Mi ebben az esetben az öröklési sorrend? Végrendelkezzek, vagy felesleges?
Hamarosan újra nősülök. Anyám és felnőtt korú (egy) gyermekem él rajtam kívül. Ha miután megnősülök, és feldobnám a talpam, az új feleségem a "befutó"? Ő vinne mindent a köteles részen kívül? Mi a sorrend, kit, mi illet?
Köszönöm a hozzáértő segítséget!
Azért bátorkodtam kérdezni, mert az oldalt ezért hozták létre.
A leendő feleség 3. országból jön.
Bárki bármit mond, igazságtalannak érezném a gyermekemmel szemben, ha ő "kimaradna".
Nos több választ nem kérek, mert rögtön a köpködés megy, illetve azt feltételezitek én vagyok a vagyonra ácsingózó ex feleség.
Köszönöm a normális hozzászólásokat.
Ne hallgass itt az önjelölt jogászokra. Házasság előtt szerzett vagyon is az örökség része. Összekeverik a válással, amikor valóban nem kap belőle a feleség.
Ha azt akarod, hogy a gyereked örökölje pl a házadat, lakásodat, úgy hogy használni is tudja, akkor az ajándékozás a megoldás, haszonélvezeti jog alapításával. Különben a gyereked ugyan megörökli az ingatlanod, de használni csak a feleséged halála után tudja. Sőt, ha a feleséged újra férjhez megy, akkor az új férjében lakik a lakásban, a gyereked a közelébe sem mehet. Viszont költsége lesz vele.
Nagy gyökér vagy.
Épp az ellenkezőjét szeretném elérni, kiküszöbölni, hogy senki ne örököljön igazságtalanul sokat, vagy épp keveset. Ezt persze SENKI nem bírta feltételezni. Mert mindenki szar alak lehet aki ilyet kérdez. Ugye?
Nem kérek több hozzászólást ha csak a rosszat vagytok képesek feltételezni a kérdezőről.
Oroklesi rend 1.lemeno 2.felmeno 3.oldalag
Vagyis ha van gyereked akkor o orokol. A kozosen lakott ingatlanra a felesegednek hasznelvezete lesz ( akkor is ha 1/1es, ha csak 1/2 akkor arra). A tobbi vagyonbol jar neki egy gyereknyi resz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!