Hölgyekhez írom a kérdés. Ráadnád a fiadra a párod utónevét akkor, ha nem tetszene?
Ráadni? Olyan fura nekem ez, ebben a kontextusban.
Amúgy nem, sajnálom. Ha a kedvenc nevemet viselné a férjem, akkor sem.
Mert a babánk egy teljesen másik ember lesz, nem pedig a férjem 30+ évvel későbbi, új kiadása.
A kedvenc nevemről is lemondok, ha neki nem tetszik. Van sok más, ami tetszik.
Én odavagyok a két keresztnévért, de másodiként sem kaphatja az apjáét.
Meg ja, elég gyerekesen gondolkozom a témában, de olyan furcsa, talán önző SZÁMOMRA, hogy a teljes neve a gyereké lesz. Úgy érzem, hogy én valamiből kimaradtam...
De ugyanígy vélekedek a lánybabákról is. Furcsa, önző dolog lenne, ha az én vezeték + keresztnevemet kapná a gyerek, akkor azt érezném, hogy a férjem (és a további gyermekeink) ki lenne szorítva abból az egységből, amit mi alkotnánk.
El sem tudnám képzelni,hogy a fiamat ne úgy hívják,mint az apját,mert imádom a nevüket.van második keresztneve is,de nem használjuk.
Ha nem tetszene a férjem neve,nyilván nem adtuk volna a fiunknak,sőt,valószínűleg nem is lenne a férjem...
Semmiképpen sem. Ha tetszene az apuka neve, akkor sem. Hiszen a gyerek egy saját, külön, önálló ember. Teljesen természetes számomra, hogy saját, külön, önálló nevet kap.
A páromnak egyébként csúnya keresztneve van, eszembe sem jutna a gyereket ezzel szívatni. Épp elég szomorú, hogy az anyjának nem volt annyi bátorsága, hogy a sarkára álljon, és normális nevet adjon neki.
Nem volt korábban ugyanilyen kérdés csak fordítva hogy a pasi nevét kapja kizárólag az első szülött fiú és ebben a nőnek semmi beszólása nincs?
mintha egy az egy kérdező lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!