Szerintetek ilyenkor mi a teendő? Lakásügyről van szó.
10- Hát ezért kellene megbeszélniük.
- anya, jobban szereted a kacatjaidat, mint engem? Nekik van helyük a házban, nekem nincs? Ezért kell albiba költöznöm? Remélem a bútoraid jól gondodat viselik majd öregkorodra.. A kacatok miatt kiutálsz a házból? A családból? Aztén csodálkozol, hogy egyedül maradtok és öregotthonban végzitek?
12-es, te komolyan ilyen ember vagy? Sajat szuleidet is igy zsarolod erzelmileg? En aztan nem azert szultem gyereket, hogy majd ok pelenkazzanak kesobb, inkabb megyek otthonba, mint barkinek is a terhere legyek.
Egyebkent meg mindig nem ertem, hogy felnott embereknek miert is kell otthon lakniuk. Azzal sincsen baj, ha a szulok nem akarjak ezt, hanem vegre egy kis nyugira vagynak.
Szóval a szitu:
Anyádék házában laksz, ahol ott vannak anyádék bútorai.
Szóval két opció van:
1. Ott maradsz és úgy élsz, hogy a szüleid hagynak
2. Úgy csinálsz, mint a felnőttek és a saját lábadra állsz
13-azért gondolkodjunk józanul. Megzsarolom?? Neeem. Azt majd anyám fogja, amikor egy ilyen eset után a tájukra se nézek. Akkor majd ő fog zsarolni, hogy "ha nem látogasz bennünket, nem lesz ám örökséged, eladom aházat és eltapsolom az árát. Sőt, szülőtartásért beperellek!"
Józanul: ha van egy HÁZ, akkor abban nem a kacatnaknak kell laknia, hanem a családnak.Kacat meheta pincébe, padlásra, raktárba, szeméttelepre, vagy a Jófogásra.
Hetessel teljesen egyet értek.
Ha komolyan 3. világháborúba fulladna néhány régi bútor eladása, akkor én inkább nem költöztetném oda a páromat sem régi bútorokkal sem nélkülük, mert könnyen elviselhetetlenné válhat a viszony a párod és a szüleid között és közted is a szüleid között is, ami hamar oda vezethet, hogy közted és a párod között is.
Attol függ, kié a ház...
Ha a tied, kiraknám a bútorokat és meg van oldva.
Ha a szüleidé, eszembe nem jutna odaköltözni, csaladot alapítani akár...
(Mi megjártuk ezzel, nem kicsit. Anyámmal mindigis jo volt a viszony. Ők ajanlottak fel, építkezzünk a tetőtérre. Jól is jött, épp terhes voltam ikrekkel. Megcsinaltuk, beleöltünk nem kevés pénzt. 2évesek voltak a fiúk, mikor teljesen elkészült a tetőtér, mar csak a hasznalatba veteli volt hátra. addigra anyámék meggondoltak magukat, nem írtak alá a beleegyező nyilatkozatot, hogy a mi nevünkre kerüljön. A pénzünk oda, hazunk nem volt. Bírósagi ügy lett, 10év pereskedéssel. 2éve tudtuk eladni. Addig ott éltünk, de pokoli volt velük a viszony. Anyám kb mindenért is feljelentett minket. Pl azért mert a gyerekek hangosan sétalnak az emeleten és őt ez zavarja, meg ilyenek...)
Ha tudtuk volna, az életbe nem költözünk oda, inkább az albérlet, akkor talán a gyerekeimnek még most is lennének nagyszülei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!