Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim azt mondják hogy még...

Szüleim azt mondják hogy még az ő házukban élek, addig nem lesz semilyen magán életem. Mit tegyek ellene? Akár mit mondok, ugyan ezt elismétlik. Tehetek ellene valamit? 16/f

Figyelt kérdés
2021. ápr. 30. 19:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan mit jelent az, hogy "nincs magánéleted"?
2021. ápr. 30. 19:55
 2/8 anonim válasza:
100%
Velem is ez volt. Figyelj, lehet kis kapukat találni. Mit nem engednek pontosan?
2021. ápr. 30. 19:56
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Kollégium
2021. ápr. 30. 19:58
 4/8 Savlekotő ***** válasza:
94%
Igen megtanulsz jól színlelni fapofát vágni megtanulsz mindenről hazudni vállalsz diák melót és amint tudod rájuk csukod az ajtót hogy by.
2021. ápr. 30. 19:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Mikor nem vagyok otthon (szerencsére a távoktatás végett most otthon vagyok) akkor a szobámban mindent átkutatnak, a szoba ajtóm nem lehet csukva, akár kivel beszélek mindig tudni akarnak róla, ha elmegyek részletes beszámolót kell adjak arról hogy kihez megyek miért stb...
2021. ápr. 30. 20:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Leszegett fejjel elmész nyári munkára, és félreteszed a pénzed úgy, hogy ők ne férjenek hozzá. 18 éves korodban pedig meglépsz otthonról albérletbe, és munka mellett teszed le az érettségit. Ha meg akarsz továbbtanulni, akkor kollégiumot is nézz az egyetem mellé. Mást nem tehetsz, mivel nincs arra törvény, hogy mennyi szabadságot kell adjon egy szülő a gyereknek.
2021. ápr. 30. 20:12
 7/8 anonim válasza:
76%
Kibírod még ezt a 2 évet, aztán lelépsz.
2021. ápr. 30. 20:12
 8/8 anonim ***** válasza:

„ Mást nem tehetsz, mivel nincs arra törvény, hogy mennyi szabadságot kell adjon egy szülő a gyereknek.“

Van rá törvény. Magyarország 1991-ben ugyanis aláírta a Gyermekjogi Egyezményt.

„16. cikk – A gyermek magánélethez való joga: Jogod van a magánélethez. Senki nem terjeszthet rólad és a családodról hazugságot, és senki nem nézhet bele a levelezésedbe vagy mehet be a lakásotokba engedély nélkül.

31. cikk – A gyermek joga a szabadidőhöz, a játékhoz és a kultúrához: Jogod van játszani, pihenni, kulturális vagy művészeti tevékenységekben való részvételhez!“

Ez a két cikkely szerintem lefedi a felsorolt problémákat.

2021. dec. 5. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!