Melyik a rosszabb a gyerek fejlődésére? Ha azonos nemű pár neveli fel, vagy ha egyedül maradt anyu vagy apu?
19:05
Csak őszintén kell viselkedni, nevelni, nem kell álságosan megjátszani apát-anyát.
El lehet rontani egy gyerek nevelését, de az nem a hetero-, homoszexualitáson múlik! Hanem többek között a nyitott látokörű, felvilágosult elfogadó, szeretetteli nevelésen.
egy hetero
Remélem, nem baj, ha leírom a saját példámat. Az apámmal nem volt jó a kapcsolatom soha, nem élt velem, nem nevelt, nem látogatott, anyám nevelt fel a húga és a nagyi segítségével. Nem tudok megbízni a férfiakban, nem azt mondom, hogy utálom őket vagy ellenszenvesek, de egyszerűen nem érzem magam biztonságban magam mellettük, nincs meg az az érzelmi kötelék, ami szükséges lenne egy testi-lelki kapcsolathoz. Nekem természetes, hogy nem férfival randizom. Lehet, hogy én vagyok az egyedüli olyan ember, akinek a beállítottságán sokat alakított a környezet, a nevelés, biztos lehet ezt másképp is. Nem volt előttem apakép, egy férfi, akire felnézhetek, így nem alakult ki bennem ez a természetes vonzalom a férfiak iránt.
Biztos kapok lepontozást, de ez természetes, hisz nagyon különbözőek vagyunk.
23L
Igazából semmi baj nem lenne a dologgal.
A gyerek valószínűleg idősebb korban is elfogadná a helyzetet, hiszen abban nőtt fel.
De a körülötte lévők nagy valószínűséggel szekálnák érte, ami az egész család kapcsolatán mély nyomokat hagyna majd, és a gyerkőc is önértékelési problémákkal küzdene, mert sokáig nem értené mást miért zavarja, ami őt nem.
Engem anyám nevelt egyedül, de sokszor átvert, és gonosz volt velem.
Én inkább a pasikhoz menekültem, inkább elköltöztem, csak ne éljünk együtt.
A mostani barátomnál 6 éve lakom.
Elég ragaszkodó vagyok hozzá az igaz, de csak mert szeretem :)
Szerintem az azonos neműeknél csak az lehet a gond, hogy a gyerek szégyellni fogja a szüleit, a suliban pedig tuti hogy az osztálytársak cikizni fogják emiatt. :/
Nálam csak annyi volt, hogy anyám kicsit öregebb volt, mint a többiek anyja, és már azért is cikiztek, azt is szégyelltem és megfogadtam, hogy én majd előbb fogok szülni. Persze nem sikerült, mert még nincs gyerekem, szóval én meg mégöregebb leszek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!