Nagyon ritka manapság a Mária név kisbabának?
Kisbabának Mária? neeee...
ennél már csak az Erzsébet lenne rosszabb. mondjuk még mindig jobb mint a Dzsesszika meg az ilyen iszonyatok.
annyi sok szép, hagyományos név van, ami sokkal viselhetőbb manapság is: Anna, Zsófia, Júlia.. stb.
Szerintem szép név a Mária, főleg az a becézés, hogy Mari, bár ez lehet, hogy a Liliomfiból maradt bennem:)
Mellesleg ne törődj azzal, ha itt valaki azt mondja, nem jó, ha neked tetszik, ne engedd lebeszélni magad. Elképzeltem, ahogy egy kislány fekszik a bölcsőjében és az édesanya altatja:" álmodj szépeket, Mária"... igen, határozottan tetszik a név :)
Szerintem a Mária gyönyörű név, kár, hogy kiment a divatból.
Lehet becézni Marcsinak, és akkor már nem lesz "szegény gyerek".
De még én is gyerek vagyok (16/L), nem tudom az én véleményem mennyit számít :)
Nekem a második nevem Mária, de abszolút nem haszálom... mondjuk mindkét nagymamám Mária, dédmamáim szintén Máriák voltak, Édesanyám is Mária... Anyukám titpus "Marcsi", de én gyűlölöm magát a nevet... ne kérdezzétek, miért, egyszerűen megutáltam, mindig csak piszkáltak vele... 15 éves koromig használtam az Esztert, lovagláson keresztül akkoriban "szereztem" a Tessa nevet, az most tetszik... ugyanakkor párom családja és az ő közvetlen baráti körük "Szöszinek" vagy "Szőkének" hív, amit csak egy embertől fogadok el, az egyik barátomtól, de a többiektől idegesítő (és félrevezető, főleg, mióta sötétbarna a hajam...)... Upsz, bocs az offért: a lényeg az, hogy szerintem tartsatok talonban akár 3-4 nevet is a picinek, amikor meglátjátok a kicsi arcát, úgyis eldől, hogy inkább Mária, Dorottya, vagy esetleg Sára :) én speciel a Zora nevet favorizálom, versenyben lesz még az Anna és talán a Gabriella vagy a Zsófia
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!