Tartozott már nektek családtag nagyobb összeggel?
Nektek nem szúrná a szemeteket az,ha ugyan tartozik az illető nem kis összeggel,de mégis ennek ellenére felelőtlenül szórja a pénzt.
Tehát olyan dolgokat vásárolgatna nagy tartozása mellett magának,amikre nincs is feltétlen szüksége. (Nem az éhen hálás szélén áll)
Többszáz ezer Ft-os tartozásról van szó,majdnem egy millió...,amit "bármeddig törleszthet,nincs megszabva mikor adja vissza"
Az illető aki ilyen nagy összeget adott kölcsön a herdáló rokonának, pályakezdő, huszonéves, előtte áll mèg az èlet. Sajnos egy darabig nem tud lakast se venni, lakáshitelt sem tudna felvenni, autót se vesz,pedig megtehetné.
Hiába tett félre sok pénzt, mivel úgy sem akarja elkölteni azonnal ezért bátran kölcsön adogatja a családtagjainak. (Olyan családtagoknak,akik idősebbek nála, sokkal jobb fizetésük van, sokkal olcsóbban bèrelnek lakást. Csak olyan mérhetetlen költekezésben vannak,hogy mindig kölcsön kell kèrniük tőle, aki a párom..)
Szép dolog hogy segít a családtagjain, de én már készen úgy látni,kihasználják.
Van Hogy havonta utalgat nekik, mert mondjuk van egy nagyobb hitelkártya adóssága a rokonnal, vagy venni akar egy drága számítástechnika eszközt a rokon.
Vagy drága ékszert, drága telefont, új hűtőt, vagy újítja a fürdőszobáját.
Szóval olyan luxus dgokra osztogatja a kis félre tett pènzèt másnak,amit saját magának sose fog megengedni, mert szeretné előrébb jutni az életben.
Én egyre jobban elítèlem a családtagjait,mert amennyit herdálnak azt már nem tartom normálisnak.
Azt próbálom megfogalmazni, ha ti mondjuk kölcsön adjátok egy összeget egy közeli rokonnak, ismerősnek, nem zavarna az,ha azt látjátok nem is próbál változtatni a nagy és felesleges költekezèsin? Szeretitek, mert közel áll hozzátok, és mindig támogatnátok, de ezt ki is használják
Pár éve èlünk együtt. Olyan másfél éve kezdődött el ez az adósság spirál. Lényegèben páromat így egy adósság spirálba taszítják,ami magába fogja szippantani páromat és szerintem így engem is érint.
Néha próbálok beszélni vele, de csak röhög,mert szerinte mindenünk megvan nem èrti miért vergődöm.
Lehet most még nincsenek anyagi gondjaink,de ha eddig nem bírták fizetni normálisan később se fogják.
(Még nagyobb hitelt fognak felvenni egyébként)
Nem semmi. :( Jó olvasni,hogy az igazság győzött.
Szomorú,hogy testvéri kapcsolat így tönkre tud menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!