Normális apám? Eladta az autónkat anyám tudta nélkül (bővebben lent)
Arról van szó, hogy apámnak volt egy cége (amit felszámoltatott), volt benne egy autó (ami az 'anyámé'). Az autót át kellett volna írni névre, és le kellett volna vizsgáztatni, de apám nem csinálta ezt meg, mert van egy másik autónk. Ami 'használható'. Ami nem, az meg apám egyik ismerősének a telephelyén volt (autókereskedő), mert mi nem tudtuk hová tenni, mert 4 emeletesben lakunk. Legalább egy éve ott áll(t) a kereskedőnél, és ma mentem el rokonommal, és láttam velem szemben jönni egy ugyan olyan autót, mint amilyen nekünk volt, és a rendszám is stimmel (magyarul a miénk volt!). Anyám felhívta a kereskedő ismerőst, hogy mit tud (elvileg apámnak falazott), aztán apámat (azt mondta, jó áron eladta). Csak a pénzt nem láttuk soha, pedig nem vagyunk valami jó anyagi helyzetben (gondolom az adósságait fizette ki belőle).
Nemsokára hazajön, de már tartok tőle, hogy mi lesz, mert apámnak nem ez az első húzása, és anyám is mondta, hogy jobb lenne neki nélküle.
Valamit nem értek : ha az autó az anyukádé, akkor nyilván a forgalmi engedély is az ő nevére szól...
Nos, akkor hogyan adhatták el a tulajdonos beleegyezése nélkül?! (Ilyet nem tudnak csinálni!)
Ha meg anyukád meghatalmazást adott apukádnak és az autóscégnek az eladásra, akkor miért csodálkozik?!
Ha az autó már 1 éve volt az autókereskedőnél ELADÁS CÉLJÁBÓL, akkor anyukád miért most lepődik meg, amikor 1 év után eladják az autót?!
Ne haragudj, de sántít az egész történet!
Bocsi! Az autókereskedőnél nem 'eladásra' volt téve, hanem csak úgy leghátra téve (voltam már a kereskedésben), semmi eladó tábla rajta, csak simán ott állt hátul, mintha egy ott dolgozó emberé lenne.
Viszont nem nagyon volt már ezen az autón kívül semmink. Most is albérletben lakunk.
jajj ti nem értetek semmit itt nem a pénzről van szó..hanem arról hogy nem beszélte meg a saját feleségével...és egy házasság csakis úgy jó és megbízható ha megbeszélnek mindent. ha apukád leült volna megbeszélni anyukáddal hogy adják el mert vannak adósságai akkor biztos nem mondta volna azt anyukád hogy NEM és most nem lenne miről beszélni. azzal nagyot hibázott hogy nem ült le és beszélte meg anyukáddal elvileg a társa. (házastársak)
19/F
Ha az a kocsi a cégben volt akkor a céges pénzen vete apud csak anyud nevére irata. Így anyukádnak csak névleg van köze a kocsihoz és ha az árából céges tartozást fizetet ez viszonylag korrekt eljárás volt.
Amúgy meg ha usztok az adóságban anyud ne furikázon egy kocsival még munka miatt se.
22:32-es vagyok...
lehetett tudni hogy ez volt a gond mert ha megkérdezte volna apukád akkor biztos nem mondta volna azt anyukád hogy nem adhatja el és maradjon az adósság...de figyelmen kívül hagyta hogy meg kellett volna kérdeznie őt is erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!