Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg meg lehet ezt csinálni...

Tényleg meg lehet ezt csinálni? (többi lenn)

Figyelt kérdés
A szüleim lételeme a marakodás, a széthúzás, az öcsém örökölte én meg a konfliktuskerülő lettem. Érettségire is kaland így készülni, otthon, távoktatással. Próbáltam már mindent ez ellen, volt hogy a szomszéd szólt, de pár hét múlva folytatták. Gondoltam, megkérek egy barátot vagy valakit tegyen csendháborításért bejelentést hátha, bár tartok tőle, hogy ez is csak ideiglenes lenne ha sikerülne.

2021. máj. 1. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Meg lehet próbálni, de esélyes, hogy nem fog semmi változni. Ráadásul ha rájönnek, hogy te kérted az ismerőst a bejelentésre, akkor téged fognak elővenni. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Sok sikert neked az érettségihez!
2021. máj. 1. 18:44
 2/7 1112 ***** válasza:
11%
Prbóáld meg valamivel letakarni a füled, valami olyan zugba elvonulni, ahol nincsen más senki. Amúgy ha van udvarotok, ki is ülhetsz az almafára, vagy az almafa alá. Vagy pl átkéredzkedhetsz valamelyik barátodhoz tanulni, de akkor szögezzétek le, hogy akkor mindenki csöndben tanul, és nem fogtok videókat nézegetni,max ha már mindketten úgy vagytok , hogy végeztetek aznapra a tanulni valóval. Nekem már volt egyszer olyan, hogy fizika témazáró előtt osztálytársam kitalálta, hogy menjek át hozzá, és együtt tanultunk. Énnekem volt már egy sejtésem előre, hogy ez lesz; de belementem. Hát, aztán tényleg az lett, amire gondoltam, egymás után mutogattuk a videókat egymásnak, amiket meg akartunk osztani a másikkal, mindenféle vicces videó, meg zenés klipek, meg akármik, és elment vele az az idő, amit a tanulásra szántunk. Akkor röhögtünk, amikor mondtam, hogy amúgy arról volt szó, hogy tanulunk, meg talán azt is mondtam , hogy sejtettem, hogy ez lesz:) ; de szóval aztán mentem haza ténylegesen tanulni. :):):)
2021. máj. 1. 18:52
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! #1, gondoltam egy idős nénire is akit szoktam látni árulni a környéken, saját telefonján, őhozzá semmi nem köt és még pénzt is adnék neki.

#2, sajnos az akusztika miatt az utca végén s hallanám

2021. máj. 1. 18:55
 4/7 1112 ***** válasza:
*Ja és egyébként egyedül tehát sokkal könnyebb tanulni, az is bezavar, azzal is megy a tanulásra szánható idő, ha valaki azzal megy oda hozzád, hogy kikérdezi. Tehát azalatt átnézhetnéd mégegyszer, és jobban tudnád, mintamikor még idő előtt felmondod neki (amikor még nem tanultad meg) meg ha fel kell mondani, akkor még egy nyomás is lehet rajtad a válladon, tehát ezt nem kell; tanulni igazából csak egyedül lehet. Ha te magad önszántadból úgy vagy; hogy végeztél, és szeretnéd, ha valaki meghallgatná, hogy felmondod neki a tananyagot, akkor az úgy okés, de tehát ha többen vagytok, akkor mindkettőtöknek más a tempója, csak zavarjátok egymást; amíg az egyik visszamond neked egy tételt, addig te elolvashattál volna egy másikat, tehát és ment az idő; és most így eggyel kevesebb tételed van amit tudsz.
2021. máj. 1. 18:55
 5/7 1112 ***** válasza:
füldugót, vagy valami fejhallgatót/fülhallgatót zenéhez talán az úgy tompítaná a hangot. Van amúgy ilyen zajvédelmi ilyen munkás szivacsfüldugó, az pl talán akár lehetne jó, de ha csak egy üres fejhallgatot magadra rax, ami kiszűri a zajokat, hangokat, talán az már lehet jó, ha fejhallgatod nincs, akkor fülhallgató is jó; de szal tehát valahogy meg kéne próbálni minél erősebben koncentrálni, tudom, mondani könnyű, hogy zárd ki a külvilágot ilyenkor; de hát tehát valahogy azért meg kell próbálni, vagy nem tudom, este esetleg, bagoly-üzemmódban mennyire fog az agyad, hogy esetleg este talán tudnál nyugodtan tanulni, és hogy hisztiznének -e napközben, ha te reggel alszol, és este tanulsz.
2021. máj. 1. 18:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos éjjel is veszekednek, nem vicc, pl egy költözés lenne elfogadható, de az még pár év :(
2021. máj. 1. 19:34
 7/7 Thispain ***** válasza:
22%
Altatót a teájukba.
2021. máj. 1. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!