Felelőtlen az az apa, aki úgy hagyja ott a családját, hogy tisztában van vele, hogy sokkal rosszabb anyagi körülmények közé kerülnek a gyerekei a válás után?
Figyelt kérdés
Vagyonelosztás után tudja, hogy albérletbe fog kényszerülni az anya a gyerekekkel, ami több lesz, mint az eddig fizetett hitel. A tartásdíjat a bejelentett minimálbére után akarja fizetni, miközben jóval többet keres valójában. Ezek miatt jogos, hogy az anya nem tartja korrekt embernek az apukát?2021. jún. 19. 10:57
31/47 anonim válasza:
Aki az apát asszisztálta abban, hogy minimálbérben van bejelentve szembe a valóságban mennyivel felelős?
32/47 anonim válasza:
31 Nagyon sok helyen ( nem nevesítem) így vannak az emberek bejelentve , hogy minbér plusz zsebbe..... és sok esetben ezt nem is az alkalmazott dönti el.
33/47 A kérdező kommentje:
30: amikor gyereke(ke)t vállaltunk, az közös döntés volt. Nem én egymagam döntöttem el, nem egyedül vállaltam be, és ha közösen vállalsz valamit (valakit) a másikkal, akkor talán jogosan várhatod el tőle, hogy ne hagyjon cserben. Főleg, hogy tudja, hogy nem magamra költeném a pénzt.
2021. jún. 19. 17:58
34/47 anonim válasza:
32 ezzel tisztában vagyok. Csak ebből következik a helyzetek, amikor az anyának válás után ügyvédhez kell járnia vagy külön úton valahogyan hatni az apára. Se melyik oldalnak nem jó ez, de a gyereknek pláne nem kedvező hosszú távon az ilyen szokás. Nagyobb kockázattal vállaltak gyerekeket mégis így. Mielőtt az apa felelősségén dolgozunk, amikor lehet semmi köze nem lenne ehhez egy szintig.
35/47 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nem arról van szó, hogy nem tudom eltartani a gyerekeket, és éhezni fognak vagy intézetbe kerülnek. Hanem arról, hogy nekem azért ki kell forintra számolnom a kiadásokat, amíg az apukának bőven lesz mit a tejbe aprítani majd.
2021. jún. 19. 18:02
36/47 anonim válasza:
"talán jogosan várhatod el tőle, hogy ne hagyjon cserben"
Jogosan várhatod el, persze. Ez nem menti fel az apját, gusztustalan, amit csinál.
De akkor is érthetetlen, hogy tudnak a nők még mindig gyereket vállalni anélkül, hogy végigpörgetnék a negatív kimeneteleket is, mikor mást sem lát az ember, csak hogy a szülők válnak, az apukák meg lelépnek. Minden nap van 10 ilyen sztori.
37/47 A kérdező kommentje:
36: elég kevés gyerek születne, ha mostantól csak az szülne, aki egyedül, minden segítség nélkül, ugyanolyan életszínvonalon tudná felnevelni a gyerekét...
2021. jún. 19. 19:22
38/47 anonim válasza:
Szerintem itt azért mindkét fél elég ludas a dologban. Apuka nyilván az, ha a saját gyerekei szájából venné ki a falatot. de anyuka se szent, gondolom nem dolgozik és pucét fenékre vállalta a gyerekeket, pedig köztudott hogy válás után mindig az anya kerül szarabb helyzetbe, erre gondolni kellett volna. Nyilván annak is lehettek előjelei, hogy apuka nem igazán akar apuka lenni, nem akar gyereket. És az egészből ki szívja meg a legjobban? Hát, a gyerekek, mint mindig.
39/47 anonim válasza:
Két karikás nőgyűlölő hihetetlen milyen kitartó a kategóriában.
40/47 anonim válasza:
Én nem fizetném tartás díjjat, ha kell valami, írjon és adok rá pénzt.
A gyerekeket miért adja oda? Nincs olyan dolog, ha maga isten kérné tőlem se engedném át a gyermekeimet. Ez nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!