Mercédesz az cigány név, vagy vegyes?
Úgy, mint például a Vanessza?
Mert szerintem ezek inkább vegyes nevek, mint hogy kimondottan roma nevek.
Rondinnyó, Szantinnyó nevek nem léteznek. Ronaldót lehet adni, a másikat nem.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, ismerek Mercédeszt és Vanesszát is, akik magyarok, Patríciát vegyesen, úgyhogy semmi értelme a kérdésnek.
Még G.W.M-nek annak a cigány rappernek is most jött ki egy új száma, amiben az a szöveg ismétlődik folyton, hogy:
AMG A MERCI
M-es a BMW.
"Rondinnyó, Szantinnyó nevek nem léteznek. Ronaldót lehet adni, a másikat nem."
#21, csak úgy mondom, hogy megbszhatod a hülye elképzeléseidet arról, hogy mik léteznek meg mik nem ;)
Én egy időben dolgoztam ügyintézőként, és mindkettőt láttam hivatalos anyakönyvi kivonatban rögzítve.
Egyébként a törvény azt mondja, hogy a névjegyzékben szereplő neveken kívül azt a nevet lehet anyakönyvezni, amit a Magyar Tudományos Akadémia jóváhagy, vagy a kisebbségi neveknél azt, aminél a közösség valószínűsíti, hogy az a kisebbség életében valamikor szerepwt játszott.
Hát hadd ne mondjam, erre hivatkozással került be az összes cigány név, a normáltól az extrémekig.
Igen, a Mercédesz, de a Szantinnyó vagy Ronaldinnyó is. Mert ugyebár a mediterrán gyökerek, a vajda aláírta, hogy indokolt.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!