Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mercédesz az cigány név, vagy...

Mercédesz az cigány név, vagy vegyes?

Figyelt kérdés

Úgy, mint például a Vanessza?

Mert szerintem ezek inkább vegyes nevek, mint hogy kimondottan roma nevek.

2021. ápr. 7. 20:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%
"Tény hogy romák nagyon szeretik lopni a külföldi neveket " A magyarok is.
2021. ápr. 7. 20:34
 12/28 anonim ***** válasza:
30%
Nincs olyan hogy "cigény név". Rendes nyelvük sincs csak valami románból meg isten tudja honnan össze lopkodott pár tucat szavaz makogásuk. Szóval nem cigány név, csak a cigányok szeretik adni.
2021. ápr. 7. 20:47
 13/28 anonim ***** válasza:
87%
Ismerek egy-egy Vanesszát, Mercédeszt, és Patríciát is. Egyik sem cigány.
2021. ápr. 7. 20:54
 14/28 anonim ***** válasza:
83%

4-es vagyok

Kérdező, Patríciát 2-t is ismerek aki cigány. Ezért írtam, totál értelmetlen ez a kérdés.

2021. ápr. 7. 21:23
 15/28 anonim ***** válasza:
32%
Nem cigány nevek ezek, simán prolik.
2021. ápr. 7. 21:35
 16/28 anonim ***** válasza:
13%

Cigányok adnak ilyen neveket a gyerekeiknek.

Bár a legjobbak persze ezen kívül a kirívóbbak azok közül, amiket ugye eredeti formájukban nem engedett alkalmazni a tudományos akadémia.

Pl. Szantinnyó!!! Hahaha, dolgoztam valamikor ügyintézőként, ténylegesen láttam, hogy valamelyik ezt adta a gyerekének.

A Ronaldinnyót már lassan megszokjuk.

Az a baj, hogy ezek a szerencsétlenek bele se gondolnak (vagy nem képesek rá hogy belegondoljanak), hogy milyen hátrányba hozzák ezzel a gyereküket. Ugyebár kiváló, nagyszerű híre van kis hazánkban a cigányságnak úgy általában, ezt mindenki tudja.

És akkor jelentkezzél mondjuk Horvát Szantinnyó névvel egy állásra!!

Na kész is, eddig tartott, Jucika kérem darálja le ezt az önéletrajzot amit ide küldtek.

Ezeknek tényleg nem jut eszébe, hogy saját magukkal bsznak ki..?

2021. ápr. 8. 00:04
 17/28 anonim ***** válasza:
81%

nézd Amerikában az afroamerikaiak meg imádják márkaneveken elnevezni gyerekeiket. Az ok igen egyszerű ha alapból nem lehet gazdag akkor legalább a neve ezt sugallja.

A közös a kettőben az, hogy igyekeznek a teljesen átlagos gyereknek különleges,ritka nevet adni, mert akkor a gyerek is különleges lesz, hát khm -.-"

Mercédesz nem cigány név, de most már azzal egyenértékű.

Például én Szabrinának fogom elnevezni a lányomat,de azt is cigányosnak tartják, pedig egy kelta név XD

2021. ápr. 8. 00:06
 18/28 anonim ***** válasza:
57%

Mért nem nevezed akkor már Szabinának, az a tiszta római eredetű fajtája, a szabin nők elrablása monda alapján:P

Mindenesetre a Szabrináról nekem magyarként (még, eddigi tapasztalataim alapján) nem a cigányok jutnak eszembe, szóval teljesen semleges név.

De akit mondjuk Kalányos Nintendónak hívnak, az ne is csodálkozzon, hogy ennek megfelelően kezelik majd mikir állást keres, hiába jó videojáték márka a Nintendo ;)

2021. ápr. 8. 00:17
 19/28 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó: a Szabrina is a Szabinából ered és azért nem azt választom, mert annak nem tetszik a hangzása :) viszont nem a ritka nevekre pályáztam, szimplán ez fogott meg, bezzeg a Kandida az milyen "szép név" vagy a Fahéj,Szellőke, borzalmas nevek vannak a listán XD
2021. ápr. 8. 00:27
 20/28 anonim ***** válasza:
70%

Na ez az, és a cigányokra jellemző, hogy ezeket a borzalmas neveket választják.

Például: Dzsennifer.

Igen, van ilyen név az angol nyelvterületen: Jennyfer. És nem is hangzik borzasztóan. Sőt, szép név.

De a magyar nyelvben ez nem jelent semmit, és nagyon hülyén néz ki, mikor ezt fonetikusan átírják. Ugyanez a baj az összes hasonló, Ronaldinnyó, Szantinnyó stb. nevekkel.

Vagy érd el azt valahogy, hogy ezt az eredeti írásmódjában anyakönyvezzék, vagy ne használd egyáltalán, mert ha ezt valaki így, ebben a kierőszakolt, megnyomorított formában leírva látja, akkor egyrészt röhögni kezd, másrészt azonnal kész az értékítélettel: cigány (annak minden elképzelhető negatív képzettársításával, ugye nem kell részleteznem).

Mindjárt más lenne, ha azt látná leírva: Jennyfer. Akkor automatikusan arra asszociál először, hogy biztos külföldi származású az illető.

Ég és föld a különbség a kiváltott reakciót illetően.

2021. ápr. 8. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!