatt szerintem nem érdemes dobni a meglévőt. Viszont ha valami belső tulajdonság vagy jellemző, ami fontos számodra, akkor már elgondolkodtatóbb a dolog.

2010. aug. 28. 15:00
 14/21 A kérdező kommentje:

Belső fogott meg az újban, és 10 hónapja tart. Nevezzük úgy, hogy majdnem szerelem, elég közel áll hozzá. Nyáron egyszer se láttam, most megint fogom és nagyon várom. Úgy érzem, ha szabad lettem volna, mikor találkozunk, hatalmas szerelem és kapcsolat lehetett volna. Ugyanúgy vonz már 10 hónapja.

Nem tudja, csak pár barátom és nem szeretném elmondania partneremnek, titkolom. Vele ha reális vagyok, lehet még jópár jó évünk, de nem ő életem párja vagy a nagy szerelmem. viszont az életem része és működik az együttélés.

2010. aug. 28. 15:05
 15/21 anonim ***** válasza:
Ha elhalványodott az egymás iránt érzett szeretet, meg nem figyel rám, meg szétunom az agyam mellette, akkor azt én már nem tartom biztosnak. Már pedig ha az ember nem annyira forró vérű, akkor csak ebben az esetben veszi észre, ha akad egy másik is. Én a volt pasimat is így hagytam el, pedig 6 év volt. A gáz csak az, hogy már a jelenlegi se figyel rám és nem szeret, szóval szerintem nemcsak nálam van így, hogy egyik sz.rból a másikba. Ennek ellenére lehet, hogy az újat választanám, mivel szeretetre éhes vagyok, pedig már gyerekünk is van. Viszont meggyőződésem, hogy az is csak ideig-óráig lenne jó.
2010. aug. 28. 15:10
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én úgymond a bizonytalant választottam. 2 évig voltunk együtt a pasimmal, ebből 1 év volt az együtt élés..nagyon nem volt jó már nekem, de nem mertem lépni, aztán képbe került az exem, aki ugyan nem egy megbízható figura, de innen tudtam, hogy valami nem jó...nem a jó úton haladok...így hát kiléptem...igaz az exemmel sem jött újra össze, azóta 2 hónap telt el...de boldog vagyok, mert önmagam lehetek és magamnak alakítom...egyik sem volt az igazi...majd jön...minden okkal történik, én csak sodródtam...de neked kell tudni, hogy mi kell igazán. Én küzdök azért aki vagyok és amit szeretnék és magamtól várok...én leírtam, hogyan alakult a döntésem után. De sose másra hallgass, csak magadra és figyeld a körülményeidet!Remélem minden jól alakul, úgy ahogy szeretnéd!
2010. aug. 28. 15:11
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Életem egyik legjobb döntésének bizonyult ott hagyni

az exet,aki mellett biztonság,pénz..stb...megvolt...

Ja de nem volt szerelem,így számomra mit sem ért már az egész!

Döntöttem elhagytam összejöttem a férjemmel.Én sosem bántam meg a tettemet.Már van két gyönyörű kislányunk is:)

2010. aug. 28. 15:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem láttad egész nyáron? Akkor ha jól értem, te még iskolás vagy. Egyetemista vagy főiskolás, nem? Középsulis voltál, mikor összejöttél a mostanival, és egyetem/főiskola alatt költöztetek össze? És közben beleszerettél egy évfolyamtársadba?

Akkor tipli. Lépj le. Fiatal vagy még nagyon. Nem ilyenkor kell bennragadni a fásultságban, hanem ha már gyerekes családanya/családapa vagy... vagy talán még akkor sem.

Szerintem nemtől nem függ ez a választás, de életkortól igen. Minél fiatalabb vagy, annál nagyobb esélyed van, hogy az új lesz az igazi.

Persze sokszor van az is, amit az egyik előző írt, hogy "egyik sz.rból a másikba". Na az az igazi szívás. Csakhogy ezt nem tudhatod előre.

2010. aug. 28. 15:18
 19/21 A kérdező kommentje:
28 vagyok és 4 éves a kapcsolatom. Ez az érzés meg 10 hónapos.
2010. aug. 28. 15:23
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én lépnék. 28 évesen az embernek még bátran ki kell szállnia az olyan kapcsolatból, ami számára már csak megszokás. Különben sem lehet semmit megbánni annyira, mint az elmulasztott lehetőségeket, főleg szerelmet. Még független vagy mivel nincs gyerek, nem kell rajtad kívül álló okok miatt beletörődnöd egy halódó kapcsolatba.
2010. aug. 28. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!