Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Költözés és új élet elkezdése?...

Krómgyűrű kérdése:

Költözés és új élet elkezdése? 21/F

Figyelt kérdés

Jelenleg 250 km-re dolgozom (Budapesten) az otthonomtól. Hétvégente járok haza a szüleimhez.

Ők azonban azt szeretnék, ha oda költöznék, és ott kezdjek egy "új" életet, nem rosszakaratból, csak Borsodban élünk, a többit sejthetitek.

Most jobban belegondoltam a dologba és azt hiszem nem tudnék nagyon hosszú távra elmenni.

Túlságosan hiányoznának a szüleim, testvéreim, a gyerekkori barátok és emlékek, a vidéki élet, a táj.. úgy igazából minden.

Ti hogy tudtatok messzire költözni a szülői hontól? Nehéz volt? Mit csináltatok annak érdekében, hogy ne haljatok bele a honvágyba?

7 hónapja dolgozok itt fent, de nehezen tudom megszokni a helyet, főleg ha akad olyan hétvége, hogy nem tudok hazautazni.

Munkahelyet pedig nem szeretnék váltani, ugyanis szerintem egy elég jó helyre kerültem és nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy Borsodból felkerültem ide.

Félreértés ne essék! 1-2 dolgot leszámítva nagyon szeretem, sőt egyenest imádom Borsod megyét, bejártam már minden egyes zugát.

2021. ápr. 19. 10:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
12%

hát én borsodba nem vágynék vissza az tuti. nógrádban nőttem fel (az már majdnem olyan rossz mint borsod), ha anyámék nem élnének ott, soha vissza se mennék. jelenleg kb 1800 km-re élek onnan, és nagyon boldog vagyok hogy nem kell abban a putriban leélni az életemet.

#8 én is szeretem a szüleimet, de a helyet ahol élnek, azt nem. ezért látogatni visszajárok, de élni soha többé nem fogok ott.

2021. ápr. 19. 11:16
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
mintha egész Borsod egy kaptafa lenne úgy írod. VAgy épp Nógrád. Lehet a lepusztult részek nem a legjobbak , de vannak ott is gyönyörű részek és élhető helyek.
2021. ápr. 19. 11:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

vajon aki lepontozott, azok mèg a szüleivel èlnek? vagy írják már le mit írjak?

A nagyon nehèz volt 2 nap után hazaköltöztem válasz mennyivel jobb?

2021. ápr. 19. 11:20
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel nem pontoztalak le, mert megosztottad a SAJÁT történetedet, de mivel egy hajszálat nem hajaz a Kérdező körülményeire, így valójában nem is válasz a kérdésére, ezért csak félig hasznosnak ítéltem. Más nyilván nem volt ilyen toleráns.

2021. ápr. 19. 11:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

igen ez mèg korrekt is... ha a kèrdèsre válaszolnánk:

Nem, az úlet kezdèse nem csak a költözès...

2021. ápr. 19. 11:41
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Én is 300 km-ről költöztem. Szerbiából (hah, az még lepusztultabb, mint Borsod), férjem pedig Borsodból költözött szintén 300 km-re. Nekem hiányzik a családom, hiányzik a szülőföldem, de ez van. Covid előtt havonta, kéthavonta hazamentünk egy hétvégére, most fél éve nem voltam otthon, de itt van a férjem, van jó munkám és barátokat is találtam.

Férjem egyáltalán nem vágyik vissza a szülővárosába, míg a tesója Pesten él 20 éve, de még mindig minden hétvégén hazalátogat.

2021. ápr. 19. 11:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek megvan a helye ebben a világban. Én sem tudok elszakadni a gyökerektől, maradtam 30 km-es körzeten belül. Sosem voltam nagyravágyó, fontosabb a lelki egyensúlyom. Ha nem vagy ott boldog, keresd ott a lehetőségeket.
2021. ápr. 19. 12:12
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Otthon
2021. ápr. 19. 12:12
 19/20 anonim ***** válasza:
50%

Én is Borsodban laktam, és nem volt nehéz elköltözni (nem Budapestre) annak ellenére hogy nekem is jó kapcsolatom volt a szüleimmel. Egyszerűen élveztem higy mehetek, utazhatok, úgy dolgokat tapasztalatok meg. Mert otthon a megszokott dolgoktól befásultam. Többnyire újat akartam mint a legtöbb fiatal.

Igazából mi nem éltünk rossz környéken de mindennap a belvároson kellett végig mennem ami tele volt cs övessel és cigiárussal. Ezt utáltam, de gondolom ez BP-en sincs másképp. És Borsodban is vannak jó helyek, és én személy szerint Budapestre nem költöznék soha, nem is tetszik egyáltalán. Szerintem nem való azoknak se akik nem szeretik a nyüzsgést. Csak a saját véleményemet és tapasztalatomat írom, nyilván másnak tetszik.

De kérdező igazából függetlenül attól higy BP-en vagy máshol laksz abból amit írtál szerintem te egyszerűen még nem vagy kész arra hogy továbblépj.

Ha majd egyszer lesz lehetőséged olyan állásra hogy visszaköltözz akkor Borsodon belül is egy normális, élhető környékre költözz, ebben igazat adok a szüleidnek.

2021. ápr. 19. 19:35
 20/20 A kérdező kommentje:

Ejha!

Köszönöm a rengeteg hasznos válaszok! Nem hittem volna, hogy ennyi komment fog érkezni egy nap alatt.

Nem is tudom mit írjak.

Ha jól tudom, nem vagyok benne biztos, de egy idő után talán át tudnám magam helyeztetni egy másik irodára a cégen belül, így gondoltam az otthonomhoz közeli helyre.

Többen írtátok azt hiszem, hogy szerezzek barátokat vagy ismerkedjek.

Nos, eléggé nehezen barátkozó egyéniség vagyok, munkatársaim előtt is nehezen tudok megnyílni.

Ha vége a munkának, akkor a szükséges vásárláson kívül a szállón töltöm a maradék időmet.

Igen, lehet, hogy be vagyok fásulva, amikor otthon éltem, akkor se voltam a társaság középpontja és nem is járkáltam el úgymond sehova.

2021. ápr. 20. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!