Szerintetek ilyenkor mi a teendő? Lakásügyről van szó.
20!
Vettünk fel szocpolt az épitkezésre. Az ikrekre és 1 gyerekre pluszba. A szocpol feltétele az volt, ha elkészül a ház, annak a résznek az én nevemen kell lennie, és mivel családi házas övezet, ezért a telek egy részének is a nevemre kell szólnia. Átbeszéltük, még anyámék kerestek ügyvédet, ők iratták meg a papírt, miszerimt ha elkészül akkor alsó szint marad az övék, a felső szint az enyém, a telek pedig el lesz felezve (papíron).
És mire oda jutottunk, hogy bejegyeztessük, meggondolták magukat, mert ők nem is akartak nekem igazából semmit adni, csak a szocpol miatt írták alá, hogy megkapjuk. Nem akarták csak úgy a nevemre a fél telket, mert akkor nekik mi marad(?!).
Hiába könyörögtem fél évig nekik, nem voltak hajlandóak aláirni az utolsó nyilatkozatot, hogy be legyen a földhivatalnál is jegyezve.
Aztán mivel hitelt is vettünk fel. A szocpol is lógott a levegőbe, azt is vissza kellett volna fizetni, a megtakarítasaink is oda lettek így bírósághoz fordultunk sajnos.
Ha ezt az építkezés elött tudtuk volna, vettünk volna máshol egy telket, máshol építkeztünk volna. Csak anyámék felajánlották, hogy akkor ott lesznek segítségnek is a gyerekekhez, senki nem gondolta hogy ez lesz belőle.
17 voltam
22!
Igen, adsig nagyon jó szülök voltak. Ha nem lettek volna, eszembe nem jutott volna ott épitkezni. Apámat nagyon szerettem.
Azt anyámnak beindult a hangya, apám simán aláírta volna nekünk, csak anyám nem engedte.
Ez addig fajult, 5éve apám meghalt. Anyám kb az udvarra kimenni is tiltotta, nehogy játszon az unokáival. Apám meg amilyem papucs volt, isten nyugosztalja, "szótfogadott". Beteg volt, a szívét műtötték, cukros volt, vagy 10 gyogyszert minimum szedett. Anyám adagolta neki mindigis. 5évvel ezelött gyógyszertúladagolásban meghalt. Hogy most ő vett-e be annyit, mert már nem bírta anyám nyomását, vagy anyám "segített" neki, ez már sosem derül ki. A rokonok akik ismerik a sztoryt, és nem anyám verzióját, mind a másodikban hisz.
21voltam és a többi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!