Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mindent megadtok a...

Szülők! Ti mindent megadtok a 14-18 éves gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés
Úgyértem bármit kér megkapja.Ruhát,cipőt,vagy elmenni pizzázni a barátaival.Esetleg komolyabb ajándékokat is (telefon,ipod,laptop stb...)
2010. aug. 24. 12:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Eszem ágában nincs a gyerekeimnek "mindent" megadni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy sose voltak elszállva és nem is kértek olyasmit, ami nincs normális keretek között. Az alapszükségleteken felül nekik is olyan dolgokra költöttem, ami nem volt erőn felül és pl nem úgy kellett kigazdálkodnom, hogy nekik megveszem a drága holmikat, nekünk szülőknek meg esetleg csak zsíros kenyér jutott volna. Nem vettem nekik laptopot, drága telefont, drága számítógépet, stb, ha nekünk, szülőknek se volt, de ma már ezek úgy működnek, hogy az extra igényekért mindenki megdolgozik és pl a nyári keresetét költi olyasmire, amit én nem szándékozok megvenni.
2010. aug. 24. 12:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 13 éves vagyok és van egy 21 éves nővérem. Mind a ketten jól tanulunk, nővérem harmadéves egyetemista. Sajnos eléggé szegények vagyunk, testvérem is diákhitelből tud meglenni. Semmi nagyobb dolgot nem kapunk (régebben is csak szülinapra, karácsonyra...) általában ilyen ünnepekkor pár ezer forintot kapunk és abból veszünk ruhát, cipőt... De én ennek is nagyon örülök. Legalább nem leszek elkényeztetve, megbecsülöm azt ami van. 13/L
2010. aug. 24. 12:41
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Bár én nem vagyok szülő..,de viszont szüleimtől,leginkább Anyukámtól mindent megkaptam,amire csak vágytam,de igy utólag belegondolva nem annyira jó,mert nem tanultam meg dolgokért harcolni és belátom el is lettem kényeztetve,ez melóhelyen alkalmazkodási problémákat is okozott!Szóval bár jó érzés ha mindent megkap az ember,de késöbb sajnos ez visszaüt,szóval csak mértékkel és ésszel! 28F
2010. aug. 24. 12:45
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszadóval teljesen egyetértek. Sz*r érzés, amikor a való világban valaki keményen leoszt az élettel kapcsolatosan, te meg ott állsz hülyén, hogy nekem ezt senki nem mondta,..

Kérdező, ha te egy olyan 14-18 év közötti gyerek vagy, akinek nem adnak meg mindent a szülei, lehet, hogy most utálod őket ezért, és irigyled azokat, akik mindent megkapnak, de hosszútávon nem biztos, hogy ő jár jobban, és nem te.

2010. aug. 24. 14:16
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Eleve nem kérnek semmit, így lettek nevelve. Maximum elmondják, mire vágynak, mit szeretnének, de nem kérik!

Kapnak havi 6ezer zsebpénzt, azon kívül csak kaját. A többit (ruha, telefon stb) az ünnepnapi bevételekből (mamától) és a zsebpénzből tudják megvenni vagy kapják ünnepi alkalmakból. Így is úgy érzem, el vannak kényeztetve, de abban legalább biztos vagyok, hogy nem futná nekik drogra, cigire. Viszont ha szívességet kérnek, azt mindig igyekszem teljesíteni erőmön felül is.

2010. aug. 24. 14:53
 16/25 anonim ***** válasza:

Nagyobb dolgokat ünnepekre kapok, kisebb dolgokat pedig általában megkapom, ha kérem. Ruhát kb havi 3x-4x kapok [én is szeretek vásárolni, meg anyu is], de sosem a legdrágábbat :)

13/L

2010. aug. 24. 16:47
 17/25 anonim ***** válasza:

"Ruhát kb havi 3x-4x kapok"

Tehát minden héten egy ruha?Akkor jó sok rzhád lehet...=)

2010. aug. 24. 17:29
 18/25 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk :D Inkább olyan 2-3 hetente, de akkor nem 1-et, 2-t, hanem többet :D
2010. aug. 24. 17:46
 19/25 anonim ***** válasza:

minden megkaptam. amire szükségem volt.

sosem éreztem, hogy hiányt szenvedek. jártam különórára, sportolni. mehettem táborba, koncertre. kaptam némi zsebpénzt is. volt ruhám, cipőm, tanszerem, volt kajám, volt külön szobám, számítógépem, mobilom, hörcsögöm.

így is benne voltam anyámnak legalább havi 50be. ha nem többe.

komolyabb dolgokat csak akkor kaptam, ha valóban szükségem volt rá. ezért anyám rendesen letesztelt, mielőtt megvesz valamit. emléxem, durvábban kampányoltam, mint a politikusok 4 évente :D de nagyon jól megtanultam érvelni. :D

mondhatjátok hogy elkényeztetett kis csíra vagytok/voltam. de ez is csak nézőpont kérdése.

2010. aug. 24. 18:12
 20/25 anonim ***** válasza:
Aha,értem!:D
2010. aug. 24. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!