Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítsen a gyerek a házimunkáb...

Segítsen a gyerek a házimunkában? Ha igen, akkor hány éves kortól, és miben?

Figyelt kérdés

Konkrétan arról van szó, hogy nem a saját gyerekemmel élek, és a jelenlegi párom szerint az ő gyereke ne dolgozzon, és semmit ne csináljon otthon.

Én azért egy két dolgot nyugodtan rábíznék, pl.: szemétlevitel, porszívózás, rakja el esetleg az összehajtogatott ruháit, stb.

Viszont párom szerint ha akarja vigye le a szemetet, itt általában csak akkor történik meg, ha bűntetni akarja, és csak szemétlevitel van ilyenkor.

Viszont ha nem is csinál házimunkát, az bosszant, hogy nem becsüli az édesanyja, és az én munkámat sem.

Csokipapírok a konyhapulton, a tálcáját tocsogva otthagyja a pulton, minden félórában amikor iszik, egy új pohár, és félig mindig hagy benne, és újat vesz ki a szekrényből, és azt is a pulton hagyja.

Mosásnál, látja az ember, hogy az alsónadrágja rajta a kifordítot nadrágján stb.

Nem tudom, hogy már ennyire rosszul látom a dolgokat, vagy azért előfordul, hogy egy két dolgot jól látok?

2010. aug. 20. 17:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
83%

Jól látod.

Ha az anyja másként gondolja,az ellen viszont sokat nem tudsz tenni.

Ellenben a kisujjadat nem kell megmozdítanod,hogy a gyerek után rakodj.

Ha a te házadban éltek,állíthatsz fel szabályokat,ha nem,akkor kénytelen vagy nyelni.

Anyukával azért megbeszélheted,hogy milyen ciki lesz,ha majd udvarolni megy a fiú lassan és ott is ezt csinálja-mit fognak gondolni róla...

2010. aug. 20. 17:38
 12/34 anonim ***** válasza:
83%

Nyugodtan segítsen a gyerek, és már kicsi korában is segíthetett volna!

Az a legrosszabb, ha büntetésként szokja meg a segítséget/munkát, ez nagyon rossz hatással lehet rá.

Az a legjobb, ha van saját felelősségi köre, valami, amit csak ő végez, ami az ő feladata, és amire akár büszke is lehet.

2010. aug. 20. 17:38
 13/34 anonim ***** válasza:
75%

Én már 4 évesen vasárnaponként a konyhában paníroztam anyunak a húst.(saját akaratból,de anyu nem utasított vissza)

Szerintem egy 14 éves fiú is segíthet az anyjának dolgokban.

A baj csak annyi, hogy te hiába akarsz neki feladatokat adni, az anyja nem fogja engedni,mert az Ő gyereke, és ebbe nem lehet beleszólásod.Sajnos!

2010. aug. 20. 17:48
 14/34 anonim ***** válasza:
66%
Segítenie kéne, ha nem akarjátok, hogy a fejetekre nőjön, és szerintem már egész pici kortól lehet szoktatni játékosan, hogy később ne essék nehezére felemelni a fenekét.
2010. aug. 20. 17:53
 15/34 anonim ***** válasza:
68%
Arrol van itt szó h a gyerek el van kényeztetve.sőt ki van nyalva a segge. gondolom h mindig elé rakták az ételt az italt,mindenhova el kisérték. ezt be kell fejezni.és meg kell tanulni az életet h ez nem igy megy.el kell mosogatni,rendet kell rakni,ki kell mosni,és még soralhatnám.
2010. aug. 20. 17:55
 16/34 anonim ***** válasza:
80%
Én pusztán nevelési célzattal biztosan nem adnék feladatot a gyereknek, viszont ha valamit nem akaródzik egyedül megcsinálni, minden további nélkül odaszólnék neki, hogy jöjjön és segítsen. A gyerekekkel természetes módon kell együtt élni, nem agyonfilozofálni a dolgokat, akkor tutira ember lesz belőlük. Ha egy tizenéves érzi, hogy csak azért vonod be a házi munkába, hogy csesztesd, lázadozni és utálni fog érte, de ha azt látja, hogy tényleg szükség van a segítségére, és az anyja/apja hálás érte, akkor szívesen megcsinál neked bármit.
2010. aug. 20. 17:56
 17/34 anonim ***** válasza:
54%
Egy nő lehetne ennyire igényes a gyerekére is hogy megtanítja neki hogy a mosatlannal mit kell csinálni, alátja hogy van mosatlan elkell mosni, a szennyest normálisan kell a szennyestartoba rakni stb. Érdekes lehet a párod. Ő sem csinál semmit? Igenis egy 14éves gyereknek már kell a házimunkában segíteni. Nálunk én mosogattam ha láttam hogy van mosatlan, lenti részt mindig kitakaritottam, port töröltem. Jó lenne az anyjával beszélgetni hogy ez igy nincs rendjén és nevelje azt a gyereket.
2010. aug. 20. 18:05
 18/34 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon rosszul teszi a párod, hogy nem tanitja meg a házimunkára, rendrakásra a gyerekét. Nekem fiaim vannak, és már két éves korukban is segitettek a játékaikat a helyére rakni. Kb. 7-8 évesesek lehettek, amikor levitték a szemetet. 14 éves koruktól saját maguk takaritották a szobájukat (igaz a nagytakaritást nekem kellett megcsinálni). Nem azt mondom, hogy dolgoztassuk a gyerekeket, de neveljük őket életre. Milyen felnőtt lesz igy belőle?
2010. aug. 20. 18:06
 19/34 anonim ***** válasza:
Esetleg ha meg akarod kerülni anyukával a vitát, megkérheted a srácot, hogy időnként segédkezzen neked a "férfiasabb" ház körüli munkákban (fúrás, tapétázás... stb.) öcsém azokat élvezi, igaz, a hétköznapiakért ő se rajong, de már készített magának polcrendszert, és apámmal ketten tapétázták most a folyosót, tavaly ő fejezte be egyedül a nappalit, mert apám dolgozott.
2010. aug. 20. 18:14
 20/34 anonim ***** válasza:
49%
A 14 éves fiú már nem gyerek,bármit meg tud csinálni otthon,ha akarja.Mi azt csináltuk,hogy felírtuk cetlikre a házimunkákat mosogatás,porszívózás,mosás stb. Ha nem egyforma nehézségű volt,akkor a könnyebbhez hozzátettünk még valamit pl. portörlés+teregetés és mindenki húzott.Felnött,gyerek egyaránt.Az volt a dolga.Persze ment a csere-bere,ki mit szeretett jobban,de a lényeg az volt,hogy mindenki csináljon valamilyen házimunkát és rend legyen.
2010. aug. 20. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!