Megsértődtek, mit tegyek?
A családban van egy ismerős pár, negyven korüliek.
Nem keresek átlag fölött, sőt... Hencegni sem szokásom semmivel, de bármi ami pozitív és kimerem ejteni a számon, arra úgy reagálnak, hogy "aki megteheti", vagy ha esetleg megemlítem, hogy itt vagy ott jártam, akkor az a válasz, hogy "kint is ugyanilyen minden, mint itt". Tehát állandóan megy a kárörvendés.
Ők gyárat takarítanak havi 130-140 nettóért. Én egy irodában dolgozom 180-190 ért, tehát én sem keresem halálra magam, csak egy kicsivel többet kapok és kicsivel kényelmesebb munkát végzek. Erre egyszer megjegyezték, hogy csak aktatologatás, jó lenne, ha kipróbálnék igazi munkát is. A végén már annyira felhúztál magam, hogy azt mondtam "mindenki olyan munkát végez, ami a képzettségének megfelelő". Erre meg is sértő dhettek, mert azóta extrém erősen megy a kárörvendés. Ti ismertek ilyet? Hogyan kezeltétek? 30/N
Én azt nem értem, hogy az emberek miért akarmak mindig jó viszonyban lenni a prolikkal.
A munkának az a lényege, hogy minél kevesebb energiabefektetéssel minél több pénzt keress. Már a középkori földművelő parasztoknál és a vadászó ősembereknél is ez volt a lényege. (vagyis hasonló)
Szóval az "igazi munka" úgy ahogy van hülyeség.
Az ilyen fajta emberek azok akikkel nem kell foglalkozni, mert sosem lesz elég nekik semmi. Ők nem tudnak mások boldogságának örülni - ami nagyon szomorú - és mindig keserűek.
Szerintem örülj annak, hogy tetszik a munkád. Nem ők a legfontosabbak.
Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy rossz emberek - ne érts félre - hanem csak annyit, hogy ők nem tudnak/szeretnek másokat támogatni.
Velem is volt ilyen. Nekem is irodai munkám van és mind tudjuk, hogy az irodai munka “sosem lesz olyan nehéz mint a fizikai...😒” Tudod az övéké a legnehezebb és mi - irodai munkások - sosem fogjuk ezt megérteni...
Én ilyen emberek miatt tanultam meg leszűrni mi/ki a fontos és ki nem. Az ilyen viselkedés nem éri el az ingerküszöböm.🤷🏼♀️
Hát én ebből aztlátom, hogy rosszindulatúek, meg irigyek. Jaés főleg nagyon buták. Aki 40 éves korában a miimálbérért takarít és irigykedik a 180 ezerre az nagyon nincs képben.
Szóval ne nagyon beszélgess velük, ha meg puffognak, hát annyi. Azt ne ved fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!