Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül pénzért lakhatá...

Családon belül pénzért lakhatást adni pofátlanság? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Összeköltözünk a párommal, én kiadom a lakásomat augusztustól.

II. kerületben van, 82 nm, van két darab erkély is és külön parkoló. Újépítésű, az első tulajdonosa vagyok és minden anyag, bútor, berendezési tárgy, háztartási gép minőségi, nem egy JYSK-Ikea vonal (semmi bajom nincs a két említett üzlettel, de valljuk be, hogy nem örökdarabokat árulnak).

Tehát a bérleti díj is ennek függvényében alakulna, konkrétumot nem szeretnék írni, de nem 100-130 ezerért lenne kiadva.

Családban kérdezték, hogy akkor a lakás el lesz-e adva, vagy mi lesz vele, én pedig mondtam, hogy majd kiadó lesz. Egy rokonom utána felkeresett, hogy a lánya most fog érettségizni, Pestre tervez jönni és hogy esetleg nem-e lakhatna majd itt? Mondtam, hogy lehet róla szó, ismerem is a lányt, egy csendes, végtelenül nyugodt ember, nem az a fajta, aki szétveri 2 hónapon belül a lakást házibulikkal. Örültem is. Viszont mint kiderült, ők ezt ingyen gondolták és vérig vannak sértve, hogy én bérleti díjat szeretnék kérni, mikor így sincs pénzük és ezért kerestek meg, mert még egy szoba bérlése is problémás lenne nekik. Meg hogy én az ő pénzükön akarok meggazdagodni...

Ráadásul nem túl közeli rokonok, évente mi pár alkalommal beszélünk. Nem értem, hogy miért gondolják, hogy én vagyok a Szeretetszolgálat. Én is pénzből élek, nekem sem hullanak az ölembe csak úgy milliók, nem is a fáról szedem le.

2021. ápr. 28. 11:56
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
97%
Ijesztőek az ilyen rokonok. Nem tartozol nekik elszamolással. Évente 3 milla bevételed simán lenne belőle, persze majd kidobod az ablakon. Nyugodtan sértődjenek meg.
2021. ápr. 28. 14:34
 32/41 anonim ***** válasza:
91%
22es mi ezen olyan hihetetlen? Én is hasonló lakásban élek a II. kerületben, Józsefhegyi lakópark. Rajtam kívül rengetegen élnek még ebben a lakóparkban és a többségük bizony 30-45 év közötti.
2021. ápr. 28. 18:38
 33/41 anonim ***** válasza:
16%

31.

Azért évi 3 millió kicsit kevés lenne.

2021. ápr. 28. 19:05
 34/41 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen igazad van. Ha besértődnek, az ő dolguk. Le kell velük tisztázni: oké, itt a lakás, ennyiért és ennyiért. Ha kell tessék, ha nem majd kiadod másnak.
2021. ápr. 28. 21:43
 35/41 anonim ***** válasza:
95%
Ezek utan az eredeti osszegert sem adnam nekik ki, problemasak es pofatlanok.
2021. ápr. 28. 23:19
 36/41 anonim ***** válasza:
95%

Nem olyan hihatetlen a kerdes, lehet hallani ismerosoktol erdekes dolgokat.

En sem adnam ingyen. Nyilvan jol jott volna ingyen lakni, de ez nem igy mukodik. Max szuk csaladnak adnam ingyen ha valaki nagyon raszorul es nekem sem ervagas. De ilyet is csak pl testvernek, es sajnalom de konkret idohoz kotve.

2021. ápr. 29. 16:21
 37/41 Savlekotő ***** válasza:
93%
Ne engedd oda,paraziták az ilyenek,és nem fizet majd ,nem tudod kitenni évekig,oda szaporodik,és szétverheti ebben ne te bizz h valaki csendes alamuszi nyuszi ugrik a legnagyobbat,főleg h akik kiszabadulnak otthonról sok esetben el is szabadulnak szó szerint..
2021. ápr. 29. 21:03
 38/41 anonim ***** válasza:
3%
Senkinek sincs igaza! Te passzív jövedelmet akarsz ők meg ingyen lakni valahol. A kettő ellent mond egymásnak nem létezhet egy azonos rendszerben! Én azt mondom, hogy ha van egy kis társadalmi felelősség érzet benned add el és ne próbálj évi 10% keresni mert ez csak egy buborék hoz vezet. Ők meg maradjanak a seggükön és gyűjtsenek önerőt. Szerezzenek jól fizető munkát de véletlenül sem alberletre költsék a pénzt mert az ablakon kidobott pénz.
2021. jún. 18. 00:00
 39/41 anonim válasza:
89%
Jogos,hogy pénzt kérsz.Drága ,új bútorok vannak.Ne foglalkozz vele,keressen magának más albérletet,ahol fizetni kell,majd megtudja..Nem vagy köteles még kevesebbért sem odaengedni! Rokon,testvér ilyenkor nincs!!! Mindenki pénzből él!!!!!
2021. aug. 22. 07:10
 40/41 anonim ***** válasza:
27%
A testvér azért más lenne, mint egy századunolatestvér, akit ötévente egyszer lát
2021. aug. 22. 11:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!