Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik a rosszabb a gyerek...

Melyik a rosszabb a gyerek fejlődésére? Ha azonos nemű pár neveli fel, vagy ha egyedül maradt anyu vagy apu?

Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 18:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%

19:05

Csak őszintén kell viselkedni, nevelni, nem kell álságosan megjátszani apát-anyát.

El lehet rontani egy gyerek nevelését, de az nem a hetero-, homoszexualitáson múlik! Hanem többek között a nyitott látokörű, felvilágosult elfogadó, szeretetteli nevelésen.

egy hetero

2010. aug. 27. 19:09
 12/25 A kérdező kommentje:
5. válaszoló, miért, az egyedülállóság sem fertőző... Vagy ezt hogy értetted? Hogy biztos az a bajunk az ilyennel, hogy a gyerek is homokos lesz? Nem,csak lelkibeteg, neadjisten öngyilkos a sok szekálástól, de az is lehet,hogy kiheveri és jó élete lesz. Ne általánosítsunk. Köszönöm.
2010. aug. 27. 19:12
 13/25 anonim ***** válasza:
78%
A világon semmilyen kutatás nem bizonyítja, hogy bármilyen baja is lenne attól a gyereknek, hogy azonos nemű szülők nevelik fel őket. Az viszont tény, hogy pl. a bűnözők közt magasabb azoknak az aránya, akiknek a szülei elváltak.
2010. aug. 27. 19:13
 14/25 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem rosszabb, ha egyedül neveljük a gyereket. Ha többen vannak körülötte, képes megtanulni alkalmazkodni különböző személyiségű emberekhez, képes több szemszögből is látni a dolgokat. Ha egy ember van vele, akkor csak az ő elveit találhatja helyesnek, túlságosan ragaszkodóvá válhat, nehezebben illeszkedik be egy társaságba.
2010. aug. 27. 19:19
 15/25 anonim ***** válasza:
19%
19:19, oriasi marhasag, amit irsz.
2010. aug. 27. 19:21
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Remélem, nem baj, ha leírom a saját példámat. Az apámmal nem volt jó a kapcsolatom soha, nem élt velem, nem nevelt, nem látogatott, anyám nevelt fel a húga és a nagyi segítségével. Nem tudok megbízni a férfiakban, nem azt mondom, hogy utálom őket vagy ellenszenvesek, de egyszerűen nem érzem magam biztonságban magam mellettük, nincs meg az az érzelmi kötelék, ami szükséges lenne egy testi-lelki kapcsolathoz. Nekem természetes, hogy nem férfival randizom. Lehet, hogy én vagyok az egyedüli olyan ember, akinek a beállítottságán sokat alakított a környezet, a nevelés, biztos lehet ezt másképp is. Nem volt előttem apakép, egy férfi, akire felnézhetek, így nem alakult ki bennem ez a természetes vonzalom a férfiak iránt.

Biztos kapok lepontozást, de ez természetes, hisz nagyon különbözőek vagyunk.

23L

2010. aug. 27. 19:21
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

Igazából semmi baj nem lenne a dologgal.

A gyerek valószínűleg idősebb korban is elfogadná a helyzetet, hiszen abban nőtt fel.

De a körülötte lévők nagy valószínűséggel szekálnák érte, ami az egész család kapcsolatán mély nyomokat hagyna majd, és a gyerkőc is önértékelési problémákkal küzdene, mert sokáig nem értené mást miért zavarja, ami őt nem.

2010. aug. 27. 19:24
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Engem anyám nevelt egyedül, de sokszor átvert, és gonosz volt velem.

Én inkább a pasikhoz menekültem, inkább elköltöztem, csak ne éljünk együtt.

A mostani barátomnál 6 éve lakom.

Elég ragaszkodó vagyok hozzá az igaz, de csak mert szeretem :)

2010. aug. 27. 19:29
 19/25 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem az azonos neműeknél csak az lehet a gond, hogy a gyerek szégyellni fogja a szüleit, a suliban pedig tuti hogy az osztálytársak cikizni fogják emiatt. :/

Nálam csak annyi volt, hogy anyám kicsit öregebb volt, mint a többiek anyja, és már azért is cikiztek, azt is szégyelltem és megfogadtam, hogy én majd előbb fogok szülni. Persze nem sikerült, mert még nincs gyerekem, szóval én meg mégöregebb leszek :)

2010. aug. 27. 19:35
 20/25 anonim ***** válasza:
94%
19.21 Előttem sem volt apakép, hacsak az idegbajos, brutális apámat nem nevezzük annak és mégsem lettem leszbikus(semmi bajom velük).Számít persze a gyerekkor, sőt, de a melegek zömét hetero párok nevelték.Ez nem nevelés kérdése.Én örültem volna, két anyának, két apának, de még az intézetnek is.A z ne ugasson itt akinek normális szülei voltak, örüljön neki és hallgasson.
2010. aug. 27. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!