Kinek van igaza?
Figyelt kérdés
Lassan 2 eves kislanyunkat szeretnenk megkeresztelni. Parom a hugat szeretne keresztanyjanak, aki 1. nincs megkeresztelkedve(bar, elvileg ezt mar nem veszik olyan szigoruan), 2. eddig a 2 ev alatt egy kezemen megtudom szamolni, hanyszor jott a kislanyhoz. En a baratnomet szeretnem, mert a kislany szuletese ota szerepet jatszik az eleteben. De a parom hallani sem szeretne rola, mondvan o egy "idegen". Ti egy ilyen helyzetben kit valasztanatok?2021. júl. 21. 13:46
1/16 Thispain válasza:
Egyértelműen azt, akire számítani lehet.
2/16 anonim válasza:
MAgyarázd el a párodnak, hogy a tesója - nagynéniként - mindenképpen jelen lesz a gyerek életében (persze ha akarja...), egy családon kívüli keresztanya egy plusz gondoskodást, plusz "rokont" jelenthet a gyereknek.
3/16 anonim válasza:
Nálunk a keresztszülőket mindig a barátok közül választjuk. A nagynéni/nagybácsi már így is úgy rokon, így viszont valaki új embert tudunk kvázi bevenni a családba.
4/16 anonim válasza:
A nagynéni amúgy is családtag, a keresztszülőség jó eséllyel semmit nem tenne hozzá, pláne ha nem is nagyon érdekli a gyerek. A barátnőt választanám.
5/16 anonim válasza:
Ha olyan ember lenne a keresztszülő, aki maga sincs megkeresztelkedve, az szimpla bohóckodás. Akkor is, ha meg lehet találni hozzá azt a papot, aki ebbe belemenne.
6/16 anonymousreview60 válasza:
Nyilván azt, aki többet foglalkozik a gyerekkel, és esetleg a vallás tekintetében is hozzáértő, kb. példás életet él. A férjed tévedésben leledzik, világosítsd fel! Régen azért volt a keresztanya a nagynéni, mert így is, úgy is ugyanazon a valláson volt, stb.
9/16 anonim válasza:
Nekem nagybátyám a keresztapám és évek óta nem is láttam, gyerekkoromban is max egyszer évente, de nem engem jött megnézni. Szóval ennyit a családról. Persze ez nem mindig van így, de ha eddig nem foglalkozott vele, akkor ezután se nagyon fog. Amúgy sincs már nagy jelentősége a keresztszülőségnek szerintem. Régen azt választották, akinek a legtöbb pénze volt...
10/16 A kérdező kommentje:
Igen, a baratnom meg van keresztelve.
2021. júl. 21. 16:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!