Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyenkor mi a...

Szerintetek ilyenkor mi a teendő? Lakásügyről van szó.

Figyelt kérdés
A párommal szeretnénk összeköltözni. Családi házról van szó. Egyik szinten anyámék élnek, én meg a másikon. Hely van a szintenem, ezzel nincs. Illetve az a gond, hogy lenne, mert jelenleg a helyet a régi bútorok foglalják. Ez nehezíti a dolgot. Legszívesebben eladnám. Csak az a baj, hogy anyám tartogatni akarja és nem fogja fel, hogy mi isszuk meg a levét. Pedig tök jó lenne, hogy van hely, nem kell keresni másik lakást. Ilyenkor mi a teendő? Albérlet? Várni, hogy sül ki ebből? Vagy eladni az egészet, hogy kitörjön nálunk a harmadik világháború?

2021. máj. 11. 07:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
89%

20!

Vettünk fel szocpolt az épitkezésre. Az ikrekre és 1 gyerekre pluszba. A szocpol feltétele az volt, ha elkészül a ház, annak a résznek az én nevemen kell lennie, és mivel családi házas övezet, ezért a telek egy részének is a nevemre kell szólnia. Átbeszéltük, még anyámék kerestek ügyvédet, ők iratták meg a papírt, miszerimt ha elkészül akkor alsó szint marad az övék, a felső szint az enyém, a telek pedig el lesz felezve (papíron).

És mire oda jutottunk, hogy bejegyeztessük, meggondolták magukat, mert ők nem is akartak nekem igazából semmit adni, csak a szocpol miatt írták alá, hogy megkapjuk. Nem akarták csak úgy a nevemre a fél telket, mert akkor nekik mi marad(?!).

Hiába könyörögtem fél évig nekik, nem voltak hajlandóak aláirni az utolsó nyilatkozatot, hogy be legyen a földhivatalnál is jegyezve.

Aztán mivel hitelt is vettünk fel. A szocpol is lógott a levegőbe, azt is vissza kellett volna fizetni, a megtakarítasaink is oda lettek így bírósághoz fordultunk sajnos.

Ha ezt az építkezés elött tudtuk volna, vettünk volna máshol egy telket, máshol építkeztünk volna. Csak anyámék felajánlották, hogy akkor ott lesznek segítségnek is a gyerekekhez, senki nem gondolta hogy ez lesz belőle.

17 voltam

2021. máj. 12. 05:34
 22/24 anonim ***** válasza:
57%
21-es, és ez előtt mindig jó szülők voltak? Nehezen tudom elképzelni. Nagyon sajnálom én is, meg vagyok döbbenve. Sok szemétségről olvasni itt anyós/anyuka részéről, de ez azért eléggé a topon van mind közül.
2021. máj. 12. 07:16
 23/24 anonim ***** válasza:

22!

Igen, adsig nagyon jó szülök voltak. Ha nem lettek volna, eszembe nem jutott volna ott épitkezni. Apámat nagyon szerettem.

Azt anyámnak beindult a hangya, apám simán aláírta volna nekünk, csak anyám nem engedte.

Ez addig fajult, 5éve apám meghalt. Anyám kb az udvarra kimenni is tiltotta, nehogy játszon az unokáival. Apám meg amilyem papucs volt, isten nyugosztalja, "szótfogadott". Beteg volt, a szívét műtötték, cukros volt, vagy 10 gyogyszert minimum szedett. Anyám adagolta neki mindigis. 5évvel ezelött gyógyszertúladagolásban meghalt. Hogy most ő vett-e be annyit, mert már nem bírta anyám nyomását, vagy anyám "segített" neki, ez már sosem derül ki. A rokonok akik ismerik a sztoryt, és nem anyám verzióját, mind a másodikban hisz.

21voltam és a többi

2021. máj. 12. 08:07
 24/24 anonim ***** válasza:
Huh. :/ Ijesztő, ez már a rendőrségre tartozott volna. Ennyi leírásból erősen személyiségzavarosnak tűnik.
2021. máj. 12. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!