Itt Magyarországon ismertek háztartásbelit?
Pont ez az, azért írtam, az ember alkotásra, teremtésre született, a hàzimunka szerintem olyan munka amit mindenkinek megkell csinálni, egy m rutintevékenység, mivel minden nap ismétlődik, így nem kreatív, úgymond szükséges, hogy emberi körülmények közt tudjunk élni.
Kell egy munkahely vagy vállalkozás vagy ha valaki nagyon gazdag egy karitatív, szociális tevékenyseg ami más mint az otthoni, hogy kiragadja a nőket az konyha, takarítás, gyereknevelés triumvirátusából, levegőváltozás, ha úgy tetszik, egy építő más közeg mint a biztos, megszokott.
Mellesleg mástól
függeni sem jó, hisz ha bizakodóak vagyunk, hogy sosem dob ki a párunk, akkor is történhet sajnos végzetes baleset, benne van a pakliban. Akkor legalább nem csúszik ki az ember alól a talaj.
Köszi a válaszokat! Nekünk egy ilyen rokonunk van és úgy tudom, amerikában sokkal gyakoribb ez, míg itthon nem igazán hallok ilyen családokról, szóval kíváncsi voltam, mennyire elterjedt ez Magyarországon.
A mi rokonunk fiatalon tanárként dolgozott kb. 1 évig, de amikor gyerekeik születtek a férjével, otthon maradt és végül sose ment vissza dolgozni. A férje 6 számjegyű fizetést visz haza havonta, szóval tényleg nem sok értelme lenne dolgoznia, de én furán érezném magam, ha azért tanulnék évekig, meg diplomáznék le, hogy végül ne is vegyem hasznát.
Utolsó kevered a szezont a fazonnal, gyeden, gyesen lenni az teljesen mást jelent mint háztartásbelinek lenni.
A gyed alatt csökkentett fizut kapsz, azért, hogy pici gyereket 0-24 ben felkészíts fizikailag és lelkileg a közösségi életre, akinek gyereke van mindenki eltölt két- három évet otthon a gyerekkel, de ha lejár mennek vissza dolgozni, a gyerekek meg bölcsi, oviba.
A háztartásbeli aki nem dolgozik munkahelyen, hanem otthon van ès a család hétköznapi dolgait csinálgatja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!